РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.604 EUR: 42.279
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.604
EUR 40.000 41.000 42.279
USD 39.670 39.998 39.604
EUR 42.260 42.900 42.279
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Нові містобудівні норми оскаржують у суді (ІНФОГРАФІКА)

Позови стосовно вступу в дію нового ДБН - спланована антикампанія проти впровадження надважливих реформ у будівельній галузі, вважають в Мінрегіоні.

3535 18.12.2018 в 07:47

ДБН - право на життя людей в нормальних умовах

Нові державні будівельні норми “Планування та забудова територій” вступили в силу з 1 вересня 2018 року, вони продовжують діяти і є обов’язковими до виконання незалежно від тривання судового процесу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.




“Незважаючи на продовження опору новому ДБН щодо містобудування він діє відповідно до законодавства і є обов’язковим до виконання. 14 грудня нам стало відомо, що Окружний адміністративний суд міста Києва виніс рішення задовільнити позов у вигляді визнання протиправним та нечинним дії наказу Мінрегіону, яким був затверджений ДБН Б.2.2-12:2018 “Планування і забудова територій”.

Однак офіційні документи щодо цього рішення станом на сьогодні в Міністерство поки що не надходили. По-перше, це рішення ніяким чином не впливає на дію самого ДБН – він є чинним. По-друге, ми все одно будемо продовжувати відстоювати свою правоту в суді і оскаржувати рішення в апеляційній інстанції”, - сказав він.







Він наголосив, що позови стосовно вступу в дію нового ДБН, є не що іншим, як спланованою антикампанією проти впровадження надважливих реформ у будівельній галузі і які пов’язані з формуванням якісної містобудівної політики в країні і, у першу чергу, направлені на те, щоб змінити життя українців на краще.

Вступ у дію нового ДБН був підтриманий Кабінетом Міністрів України. “Нові норми вже опубліковані і увійшли у впровадження. І ми дійдемо хоч до Верховного Суду і будемо відстоювати право на життя людей в нормальних умовах”, - наголосив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко наголосив, що зупинення введення в дію ДБН є неможливим.







“Зупинити дію наказу можно, але введення в дію ДБН - ні. Тому що вони вже опубліковані та вступили в дію з 1 вересня. Сьогодні громада не повинна бути в заручниках у забудовників, а має отримати безпечне і комфортне середовище навколо себе”, - сказав він.

У новому ДБН міститься понад 50 принципово якісних змін для безпеки і комфорту людей, зокрема введено:

  • обмеження висотності забудови у містах - нове поняття «блакитні лінії»;
  • обмеження забудови у зелених зонах - нове поняття «зелені лінії», які визначають межі ландшафтних та рекреаційних територій, на яких заборонено будівництво;
  • обмеження щільності забудови, яке забороняє її підвищення у декілька разів;
  • обов'язкове будівництво дитячих садків і шкіл у житловій забудові, збільшення майданчиків для відпочинку та спорту;
  • обов'язкове забезпечення безбар'єрного доступу.

Хочете дізнатись більше про нові ДБН? 
Читайте новини в спецтемі «Оновлення ДБН» на Головному будівельному порталі України >>>

Джерело: прес-служба Лева Парцхаладзе

 
 
Интересные новости:
27.09.2018
3485
В правительстве настаивают, что строительные компании обязаны работать согласно новым ГСН...
11.11.2019
2020
З 1 листопада вступили у дію нові ДБН “Культурно-видовищні та дозвіллєві заклади”, згідн...