РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 41.043 EUR: 44.686
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 41.043
EUR 40.000 41.000 44.686
USD 40.740 41.140 41.043
EUR 44.230 44.831 44.686
Новость

Японських інвесторів цікавить Український ринок "зелених" проектів

Сергій Савчук, голова Держенергоефективності презентував японській бізнес-спільноті інвестиційний потенціал відновлюваної енергетики в Україні та детально розповів про Закон України, який став ключовим у напрямку підвищення конкурентоспроможності виробництва електроенергії з відновлюваних джерел
1998
23 ноября 2016 г.



Для України та Японії, країн, які стикнулися з наслідками аварій на АЕС, питання диверсифікації джерел енергопостачання та розвитку відновлюваної енергетики є критично важливими. Тож об’єднання зусиль у цих сферах може бути взаємовигідним для обох країн. Про це повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

«Освоєння відновлюваних джерел енергії є пріоритетом для України. Ми маємо стратегічну мету – досягти 11% енергії з відновлюваних джерел у кінцевому енергоспоживанні країни у 2020 році. Для цього ми здійснюємо потужну роботу із удосконалення законодавчого поля, створюємо сприятливі умови для ведення бізнесу та залучення інвесторів. Саме зараз на шляху розвитку цієї сфери ми зацікавлені в японських технологіях, досвіді та інвестиціях. Адже сьогодні Японія є однією з країн-лідерів, які стрімко розвивають відновлювану енергетику, а японські фінансові установи зацікавлені вкладати все більше інвестицій у «зелені» проекти», - повідомив Голова Агентства.

У ході виступу Сергій Савчук презентував японській бізнес-спільноті інвестиційний потенціал відновлюваної енергетики в Україні та детально розповів про Закон України, який став ключовим у напрямку підвищення конкурентоспроможності виробництва електроенергії з відновлюваних джерел.

«Саме цим Законом «зелений» тариф прив’язано до курсу євро до 2030 року, що дозволяє захистити інвестиції від ризиків інфляції. Також ми скасували вимогу щодо місцевої складової, яка раніше стримувала прихід іноземних інвесторів на вітчизняний ринок. Введено премію за використання українського обладнання», - роз’яснив Голова.

Ще одним здобутком, який презентував Сергій Савчук японським бізнесменам, є збільшений в Україні «зелений» тариф для виробників електроенергії з біомаси та біогазу до 12,38 євроцентів за кВт/год. Завдяки цьому рентабельними стають проекти із встановлення когенераційних установок із використанням місцевих видів палива. Це може бути ще одним напрямком співпраці з Японією, в якій впродовж останніх декількох років, особливо після аварії на АЕС «Фукусіма», виробництво енергії з біомаси зросло в рази. «Ринок розвивається. Відомі потужні японські компанії інвестують у виробництво пелет, у тому числі в інших країнах, наприклад, у Бразилії. В Україні також є достатній ресурсний потенціал для цього. Тож ми розраховуємо на японські інвестиції для виробництва пелет в Україні», - зауважив Голова Держенергоефективності.

Крім того, зазначеним Законом встановлено привабливий «зелений» тариф на купівлю електроенергії, виробленої сонячними електроустановками приватних домогосподарств потужністю до 30 кВт. Це дало суттєвий поштовх до розвитку ринку сонячних панелей в України. Адже як тільки Закон було прийнято, кількість домовласників, які використовують енергію сонця, відразу збільшилася на 40,4%, а ще через квартал – на 84,8% і така динаміка попиту зберігається і по сьогодні. «Це дає нам всі підстави говорити про можливості створення величезного внутрішнього ринку виробництва і використання сонячних панелей, що може зацікавити японських інвесторів», - підкреслив Сергій Савчук.

Підсумовуючи свій виступ, він запевнив учасників засідання у тому, що на ринку України є успішно діючі проекти як у сонячній та вітроенергетиці, так і у сфері виробництва електроенергії з біогазу та біомаси, з вирощування енергокультур тощо. Водночас в Україні є розроблені проекти з вже виданими технічними умовами на підключення до мереж, до реалізації яких зараз може долучитися японський бізнес.


