РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.620 EUR: 42.749
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.620
EUR 40.000 41.000 42.749
USD 39.520 39.990 39.620
EUR 42.610 43.210 42.749
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Меблі, ігрові майданчики, павільйони: студенти розробили відкритий каталог універсальних проєктів для постраждалих від війни шкіл

Студенти пропонують школам інструкції та проєкти «самодопомоги», які легко реалізувати самостійно з доступних матеріалів. Вони створили відкритий каталог рішень, який буде поповнюватись щорічно і розширювати діапазон дослідження
5703 08.09.2023 в 08:42



Відкритий каталог універсальних
проєктів для шкіл 


Студенти Харківської школи архітектури створили First-aid spatial kit або «Просторову аптечку» – відкритий каталог проєктів універсальних й інклюзивних просторових інтервенцій для шкіл.

Протягом чотирьох тижнів в рамках будівельної практики студенти та студентки розробляли серії універсальних просторових інтервенцій для загальноосвітніх шкіл – меблі, ігрові майданчики, павільйони.

В Ірпені замість зруйнованого дитсадка "Веселка" збудують новий дитячий заклад за європейськими стандартами

Під час війни, школи стикнулися з безліччю проблем, починаючи від фізичного руйнування будівель та майна, закінчуючи перевантаженням шкільних просторів. Студенти пропонують школам інструкції та проєкти «самодопомоги», які легко реалізувати самостійно з доступних матеріалів. Вони створили відкритий каталог рішень, який буде поповнюватись щорічно і розширювати діапазон дослідження.

Студенти віднайшли швидкі та досить легкі рішення, які могли б допомогти організувати навчальний процес у школах. Основними просторами для проєктних рішень стали класна кімната, коридори, подвір’я і зовнішній простір шкіл. Ці проєкти опубліковані у відкритому доступі з кресленнями, розрахунками матеріалів, а також інструкціями до збірки.

У 2023 році уряд виділив регіонам 1,5 млрд гривень для облаштування укриттів у школах - Шмигаль

Багато шкіл не мають спільних просторів для спілкування учнів, що суперечить принципам сучасної освіти. Проєкт Soft Collider - це спроба створити такі простори для спонтанної комунікації учнів, аби сформувати у них м’які навички. Керуючись умовою універсальності, проєкт може набувати різних конфігурацій та пристосовуватись до різних контекстів.



Завантажити Інструкцію Soft Collider

Спокійний відпочинок

Мета проєкту – створити можливість для монтування меблів навіть дітям. Так з’явилася ідея модульного стільця-трансформера, який складається з чотирьох елементів: спинка, сидіння, бокові частини. Стілець легко розміщується в коридорах, на подвірʼї, також його можна прилаштувати і в класній кімнаті. Легкість складання забезпечують кольорові пази: дитина може повʼязувати колір зі зручним положенням.




Завантажити Інструкцію “Спокійний відпочинок”

Usamitnen

Проєкт сформовано, ґрунтуючись на дослідженні українських шкіл, яке засвідчило відсутність у них просторів для усамітнення та рекреаційних зон. Ідея проєкту - покращити продуктивність користувачів, їхній емоційний стан, розвинути навички саморефлексії.

Проєктним рішенням стало крісло-лежак, яке повторює форму тіла людини і має додаткову стінку, яка відмежовує користувача від зовнішніх подразників.
 



Завантажити Інструкцію Usamitnen

Кочова школа

Мета проєкту - зробити легкі для переносу меблі для навчання та звести їх кількість до мінімуму. Це допоможе вирішити проблему нестачі місця для навчання, нераціонального використання простору коридорів, браку грошей для закупівлі меблів і швидкого переходу в укриття під час повітряної тривоги. Ключовий принцип дизайну проєкту - можливість для учнів транспортувати меблі на вулицю, в укриття чи додому. Робоче місце складається з розкладного крісла та дощечки-підставки двох розмірів - для дорослого і дитини.

Завантажити Інструкцію Кочова школа


Я досліджую світ

Мета проєкту - допомогти вчителям розвинути в учнів проактивність і винахідливість під час вивчення світу. Проєкт являє собою криті павільйони просто неба для вивчення предмету “Я досліджую світ”. Як частина реформи шкільної освіти, цей предмет розвиває критичне мислення та допомагає дітям навчитися робити дослідження.


Opt. 1. The moth

Ключовий принцип дизайну - павільйон із рухомих панелей, який удень використовується для навчання, а вночі захищає шкільне майно. Рухомість елементів павільйону дає можливість використовувати його для різних сценаріїв і з різною кількістю людей.

Завантажити Інструкцію The moth

Завантажити Інструкцію The class out


Активний відпочинок

Мета проєкту «Балансун» - активний відпочинок дітей у школі, який через гру допомагає сформувати у них навички самостійності. Діти можуть власноруч моделювати гру з наявних у скрині предметів. Для школярів важливий активний відпочинок, завдяки якому вони вивільняють емоції та перемикають увагу на кардинально іншу активність, ніж навчання.

Завантажити Інструкцію Балансун 


Цікаво про будівництво:
 як перетворити скляні фасади будинків на витвір мистецтва


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal



Источник: hmarochos
 
 
Интересные новости:
08.09.2023
2436
Десять підприємств можуть отримати до одного мільйона гривень на закупівлю енергоефективно...
07.09.2023
4070
Членство у клубі Фаньлін коштує понад 50 тисяч американських доларів. Ділові еліти запевняють, ...
07.09.2023
4165
Зазначається, що до порталу впродовж 180 робочих днів буде підключено понад 92 000 організацій, зокр...
14.05.2024
2274
Кабінет міністрів у вівторок, 14 травня, ухвалив кадрові рішення...
14.05.2024
1843
У каталозі є інформація про розташування, площу, інфраструктуру та послуги індустріальних парків, да...