РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.637 EUR: 42.299
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.637
EUR 40.000 41.000 42.299
USD 39.450 39.830 39.637
EUR 42.250 42.730 42.299
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Що з ринком новобудов і як він зміниться після карантину

Що чекає ринок нерухомості по закінченню карантину
4475 21.04.2020 в 08:15



Що зміниться на ринку новобудов після карантину


В умовах сьогодення кожен бізнес отримує безліч питань, які турбують клієнтів, партнерів та інвесторів. Ринок нерухомості у тому ж числі. Сьогодні лише ліниві не обговорюють, що відбуватиметься з ринком нерухомості, чи будуть падати чи підійматись ціни на житло і чи "не заморозяться" будівельні майданчики, повідомив девелопер Олег Манзій.

Я відповім на "болючі" питання клієнтів, опираючись на досвід власної компанії, аби надати ситуації прозорості та чіткості.

Чи чекає ринок нерухомості обвал цін?

Загальна тенденція така, що рентабельність девелоперської діяльності в Україні зараз перебуває в межах 5-10%. Лише окремі девелоперські об'єкти бізнес- та еліт-класу можуть мати кращі показники. Обвал цін - це продаж за ціною, фактично нижчою від собівартості. Девелоперські компанії не можуть собі цього дозволити. А з тими, хто опускає ціни, і продає нижче "ринку", покупець має бути обережним, тому що це може означати, що компанія продає в збиток, а робиться це тільки тоді, коли не вистачає грошей і об'єкт, можливо, буде не добудований.

"Сталінки" коштують більше за новобудови: чому швидко зростає ціна на вторинне житло (ІНФОГРАФІКА)

Тому об'єктивно обвалу цін відбутись не може - уже є сформована межа собівартості. До того ж, як показує досвід, ціна на нерухомість після кризи навпаки зростає у межах 15-20%. Тому цілком об'єктивно можемо стверджувати, що тепер якраз вигідно купувати в компаній, що продають по реальних ринкових цінах, мають досвід і коректний стратегічний план. До таких покупок варто підходити з холодним розумом, а не керуватися імпульсивним бажанням скористатися низькою ціною.

Чи варто вкладати кошти у житло в новобудовах? Що змінив коронавірусний карантин

Як працюватимуть працівники та будмайданчики у разі введення НС?

Будівельні майданчики наразі працюють в режимі дотримання рекомендацій на основі постанов Кабміну, що передбачають низку заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. У зв'язку з цим темпи будівельних робіт дещо зменшено, але будівництво не зупиняється і не планує зупинятися. Відділи продажу працюють на зв'язку з клієнтами як в режимі онлайн, так і в телефонному режимі.

Коронавірусна пандемія відноситься до форс-мажорних ситуацій згідно з договором?

І згідно з договором, і згідно з чинним законодавством епідемія відноситься до форс-мажорних обставин. Ми вважаємо, що глобально наразі наявність окремих форс-мажорних обставин не звільняє сторін від виконання своїх зобов'язань згідно з підписаними договорами. В окремих випадках це лише передбачає відтермінування виконання певних зобов'язань на період дії форс-мажору.

Рынок первичной недвижимости ждет кардинальное изменение спроса. В чем причина


У такому випадку, чи можливе призупинення оплати на період карантину?

Незважаючи на те, що фонди фінансування будівництва об'єктів у нас частково сформовані, план фінансування будівництва, в тому числі, побудований з урахуванням платежів, які вносяться покупцями на умовах розтермінування. Саме розтермінування визначає знижку на ціну квартири з урахуванням терміну оплати - швидше платиш - дешевше купуєш. Якщо ці терміни довші, то ціна відповідно - вища.

У зв'язку з цим загальна практика - терміни оплати не переносити, щоб об'єкт нерухомості не ставав для клієнта дорожчим. ;

Читайте також Про житло і забудовників. Чого нас навчить коронавірусна криза на ринку нерухомості


ЧИТАЙТЕ ГЛАВНЫЕ НОВОСТИ О КОРОНАВИРУСЕ, ПРОГНОЗЫ И СОВЕТЫ ДЛЯ СТРОИТЕЛЕЙ, переходите в спецтему "Короновирус и строителство - прогнозы и советы"

Источник: zaxid
 
 
Интересные новости:
20.04.2020
1162
Купівля квартир в карантин: як змінилися інтереси покупців на четвертий тиждень карантину...
20.04.2020
1758
У 2019 році дохід від інвестицій в житлову нерухомість знизився майже вдвічі. Чи дійсно варто інвест...
17.04.2020
3237
Могут ли квадратные метры в новострое соперничать с депозитом в банке. Эксперт разложил вопрос по ци...
21.02.2022
28619
Чи загрожує ринку зниження цін і які класи житла страждають найбільше від відсутності попиту...
07.02.2022
14001
Житло за містом не втрачає попит. Ба більше - ринок активно переформатовується, з’являються но...