Джерело: Урядовий портал

22 ноября 2016 г.
2211
Согласно постановлению комиссии №2007 от 21 ноября 2016 года, украинские ТЭС разрешили отключать в с...
22 ноября 2016 г.
1815
ПАО "Крюковский вагоностроительный завод" (КВСЗ) выиграл тендер на поставку грузовых вагонов для ПАО...
22 ноября 2016 г.
1629
21 ноября новые градостроительные полномочия получила община города Житомир....
Українці, що ви думаєте з цього приводу? Давайте обговорювати!
Не стійте осторонь – вільно діліться своєю думкою з іншими людьми.
Але, будь ласка, будьте ввічливі та дотримуйтесь правил коментування. ПОСИЛАННЯ ЗАБОРОНЕНІ, та блокуються автоматом.
Заборонені будь-які посилання (коментар з посиланням не може бути доданий, він автоматично блокується)

Заборонено і буде заблоковано:
- реклама
- спам та шахрайство
- образи, дискримінаційні висловлювання

Редакція не модерує коментарі, відповідальність за зміст коментарів несе автор коментаря. Редакція Build Portal залишає за собою право не погоджуватись з думкою автора коментаря, проте надає свободу слова відповідно до ст. 21, 24 та ст. 34 Конституції України.

Шановні читачі, читайте коментарі вдумливо, пам'ятайте, що автором коментарів можуть бути різні джерела.

Будь ласка, поставтеся до цих правил з повною відповідальністю.
Якщо дії коментованого шкодять читачам, рекламодавцям, співробітникам Build Portal або всій нашій спільноті, ми можемо заблокувати користувача.
Читать полностью Скрыть
12 июля 2024 г.
3094
З появою ЄДЕССБ усі процеси відбуваються в онлайн-форматі, кожен крок  фіксується, а будь-які с...
11 июля 2024 г.
3620
Дефіцит робочої сили, який оцінюють у 20-50%, впливає на всі процеси будівництва. Як він загрожує ри...
10 июля 2024 г.
3994
З житлового фонду соціального призначення можна буде орендувати житло у кількох форматах...
Сегодня
4667
Новий міст спроєктований не як інфраструктурний об’єкт, а як новий громадський простір...
11 июля 2024 г.
9707
Новий простір діє одночасно як міський парк і меморіал...
11 июля 2024 г.
1122
Вітчизняний виробник будматеріалів SWEETONDALE вивів на ринок екструдований пінополістирол XPS ...
12 июля 2024 г.
1291
23 липня 2024 року відбудеться ексклюзивна панель КБУ на тему «АНАЛІТИКА УКРАЇНСЬКОГО РИНКУ НЕ...
11 июля 2024 г.
1082
31 липня у КВЦ «Парковий» в Києві пройде Конгрес - INVEST IN UKRAINE, в рамках якого від...
28 июня 2024 г.
1623
Захід стане майданчиком для конструктивного діалогу, висловлювання та обговорення різноманітних думо...
Почтовая рассылка Build Portal для участников строительного бизнеса
Только самое важное
*один раз в неделю
Андрей Озейчук – строитель с 27-летним опытом, основатель компаний Rauta, Kovlar и Teza, предс...
26 июня 2023 г.
158
Андрій Озейчук – будівельник з 27-річним досвідом, засновник компаній Rauta, Kovlar та Teza, г...
18 марта 2024 г.
3476
BUILD PORTAL - Агрегатор новин
  • Збираємо всі існуючі новини будівельного ринку в одному місці
  • Унікальний "SMART рубрикатор" (розумний рубрикатор): це дуже деталізований по кожному напрямку рубрикатор аби ви змогли швидко знайти всі згруповані матеріали з потрібної теми
Build portal - українське народне медіа - без впливу оліграхів та влади!