РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 41.043 EUR: 44.686
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 41.043
EUR 40.000 41.000 44.686
USD 40.740 41.140 41.043
EUR 44.230 44.831 44.686
Новость

Як поліпшити інвестиційний клімат. Представники галузі шукали відповіді у колі експертів (Відео)

29 березня відбулось засідання круглого столу «Поліпшення інвестиційного клімату – основа розвитку будівельного комплексу та економіки України в цілому», організатором якого виступила Будівельна палата України
4227
19 апреля 2017 г.






29 березня за медіапідтримки Головного будівельного порталу України відбулось засідання круглого столу «Поліпшення інвестиційного клімату – основа розвитку будівельного комплексу та економіки України в цілому», організатором якого виступила Будівельна палата України. Його учасники - керівники крупних будівельних організацій, консалтингових компаній, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських об’єднань.


Петро Шилюк, президент Будівельної палати України, Герой України

Вступним словом круглий стіл відкрив Президент Будівельної палати П.С.Шилюк.

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Д.Й.Андрієвський поінформував учасників про ряд законопроектів у сфері містобудування, що зараз опрацьовуються у Верховній Раді України.

Дмитро Андрієвський, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства

Зокрема, йшлося про підготовку проекту законів щодо реконструкції застарілої забудови, розвитку будівництва орендного житла, торкнувся він і змін до проекту закону «Про внесенні змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності», що зараз готується. Їх прийняття сприятиме, спрощенню ведення будівельної діяльності, суттєвому зниженню корупційної складової в будівельному бізнесі і, як результат, збільшенню інвестицій.


Відеоінтерв'ю з Дмитром Андрієвським, першим заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства




Читати: інтерв'ю із Дмитром Андрієвським>>>


Заступник міністра Мінрегіону Л.Р.Парцхаладзе навів статистичні дані розвитку галузі.  У 2016 році зростання ВВП склало 1,8%, індексу будівельної продукції – 13,1%, промислової продукції – 2,4%, капітальні інвестиції зросли на 18%. За його словами, в поточному році будівельна галузь також демонструє позитивну динаміку. Проте, на жаль, інвестицій Україна отримала лише 1,8 млрд. долл. США, що у порівнянні, наприклад, з такою країною, як Польща, є надто мало.


Лев Парцхаладзе, заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України

Л.Р.Парцхаладзе розповів про зусилля  Міністерства, що спрямовані на поліпшення позиції України в рейтингу Світового Банку Doing Business. У будівельному секторі Україна відкотилася назад і це потрібно терміново виправляти.


Відеоінтерв'ю з Левом Парцхаладзе, заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України




Читати: інтерв'ю із Левом Парцхаладзе>>>


Зараз Міністерство проводить роботу щодо внесення змін до низки законодавчих актів. Зокрема, ведеться аналіз чотирьох аспектів: по термінах, поліпшенню якості послуг, їх контролю та вартості.


Дізнайтеся, як пройшов круглий стіл «Робітничі кадри для будівництва: проблеми та перспективи», який також відбувся в рамках міжнародної виставки  «InterBuildExpo - 2017»: читати >>>

Заступник міністра переконаний, що покращення тут показників дасть можливість Україні протягом двох років переміститися у рейтингу на 20-те місце. Він поінформував про роботу Міністерства щодо відміни дольової участі у будівництві, перегляду державних будівельних норм, зменшення кількості дозволів ДАБІ. Учасникам круглого столу була доведена інформація   про прийняття Наказу Мінрегіону щодо розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об'єктів і який становитиме 3900 – 5500 гривен.

Анатолій Кінах, президент Українського союзу промисловців і підприємців

У своєму  виступі Президент Українського союзу промисловців і підприємців А.К.Кінах зосередився на головних проблемах, що заважають надходженню інвестицій і які зараз необхідно вирішувати. Насамперед, це захист інвесторів, протидія рейдерству, боротьба з корупцією, доступ до ресурсів, розвиток банківської системи. Необхідні серйозні державні програми  будівництва доступного житла, з безпеки доріг, оновлення основних фондів, заміна ліфтів, тощо. На думку Президента УСПП, ці програми мають вирішуватися на основі державно-приватного партнерства.

Анатолій Беркута, віце-президент Академії будівництва України

З цікавим аналізом ситуації на будівельному ринку України в цілому та в регіональному розрізі виступив Віце-президент Академії будівництва України А.В.Беркута. Його пропозиції стосувалися також заробітної плати працівників галузі, необхідності коригування не тільки будівельних норм, але і стандартів, тощо. 

Володимир Гусаков, президент Національної спілки архітекторів України

Президент Національної спілки архітекторів України В.М.Гусаков підняв важливі  проблеми, вирішення яких значно покращило б інвестиційний клімат. На сьогодні більшість міст країни не має генеральних планів розвитку. На його думку, без наявності прийнятого довгострокового бачення розвитку міста вирішення поточних проблем носитиме лише тимчасовий характер і не приведе до забезпечення стійкого і стабільного розвитку міст. Також потребують удосконалення правила забудови. Вони мають бути прозорими і передбачати збалансованість інтересів інвесторів, влади і мешканців. І це буде приваблювати інвесторів.

