РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.784 EUR: 42.312
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.784
EUR 40.000 41.000 42.312
USD 39.470 39.830 39.784
EUR 42.100 42.720 42.312
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

В межах "Великого будівництва", президент доручив розробити заходи з підтримки культури і туризму

Президент доручив розробити заходи з підтримки культури і туризму в межах "Великого будівництва"
1160 19.08.2020 в 08:32


"Велике будівництво"
розширюється


Президент Володимир Зеленський доручив уряду розробити низку заходів, які сприятимуть підтримці сфери культури, охороні культурної спадщини, розвитку креативних індустрій та туризму.

Відповідний указ глава держави підписав 18 серпня.

Як зазначається у документі, Кабінет Міністрів має забезпечити розробку та реалізацію відповідних кроків у межах Національної програми «Велике будівництво».

«Київміськбуд» знайшов фінансування на добудову об'єктів «Укрбуду»

Зокрема, для охорони, відродження та ефективного використання об'єктів культурної спадщини уряд має розробити та затвердити порядок відбору проєктів ремонтно-реставраційних і консерваційних робіт. Йдеться, зокрема, про замки, інші фортифікаційні, оборонні, палацово-паркові комплекси.

Кабмін також має сприяти розробці необхідної проєктної та іншої документації і проведенню робіт з консервації, реставрації, реабілітації, музеєфікації, ремонту та пристосування відповідних об'єктів культурної спадщини.

Крім того, має бути розроблена та затверджена науково-проєктна документація з визначенням меж і режимів використання буферних зон об'єктів всесвітньої спадщини, плани управління такими об'єктами, а також забезпечена належна підготовка документів щодо номінування об'єктів для внесення до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

В указі наголошується на необхідності активізації діяльності з повернення культурних цінностей, незаконно вивезених, евакуйованих з території України під час воєн і збройних конфліктів, а також тимчасово вивезених і не повернутих.

Водночас акцентується увага на необхідності підготовки фахівців з реставрації пам'яток нерухомої культурної спадщини та включення відповідної спеціальності до переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти; забезпечення функціонування інформаційного ресурсу щодо об’єктів культурної спадщини і культурних цінностей та формування національної інфраструктури даних про них.

16-річний довгобуд: міст у Запоріжжі через Дніпро будують цілодобово (ФОТО)

Щодо розбудови сучасної туристичної інфраструктури, Кабмін має розробити та затвердити державну цільову програму й забезпечити сприяння залученню інвестицій та реалізації інвестиційних проєктів у цій сфері. В межах розвитку туризму звертається увага на запровадження програм з мобільності молоді та підтримки подорожей літніх людей.

Уряд також має провести маркетингові дослідження щодо сучасних тенденцій на ринку туристичних послуг, моніторинг та аналіз показників надходжень бюджету від туризму в Україні для визначення перспективних шляхів розвитку галузі тощо.

Кабмін має сприяти і проведенню міжнародних заходів у сфері розвитку туризму та промоції туристичного потенціалу України у світі, зокрема шляхом створення багатомовного порталу про туристичні дестинації (території, привабливі для туристів), об'єкти культурної спадщини, проведення на базі культурно-інформаційних центрів у складі закордонних дипломатичних установ культурно-мистецьких проєктів. При цьому наголошується на необхідності інформаційного висвітлення історій успіху реалізації проєктів з модернізації та розбудови об'єктів культурної та туристичної інфраструктури.

Розвитку креативних індустрій, на думку Президента, може сприяти розробка та затвердження державної цільової програми з розвитку народних художніх промислів, актуалізація стратегічних планів з розвитку державних кіностудій, реалізація на умовах державно-приватного партнерства проєкту «Будинок музики», запровадження нових моделей діяльності закладів культури, зокрема як поліфункціональних центрів культурних послуг та креативних хабів.

Згідно з указом, уряд має вдосконалити механізми фінансування сфери культури, у тому числі щодо запровадження нових підходів до умов оплати праці працівників культури з урахуванням показників результативності, ефективності та якості.

Водночас ідеться про необхідність залучення додаткових джерел фінансування сфери культури, збільшення, починаючи з 2021 року, видатків на її фінансування відповідно до обґрунтованих потреб, а також опрацювання питання щодо можливості фінансування проєктів розвитку культурної інфраструктури за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, визначення особливостей здійснення державно-приватного партнерства у цих сферах.

Кабмін має вирішити питання щодо фінансування заходів, передбачених цим указом, та кожні пів року інформувати про стан його виконання.

Водночас обласні, Київська міська державні адміністрації мають актуалізувати регіональні стратегії розвитку, зокрема в частині цілей і завдань у сфері культури та туризму.

Органам місцевого самоврядування рекомендується передбачати в місцевих бюджетах видатки на реалізацію заходів у галузі культури й туризму відповідно до обґрунтованих потреб.

Борги за комуналку: пеню для населення можуть збільшити у 20 разів. Що відомо? 

Читайте также: ранее мы писали от каких негативных факторов может защитить спецодежда и как ее выбрать

Источник: ukrinform
 
 
Интересные новости:
19.08.2020
1222
Минцифры уже подключает управления градостроительства и аттестованных субъектов к автоматической сис...
19.08.2020
1759
"Велике будівництво": у Запоріжжі спорудження магістралі через Дніпро триває цілодобово...
18.08.2020
1246
Фонд госимущества готовит для онлайн-аукционов более 4,2 тыс. объектов...
24.04.2024
2402
Частка опитаних підприємств, які мають проблеми з підбором кваліфікованих кадрів, зросла з 31,0...
24.04.2024
4217
Новий сервіс стане в пригоді покупцям житла, які зможуть контролювати надійність забудовника, а тако...
23.04.2024
1613
В 2024 році бюджет міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури був скорочений на ...