РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

В Україні почали діяти норми щодо використання ВІМ-технології в будівництві

Міністерство розвитку громад та територій повідомило, що в Україні набрали чинності зміни до Порядку розроблення проєктної документації на будівництво об’єктів, які дозволяють використовувати ВІМ-технології
2664 14.12.2020 в 08:15



ВІМ-технології в будівництві 


В Україні вже дозволено проєктувати будівлі з урахуванням ВІМ-технології (Building Information Modelingта), а також подавати на затвердження та експертизу проєкти будівництва у паперовій та електронній формі.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій.

«Набрали чинності зміни до Порядку розроблення проєктної документації на будівництво об’єктів, які дозволяють використовувати ВІМ-технології та до Порядку затвердження проєктів будівництва і проведення їх експертизи, які можуть подаватися у паперовій та електронній формі або у вигляді електронних документів», - йдеться у повідомленні.

В українських містах виник будівельний колапс, роботу ДАБІ буде відновлено - Чернишов

Зазначається, що BIM-технології - це новий підхід до управління цифровою інформацією у будівельній галузі, який дозволяє віртуально відтворити об’єкт ще до початку його будівництва. Він дає змогу підвищити безпеку та надійність будівель і споруд, контролювати якість та швидкість будівельних робіт, суттєво знизити ймовірність помилок у проєктах, зменшити вартість будівництва та оптимізувати витрати на стадії експлуатації.

«Модернізація та цифрова трансформація вітчизняної будівельної галузі, зокрема, завдяки впровадженню BIM-технологій, дасть змогу вирішити низку системних проблем. Йдеться про низьку якість проєктування і будівництва, неефективне використання ресурсів, непрогнозованість затрат на експлуатацію побудованих об’єктів, аварійність будівель та споруд, брак інвестицій, ресурсоємність та неенергоефективність галузі», - зауважив перший заступник міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський.

Запровадження європейських стандартів якості та безпечності будівельної продукції: Мінрегіон запрошує до обговорення

Наголошується, що для системного комплексного впровадження інформаційного моделювання в будівництві, Мінрегіон розробив Концепцію та план заходів з її реалізації. У першу чергу впровадження BIM-технології, зазначають у міністерстві, потребує державного регулювання, зокрема, створення необхідної нормативно-правової бази, розроблення низки норм та стандартів, державної підтримки реалізації пілотних проєктів, підготовки фахівців відповідної кваліфікації, інформаційну, організаційну та методичну підтримку.

Наразі Мінрегіон працює над оновленням 20 державних будівельних норм, розробленням національних кошторисних норм та розробляє комплексний план перегляду будівельних норм до 2025 року.

Нагадаємо, 30 листопада 2019 року Міністерство розвитку громад та територій України, низка галузевих асоціацій та організацій підписали меморандум «Дорожня карта впровадження інформаційного моделювання будівель (ВІМ) при створенні об’єктів будівництва, об’єктів архітектури». Меморандум, зокрема передбачає здійснення заходів з впровадження ВІМ-технології на державному рівні при проєктуванні, спорудженні та експлуатації об’єктів нерухомості.

Недобуди Укрбуду: Київміськбуд ввів в експлуатацію одразу два ЖК

Интересно о ремонтах: ранее мы писали о преимуществах керамической плитки, в качестве отделочного материала для ванных комнат
Источник: ukrinform
 
 
Интересные новости:
14.12.2020
2231
Київміськбуд ввів в експлуатацію ще два об'єкти Укрбуду...
11.12.2020
1230
Експерти ринку нерухомості констатують, що ринок офісної нерухомості вже не буде таким, як раніше. Щ...
26.04.2024
2343
В якій би точці України громадянин або його родина не знаходилась, за допомогою е-системи вони можут...
26.04.2024
2619
Рішення пов'язане з відновленням фінансової допомоги з боку Євросоюзу та Сполучених Штатів ...
26.04.2024
1487
Метою законопроєкту №9630 є впорядкування системи кваліфікації та створення Єдиного реєстр...