Олександр Кудрявцев, голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України

В дискусії взяли участь Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України О.В.Кудрявцев, Генеральний директор ДП «Київоблбудінвест» Ю.О.Агафонов, Голова Спостережної Ради Громадської спілки «Біоенергетична асоціація України» В.Я.Майстришин, Голова Громадської ради при Мінренгіоні України П.М.Міхайліді, Президент спілки фахівців з нерухомого майна України В.В.Несин, засновник і генеральний директор компанії «Urban Experts» В.Г.Бойко, Голова правління Асоціації ландшафтних архітекторів України В.В. Рябець.

Павло Міхайліді, голова Громадської ради при Мінренгіоні України
Виступаючі висловили свої думки і конкретні пропозиції щодо поліпшення ділового клімату, залучення інвестицій у будівельну галузь.

Петро Шилюк, Президент Будівельної палати України, Герой України, Катерина Нікітіна, засновник Build Portal, президент Best Media Group, Лев Парцхаладзе, заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Дмитро Андрієвський, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства


Наталія Козловська, директор Департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Мінрегіону


Станіслав Сташевський, перший віце-президент Будівельної палати України




Засідання круглого столу вів перший віце-президент Будівельної палати України  С.Т. Сташевський.


Джерело: Прес-служба Будівельної палати України
Фото: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal

 

19 апреля 2017 г.
3592
31 березня 2017 року відбувся круглий стіл «Робітничі кадри для будівництва: проблеми та персп...
24 мая 2017 г.
3573
13 апреля состоялось заседание Президиума Всеукраинской ассоциации производителей стройматериалов, в...
06 апреля 2017 г.
4592
Обзор грандиозного события - награждение победителей общенациональной программы «Человек ...
Українці, що ви думаєте з цього приводу? Давайте обговорювати!
Не стійте осторонь – вільно діліться своєю думкою з іншими людьми.
Але, будь ласка, будьте ввічливі та дотримуйтесь правил коментування. ПОСИЛАННЯ ЗАБОРОНЕНІ, та блокуються автоматом.
Заборонені будь-які посилання (коментар з посиланням не може бути доданий, він автоматично блокується)

Заборонено і буде заблоковано:
- реклама
- спам та шахрайство
- образи, дискримінаційні висловлювання

Редакція не модерує коментарі, відповідальність за зміст коментарів несе автор коментаря. Редакція Build Portal залишає за собою право не погоджуватись з думкою автора коментаря, проте надає свободу слова відповідно до ст. 21, 24 та ст. 34 Конституції України.

Шановні читачі, читайте коментарі вдумливо, пам'ятайте, що автором коментарів можуть бути різні джерела.

Будь ласка, поставтеся до цих правил з повною відповідальністю.
Якщо дії коментованого шкодять читачам, рекламодавцям, співробітникам Build Portal або всій нашій спільноті, ми можемо заблокувати користувача.
Читать полностью Скрыть
12 июля 2024 г.
3093
З появою ЄДЕССБ усі процеси відбуваються в онлайн-форматі, кожен крок  фіксується, а будь-які с...
11 июля 2024 г.
3619
Дефіцит робочої сили, який оцінюють у 20-50%, впливає на всі процеси будівництва. Як він загрожує ри...
10 июля 2024 г.
3994
З житлового фонду соціального призначення можна буде орендувати житло у кількох форматах...
Сегодня
4663
Новий міст спроєктований не як інфраструктурний об’єкт, а як новий громадський простір...
11 июля 2024 г.
9707
Новий простір діє одночасно як міський парк і меморіал...
11 июля 2024 г.
1122
Вітчизняний виробник будматеріалів SWEETONDALE вивів на ринок екструдований пінополістирол XPS ...
12 июля 2024 г.
1290
23 липня 2024 року відбудеться ексклюзивна панель КБУ на тему «АНАЛІТИКА УКРАЇНСЬКОГО РИНКУ НЕ...
11 июля 2024 г.
1080
31 липня у КВЦ «Парковий» в Києві пройде Конгрес - INVEST IN UKRAINE, в рамках якого від...
28 июня 2024 г.
1623
Захід стане майданчиком для конструктивного діалогу, висловлювання та обговорення різноманітних думо...
Почтовая рассылка Build Portal для участников строительного бизнеса
Только самое важное
*один раз в неделю
Андрей Озейчук – строитель с 27-летним опытом, основатель компаний Rauta, Kovlar и Teza, предс...
26 июня 2023 г.
158
Андрій Озейчук – будівельник з 27-річним досвідом, засновник компаній Rauta, Kovlar та Teza, г...
18 марта 2024 г.
3476
BUILD PORTAL - Агрегатор новин
  • Збираємо всі існуючі новини будівельного ринку в одному місці
  • Унікальний "SMART рубрикатор" (розумний рубрикатор): це дуже деталізований по кожному напрямку рубрикатор аби ви змогли швидко знайти всі згруповані матеріали з потрібної теми
Build portal - українське народне медіа - без впливу оліграхів та влади!