РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 38.950 39.359 39.227
EUR 41.950 42.680 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Розширене засідання Ради Будівельної палати України, присвячене Дню будівельника (ФОТО)

Відбулося розширене засідання Ради Будівельної палати України. Оскільки  воно проходило напередодні Дня будівельника, то мало і ділову, і урочисту частини. На засідання, крім членів Ради, були запрошені кращі представники будівельної галузі, керівники партнерських організацій, ветерани галузі
4809 18.08.2021 в 08:11



Розширене засідання Ради БПУ,
присвячене Дню будівельника


У роботі засідання взяв участь голова  Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко, заступник голови Київської міськдержадміністрації Олександр Густєлєв.

Президент Будівельної палати, Герой України Петро Шилюк у виступі перед учасниками засідання докладно проаналізував ситуацію в галузі, висловив своє бачення шляхів розвитку будівництва в країні.

 
Він наголосивши на тому, що певне пожвавлення будівельної діяльності у першому півріччі 2021 року не може заспокоювати, адже воно помітне лише у порівнянні з незадовільними показниками 2020 року, коли співпали у часі і пандемія, і затяжне реформування дозвільної, контрольно-наглядової системи у будівництві, і банкрутство великих забудовників у столиці.

У цьому контексті Петро Шилюк відзначив зусилля будівельників у виконанні важливого соціально-економічного завдання держави – забезпечення доступності житла.

Для подальшого нарощування обсягів, за його словами, слід нарешті завершити реформу у сфері містобудування, створити чітку, прозору систему контролю і нагляду, вільну від корупційних ризиків, зменшити адміністративний тиск на будівельників, водночас посилити відповідальність за порушення у цій справі. 

Петро Шилюк також висловився на підтримку розширення повноважень місцевих громад, які мають розробляти генеральні плани розвитку своїх територій і неухильно дотримуватися їх, повинні опрацьовувати програми будівництва у взаємодії з будівельниками.

На його думку, варто було б законодавчо закріпити участь забудовників у реалізації програм будівництва житла для пільгових категорій громадян, коли громаді передається 2-3% нового житла, натомість забудовник отримує можливість працювати на відведеній земельній ділянці без зайвої бюрократичної тяганини і зволікань.

Президент Будівельної палати також відзначив зусилля керівництва держави, законодавців, спрямовані на вирішення житлової проблеми. Йдеться, передовсім, про полегшення доступу до отримання кредитів, зокрема, іпотечного кредитування, продовження дії Державної програми забезпечення молоді житлом до 2023 року.

Він докладно зупинився на питаннях реконструкції кварталів застарілого житлового фонду, модернізації виробничих потужностей у домобудуванні, також означив  шляхи поліпшення підготовки робітничих кадрів, підвищення рівня зарплат у галузі, поліпшення соціального забезпечення.

Голова комітету Верховної Ради України Андрій Клочко, виступаючи в обговоренні, розповів про роботу над законопроектом №5655 про реформування у сфері містобудування. Документ прийнято у першому читанні, але при цьому народні депутати уже підготували до нього понад 1,5 тисячі поправок, які треба буде виносити на обговорення парламенту.

Андрій Клочко висловився на підтримку створення єдиного електронного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов, а також щодо необхідності розвитку ділових взаємовідносин між органами місцевого самоврядування та забудовниками.

Голова комітету Верховної Ради України запропонував провести ближчим часом зустріч законодавців та представників будівельної спільноти, метою якої було б опрацювання  шляхів і методів виведення галузі на якісно вищий рівень розвитку.

Учасники засідання, які виступили в ході обговорення доповіді, висловили свої пропозиції та рекомендації з питань розвитку будівельного комплексу. Рада ухвалила відповідне рішення.

На засіданні Ради БПУ було прийнято до числа членів організації компанії «Прогрес-Контакт» та «ДімДім Україна».

Учасники засідання, почесні гості  привітали будівельників  України з професійним святом, відзначали їх заслуги у впровадженні нових, ефективних методів виробництва і технологій, у будівництві житла за сучасними проектами з використанням енергозберігаючих матеріалів.  На адресу будівельників лунали щирі побажання нових успіхів в їхній нелегкій праці.

Відбула урочиста церемонія  вручення нагород з нагоди Дня будівельника.

Андрій Клочко повідомив, про нагородження почесними грамотами Верховної Ради України кращих представників галузі.  Заступник  голови КМДА Олександр Густєлєв вручив подяки Київського міського голови.

Президент Будівельної палати, Герой України Петро Шилюк вручив почесні відзнаки БПУ – ордени «За заслуги»,  медалі «Золота кельма» та грамоти. 

Було повідомлено, що з нагоди Дня будівельника нагороджено майже 100 представників організацій – членів Будівельної палати. Більшість відзнак  передані на місця для вручення у  трудових колективах.

Президент Будівельної палати, Герой України Петро Шилюк дав святковий прийом.



































Фото: Build Portal


 
 
Интересные новости:
18.08.2021
9607
Найяскравіші моменти святкування 10-річчя Конфедерації будівельників України і Дня будівельника у фо...
16.08.2021
1103
У серпні підведені попередні підсумки премії «Український Будівельний Олімп-2021». Профе...
12.08.2021
1652
10 серпня відбулась зустріч керівництва «СБК» з народним депутатом Оленою Шуляк...
28.03.2024
2616
25 березня 2024 року відбулося засідання Комітету КБУ з питань будівельної продукції під головування...
27.03.2024
3415
Серед учасників представники будівельних компаній, науково-дослідних  і проєктних установ, викл...
25.03.2024
2711
20 березня 2024 року відбулась зустріч у форматі Business Club КБУ, під час якої були обговорен...