РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Будував хатинки для бездомних: муніципалітет Торонто судиться з теслярем - волонтером

Місто стверджує, що імпровізовані прихистки збудовані без дотримання протипожежних норм
922 16.03.2021 в 10:25



Будував будинки для бездомних
і отримав позов до суду


Муніципалітет найбільшого канадського міста Торонто подав до суду на місцевого тесляра Халіла Сейврайта за те, що він будував хатинки для бездомних, повідомляє Azure.

Халіл почав робити імпровізовані притулки минулої осені, коли температура почала падати, а бездомних на вулицях все більшало через пандемію коронавірусу. Зокрема, люди не могли грітися в цілодобових фастфудах, які вночі закривали через карантинні обмеження.

Будиночки були невеликими коробками на колесах із дерев’яним каркасом й утепленням зі склопластика та вогнетривкої мінеральної вати. Вони мали маленьке віконце та двері, що зачинялися на замок. За 20-градусного морозу всередині могла підтримуватися температура в +16 градусів. До того ж кожен будиночок був обладнаний детектором диму, адже в імпровізованих прихистках часто трапляються пожежі. Витрати на одну таку конструкцію, якщо купувати нові матеріали, становили приблизно 1000 канадських доларів. Робота займала вісім годин.



Коли про ініціативу Сейврайта дізналося більше людей, вони зібрали 220 тисяч доларів на будівельні матеріали та на оренду гаража під майстерню.

Та всередині лютого муніципалітет Торонто подав до суду позов проти тесляра з вимогою зупинити будівництво «небезпечних дерев’яних конструкцій» та «нелегально розміщувати їх на муніципальній землі, включно з парками». Вже встановлені будиночки почали переміщати. Місто послалося на статистику, за якою протягом минулого року пожежні 253 рази виїжджали на виклики до місць, де знаходили притулок бездомні. Кількість таких викликів зросла в 2,5 раза в порівнянні з 2019 роком.

Тож зібрані спільнокоштом гроші Сейврайт змушений витрачати на адвокатів.

81-річний пенсіонер виявив руїни давно втраченого палацу на своєму подвір'ї: тепер винен гроші на розкопки

Халіл визнає, що його ініціатива – це лише тимчасове вирішення проблеми, але зауважує, що місто не впоралося з завданням прихистити бездомних під час зимових морозів та коронавірусної кризи. Так, минулої весни муніципалітет запустив проєкт із будівництва двох тимчасових притулків на 200 осіб із кухнями та санвузлами, але до кінця року вони виявилися повністю зайнятими.



Адитивні технології та сонячна енергія: першу школу за допомогою 3D-друку зведуть на Мадагаскарі (ФОТО)

Місто цілком могло зайняти іншу позицію, як, наприклад, 2017 року, коли волонтери самовільно встановили в одному з парків спочатку намет, а потім трейлер для допомоги наркозалежним – після того, як у Торонто стався сплеск випадків передозування опіоїдами. Дев’ять місяців пункт працював нелегально, але потім отримав офіційний дозвіл, фінансування та постійне місце розташування в одному з громадських медцентрів.

Та багато інших низових ініціатив не знаходять такої підтримки. Торік муніципальні працівники демонтували встановлений волонтерами холодильник із безкоштовною їжею, пославшись на застарілий підзаконний акт, де йшлося про небезпеку, яку становлять для дітей залишені без нагляду об’єкти. Також торік місто демонтувало розташовані в парках намети – часом просто з бездомними всередині.

Якою була Воздвиженка в 70-ті роки: колоритні архівні фото старого Подолу 

Цікаво про архітектуру: раніше и писали про використання сталі Кортен в оформленні елементів міської архітектури 
Источник: hmarochos
 
 
Интересные новости:
16.03.2021
793
Прийняте рішення покликане зрівняти умови для внутрішніх та зовнішніх постачальників, а також стимул...
26.04.2024
2325
В якій би точці України громадянин або його родина не знаходилась, за допомогою е-системи вони можут...
26.04.2024
2601
Рішення пов'язане з відновленням фінансової допомоги з боку Євросоюзу та Сполучених Штатів ...
26.04.2024
1471
Метою законопроєкту №9630 є впорядкування системи кваліфікації та створення Єдиного реєстр...