РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.721 EUR: 42.815
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.721
EUR 40.000 41.000 42.815
USD 39.450 39.990 39.721
EUR 42.450 43.090 42.815
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Чому індустріальні парки в Україні - ключ до успішних інвестицій і розвитку виробництва (ІНФОГРАФІКА)

Існуючі преференції та проблеми створення індустріальних парків в Україні
2786 20.06.2023 в 08:45


Індустріальні парки та створення нових виробництв в Україні стають дедалі актуальнішими. В умовах, коли Україна активно сприяє розвитку індустріальних парків, підвищується попит на ці об'єкти з боку українських виробництв та іноземних інвесторів. За статистикою, інтерес до індустріальних парків в Україні швидко зростає, що свідчить про їхню значущість і потенціал.

Останні зміни та постанови від держави також додали активізацію ринку, основний з них законопроект №5688 із змінами до Закону України № 5018-VI «Про індустріальні парки», підписаний Президентом України 21.06.22.

Згідно якого з'явилися  суттєві стимули як для ініціаторів, так і для резидентів індустріальних парків а саме:


Вигода інвестицій у створення індустріальних парків

Інвестиції в індустріальні парки в Україні надають цілу низку вигідних можливостей як для власників середніх і великих українських виробництв, так і для іноземних інвесторів.

Індустріальні парки забезпечують готову інфраструктуру, що включає в себе комунікації, дорожню мережу, системи безпеки та інші необхідні об'єкти. Це значно скорочує час і витрати на розвиток виробництва, дають змогу швидко запустити бізнес.


Проблеми інвестицій в індустріальні парки

Однак, існують певні складнощі, пов'язані зі створенням індустріальних парків в Україні. 

Перш за все, кількість придатних земельних ділянок під індустріальні парки не настільки велика. Не всі ділянки підходять для створення парку, оскільки багато з них не під'єднані до необхідних комунікацій або вимагають зміни цільового призначення землі. Це може ускладнити процес вибору і придбання відповідної ділянки. 

Важливим кроком під час вибору ділянки землі під індустріальний парк є її підключення до необхідних комунікацій, таких як електропостачання, водопостачання, каналізація та зв'язок.

Наявність готової інфраструктури істотно спрощує і прискорює процес запуску виробництва, а також знижує витрати на будівництво і підключення комунікацій. 

Також, необхідно враховувати потенціал ринку і доступність логістики. Індустріальний парк повинен бути близько розташований до потенційних ринків збуту, а також мати зручний доступ до транспортних магістралей. Це забезпечує більш ефективну логістику і знижує витрати на транспортування готової продукції.

Крім того, у зв'язку з активними бойовими діями на сході України, спостерігається підвищений попит на комерційні земельні ділянки на заході України. Це створює конкурентну ситуацію серед потенційних інвесторів, а також може вплинути на вартість землі.


Рішення та перспективи 

Незважаючи на проблеми, інвестиції в індустріальні парки в Україні залишаються вигідним рішенням для українських підприємств та іноземних інвесторів. На думку експертів, зараз досить вдалий час для інвестицій у землі комерції та створення індустріальних парків. Оскільки після закінчення військових дій в Україні очікується значне збільшення попиту на такі об'єкти.

Багато європейських компаній вже готуються до інвестицій і розвитку виробництва в Україні, і, ймовірно, їхня увага буде зосереджена на західних регіонах, які є безпечнішими і ближчими до європейських кордонів. Наприклад, Львівська область вже відчуває підвищений попит на комерційні землі, і ціни на землю в цьому регіоні відчутно зросли. Тому, розгляд об'єктів у регіонах, таких як Тернопільська та Івано-Франківська область, може бути більш перспективним. 

Для наочності, наведемо приклад в Івано-Франківській області

На закінчення, індустріальні парки в Україні являють собою привабливу можливість для українських та іноземних інвесторів, які шукають вигідні об'єкти для розвитку виробництва. Уряд України активно підтримує створення індустріальних парків і надає низку переваг для інвесторів. З урахуванням правильного вибору ділянки та стратегії, інвестиції в індустріальні парки можуть стати ключовим фактором успіху та приносити значні вигоди як для інвесторів, так і для економіки країни загалом.

Цікаво дізнатись: унікальна ділянка землі 22 гектари в Івано-Франківській області – ідеальне місце для створення виробництва чи індустріального парку

Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal


Джерело: bodnarev
 
 
Интересные новости:
19.06.2023
1603
Експеримент має на меті перевірити, як такі обмеження вплинуть на безпеку, динаміку автомобільного р...
16.06.2023
4815
Акція заохочувала містян долучатися до програми облаштування зелених фасадів і озеленення...
16.06.2023
5000
Рендери проєкту показують дві версії 12-поверхового кондомініуму з простором, що розділяє два корпус...
10.05.2024
11643
У звіті проаналізовано пропозицію та попит на первинне, вторинне житло, а також ...
10.05.2024
730
Він пришвидшить розвиток та вдосконалення системи кваліфікацій, сприятиме розробці професійних ...
09.05.2024
2521
Рішення було ухвалено на засіданні парламенту 9 травня...