РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.397 EUR: 42.336
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.397
EUR 40.000 41.000 42.336
USD 39.280 39.830 39.397
EUR 42.300 42.900 42.336
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Скандальний готель на Андріївському таки добудують, але внесуть зміни в проект (фото)

На Андріївському узвозі добудують скандальний готель
3579 04.07.2019 в 08:18

Скандальне будівництво


У Києві добудовуватимуть готель на Андріївському узвозі, 14-16, через який сталося вже чимало скандалів.

Так чи інакше, довгобуд не може безкінечно «прикрашати» туристичну вулицю.У столиці нині зроблено спробу вийти з глухого кута, але перші спроби діалогу між архітекторами, громадою та владою поки не були вдалими. Дуже багато спірних питань доведеться вирішити забудовнику й проектувальникам об’єкту. Але рухатися далі потрібно.На фото – сучасний вигляд ділянки з недобудовоюНині забудовник – компанія «Маркон» – змінив команду архітекторів, які попросили першої консультації у містобудівної ради столиці.

Наразі проект майбутньої будівлі активно коригується. Тому на розгляд архітектурно-містобудівної ради сьогодні представили попередні архітектурно-планувальні рішення майбутньої споруди аби столичні спеціалісти подивилися на об’єми споруди, що колись може постати. Але все, що було показано, забракували.Як зауважив директор Департаменту містобудування та архітектури Олександр Свистунов, на знаковій для Києва вулиці не може залишатися роками у такому страшному стані недобудована споруда. Так чи інакше її доведеться завершити.

– Тому нові автори нового проекту попросили консультацій аби виконати роботу у відповідності до всіх норм, – сказав Свистунов.

– Посилаючись на Максима Берлінського, який визначив Андріївський узвіз першою з усіх важливих містобудівних локацій Києва, скажу, що авторам проекту треба ставитися до своєї роботи з величезною відповідальністю, – сказав архітектор, член містобудівної ради Євген Лишанський. – Те, що ми бачимо сьогодні, неприйнятно. Адже, щоби визначитися з об’ємами споруди, яка може постати на такому відповідальному місці, треба розглянути генеральний план території разом з унікальним оточуючим середовищем, пішохідними зв’язками й усім іншим. Тобто спочатку розглянути уважно містобудівну частину й тоді можна буде з’ясувати, яких габаритів має бути споруда. Крім того майбутня будова повинна мати унікальний й сучасний вигляд.

На думку керівника КО «Київгенплан» Сергія Броневицького, те, що на Андріївському узвозі має бути саме готель,– це безперечно правильно обране призначення споруди. Але при переформатуванні недобудови й наступному будівництві має бути дотримано всіх вимог пам’ятникоохоронного законодавства.Із зауваженнями щодо пропозицій виступила керівник ГО «Громада «Андріївський узвіз» Ольга Рутковська. Вона наголосила, що у роботі, яка представлена сьогодні, автори не врахували умови існуючих містобудівних обмежень, не спиралися на вихідні дані, і взагалі – нині діє рішення Київради, проголосоване у листопаді минулого року, що реалізація такого об’єкту, який нині показують автори, на цій території не можлива. До того ж на сьогодні ще й відкрито провадження щодо цієї ділянки. Тобто статус недобудови й земельної ділянки нині не врегульовано.

Що показала нова команда архітекторів від «Маркона». Дві візуалізації майбутнього готелю – у сучасному стилі й репліку на «київську старовину». Ними майже наполовину була зменшена площа споруди, висота частини будівлі у фасадній частині, що виходить на Андріївський узвіз зменшена до 4 поверхів з мансардою. За словами архітектора Юлії Бабічевої змінена й концепція самого готелю. Тепер планується створити апартаменти – люкс з кухнями й скоротити площу ресторанних залів, зони вестибюлів й ресепшену.

Євген Лишанський, своєю чергою, назвав основну споруду готелю, віддалену від Андріївського узвозу, звичайним добротним житловим будинком.



Источник: vechirniy
 
 
Интересные новости:
04.07.2019
2612
Конструкция не потребует обслуживания в течение 100 лет...
03.05.2024
1421
Після масштабного падіння майже на 30% у 2022 році торік економіка України вже демонструвала зростан...
03.05.2024
2561
Портал спрощує процедуру укладання різних видів договорів, погодження замовлень на перевезення, обмі...
03.05.2024
3414
Востаннє вирішити проблему застарілого житлового фонду в Україні спробували у 2021 році, коли був за...