РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.545 EUR: 42.056
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.545
EUR 40.000 41.000 42.056
USD 39.490 39.990 39.545
EUR 41.940 42.541 42.056
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Як у США сходи таунхаусів перетворилися на центри посткарантинного соціального життя? (ФОТО)

Зустрічатися з друзями, працювати та просто проводити час на сходах, дотримуючись соціальної дистанції, безпечніше, ніж робити все те саме вдома.

 

1988 22.06.2020 в 13:11


Місце зустрічі - сходи


Після пом’якшення карантинних обмежень мешканці Нью-Йорку зрозуміли, що з верхівок сходів їхніх таунхаусів можна спокійно спілкуватися з сусідами, зустрітися з друзями, випити «на відповідальній відстані» або просто «потусити на сходах». Як сходи багатоквартирних міських будинків стали осередками соціального життя їхніх мешканців.

Британці у карантин орендують надувні паби і ставлять їх у своїх двориках (ФОТО, ВІДЕО)

Наразі у місті діють обмеження на публічні зібрання - до 10 осіб. Але люди переконані, що перебувати на вулиці зі своїми  співмешканцями безпечніше, ніж всередині.

«В моєму будинку немає сходів, тому я приходжу до інших», - повідомила 39-річна Кара Буднер, сидячи на сходах будинку своєї подруги Лексі Робінсон у Бед-Стю (Бедфорд - Стайвесант - один з районів на півночі Брікліну). Будівля, де мешкає Кара на Клінтон-Хілл, має лише двір. Жінка зазначає, що це не одне й те саме.

«Хтось приходить щодня, - розповідає Лексі Робінсон. - Перший місяць [карантину] лише дехто спускався постояти на сходах, ми з чоловіком лише стояли біля вікон».

27-річний Уго Беніада та 26-річний Нейт Гофман спускаються на сходи подзвонити друзям по FaceTime та попити кави. Нещодавно вони з друзями відсвяткували день народження Гофмана на сходах, замовивши їжу з місцевої піцерії.

«Ми завжди знали своїх сусідів, але насправді не спілкувались до того, як стали проводити час на сходах майже постійно. Тепер ми їх досить добре знаємо», - сказав Гофман.

Цікаво, що спершу сходи таунхаусів Нью-Йорку не повинні були виконувати «соціальну функцію». Будинки почали додатково оснащувати сходами на початку XIX століття, коли все більше людей стали прибувати до міст. Підрядники, що перетворювали односімейні маєтки на багатоквартирні міські будинки, прагнули оптимізувати кожен квадратний метр простору. Таким чином, підвальні приміщення піднімали до рівня землі, щоб зробити з них вітальні. Для цього й потрібно було додати сходи, щоб орендарі могли дістатися до входу.

Останнім часом сходи також слугували місцем, звідки деякі нью-йоркці могли спостерігати за масовими демонстраціями проти жорстокості поліції, які охопили США та перекинулись на інші частини світу. Окрім того, люди похилого віку або ж ті, кому здоров’я не дозволяло приєднатися до акцій протесту, але які хотіли б висловити свій протест, могли не лише спостерігати за демонстраціями, але й підтримувати учасників стуканням сковорідками чи каструлями.




 

Из-за коммунальных долгов украинцам могут запретить покидать страну, водить авто и назначат огромные штрафы

Читайте також: раніше ми писали, про які тонкощі потрібно знати при бурінні та облаштуванні свердловини

Фото: Sai Mokhtari / Gothamist

Источник: hmarochos
 
 
Интересные новости:
15.06.2020
1638
Що роблять британці, якщо на карантині все закрито? Орендують надувні паби і ставлять їх у...
06.03.2024
2476
Відповідне рішення вже ухвалила Київська обласна рада...
09.02.2024
3117
Проєктна документація ремонту тунелю між Либідською і Деміївською досі не готова. А для її експертиз...
14.12.2023
3841
Автори стінопису зобразили українських захисників та застиглих у камені воїнів минулого...