РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.552 EUR: 42.431
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.552
EUR 40.000 41.000 42.431
USD 39.550 39.990 39.552
EUR 42.500 43.150 42.431
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Ліфт для собак та житло без дверей, аби не дратувати кота: добірка унікальних осель, які люди перепланували для домашніх улюбленців (ФОТО)

Часто зміни в інтер’єрі обмежуються лежанкою та кількома мисками, але є господарі, які серйозно підійшли до пристосування помешкання для улюбленців
17124 14.07.2023 в 08:30



Житло, яке перепланували
для домашніх улюбленців


Зазвичай люди не переплановують домівки заради домашніх улюбленців - часто зміни в інтер’єрі обмежуються лежанкою, дряпкою та кількома мисками на підлозі. При цьому тварини значно залежніші від житлового простору, адже не можуть вийти назовні коли їм заманеться. Тож більшість свого життя собаки і коти проводять у квартирі, пристосованій не для них, а для людських потреб і комфорту.

ArchDaily зробило підбірку оригінальних рішень, до яких вдалися мешканці заради своїх тварин.

Конопляний бетон, глина і скло: українські архітектори представили проєкт рекреаційного комплексу з екохатами (ВІЗУАЛІЗАЦІЇ)

Цей будинок в Японії так і називається «котячий дім». Скрізь навколо дряпки, полички на стінах дозволяють коту залізати під стелю та гуляти по балках. Для котячого туалету передбачено окреме приміщення, облаштоване у вентиляційній шахті людської вбиральні.

Zaha Hadid збудує ЖК з басейном між двома вежами, на місці будівлі, яка обвалилась (ВІЗУАЛІЗАЦІЇ)

«Собачий дім» у Пекіні був спроєктований для власниці з вівчаркою, що страждає на дисплазію суглобів, як і багато інших представників цієї породи. Будинок має три рівні, нижній з яких - простір для пса. Кольори інтер’єру обирали з огляду на те, що собаки розрізняють обмежену гамму кольорів. Останні дослідження свідчать, що вони бачать жовтий, блакитний і відтінки між ними. У будинку є дві екслюзивно собачі ванні кімнати, одна з яких звукоізольована, аби не було чути гавкання, коли собаку купають. Приміщення облаштовані так, аби ветеринар міг оглядати пса вдома.

Подружжя у Вільнюсі під час ремонту позбулося всіх дверей, яких можна було позбутися - аби їхня кішка могла вільно ходити помешканням (власники котів знають, як тих дратують зачинені двері). Там, де двері все ж потрібні, наприклад, у ванній кімнаті, прорізали отвори.

У Норвегії спроєктовано школу, яка повністю забезпечує себе відновлювальною енергією (ФОТО)

Господарі лофту в Нью-Йорку облаштували ліфт, щоб перевозити собак між поверхами, коли ті втомлені, а також іграшки та ласощі. Контструкція називається «Стічеватор» на честь одного з псів.

Ще один котячий дім, але вже в Китаї. Триповерховий будинок біля узбережжя моря призначений для відпочинку власниці з трьома котами. Тут є безліч сходів, зокрема й навколо робочого місця жінки - вони любить одночасно займатися своїми справами та гратися з котами.

В малій (48 квадратних метрів) квартирі в напівпідвальному приміщення багатоквартирного будинку в Шанхаї живуть троє людей, два собаки та 40 котів! Планувальники інтер’єру вирішили розділити простори для тварин і людей за принципом інь і ян - вони окремі, але перетікають одне в одне. Коти мешкають у коридорах з напівпрозорими полікарбонатними стінами. Входи до котячих секцій можна відчиняти та зачиняти, регулюючи проникнення котів у людський простір.

Просторий (700 метрів квадратних) будинок у Таїланді було збудовано для чоловіка, який дуже любить собак. Він хотів житло, в якому його улюбленці почувалися би так само затишно, як і він сам. Він також хотів, аби інші собаки почувалися добре й тому частина будівлі відведена під готель для тварин і грумінг-салоном.

Bugatti побудує житло в елітному кварталі Дубаї (ВІЗУАЛІЗАЦІЇ)

Архітектори ґрнутовно підійшли до завдання та дослідили відмінності між тілесним досвідом собаки й людини. Так, форма колон з заокругленнями біля підніжжя повторює форму тіла собаки, аби той міг зручно влягтися, а також дозволяє швидко помити поверхню. Сходи до басейну мають масштаб, комфортний для пса.
























Цікаво про будівництво: дізнайтесь про інноваційну технологію прискореного зведення бетонних конструкцій

Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal


Источник: hmarochos
 
 
Интересные новости:
13.07.2023
11690
Відлиття бетонних конструкцій здійснюється на найбільшому у світі заводі залізобетонних виробів, поб...
13.07.2023
8478
Вітрогенератор є універсальним і підійде власникам приватних будинків, підприємствам, а також його м...
13.07.2023
3157
Він передбачає співробітності в сфері відновлюваних джерел енергії, зокрема в сфері вітрової електро...
10.05.2024
11389
У звіті проаналізовано пропозицію та попит на первинне, вторинне житло, а також ...
10.05.2024
498
Він пришвидшить розвиток та вдосконалення системи кваліфікацій, сприятиме розробці професійних ...
09.05.2024
2289
Рішення було ухвалено на засіданні парламенту 9 травня...