РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Названо 5 причин втрати житлової субсидії

Що роботи, щоб не втратити субсидію

2927 05.03.2019 в 07:32


Субсидия

Чому можна втратити житлову субсидію

Нині 162 тис. домогосподарств у Києві отримують субсидію на оплату послуг ЖКГ. 70% субсидіантів — пенсіонери, які зазвичай мають на неї право через низький рівень доходів, і отримавши допомогу від держави, сумлінно сплачують комірне. Однак трапляється, що на субсидію претендують люди, які не мають на неї достатньо прав, або навіть свідомо намагаються обдурити державу.

Про причини, через які можна отримати відмову у субсидії, або втратити вже призначену розповів заступник директора Департаменту соціальної політики КМДА, начальник управління пільг, державної та регіональної допомоги Максим Бученко.

"Є кілька критеріїв, за якими громадяни не мають права на загальних підставах отримувати житлову субсидію", - відзначає він.

Головні з них такі:

  1. Здійснення дорогих покупок вартістю понад 50 тис. грн;
  2. Виїзд за кордон на термін понад 60 днів (за виключенням поважних причин, таких як навчання або лікування);
  3. Відмова працездатних осіб працювати та знаходитися на обліку у центрі зайнятості для пошуку роботи;
  4. Неофіційне працевлаштування, коли громадяни не сплачуючи єдиний соціальний внесок;
  5. Заборгованість по сплаті комунальних платежів.

При цьому здача житла в оренду не позбавляє автоматично права на отримання субсидії, - пояснює Максим Бученко. Просто цей дохід враховується при обчисленні сукупного доходу родини, коли приймається рішення про призначення субсидії.

Із запровадженням монетизації, ще одним важливим фактором, який може призвести до втрати субсидії, є заборгованість у сплаті комунальних послуг. Таким чином держава хоче убезпечити себе від нецільового використання, коштів, які виділяє на підтримку малозабезпечених родин.

Загалом, громадяни часто самі знають, коли можуть мати проблеми із призначенням субсидії. Тому у формі заяви, яку потрібно заповнити, роблять спеціальну відмітку: “Я згоден на додаткове обстеження з приводу призначення субсидії”.

Тоді до них виїзджає комісія, яка обстежує умови життя родини, - і приймає відповідне рішення.Тобто подібні випадки розглядаються окремо й індивідуально. 

«Приміром, потенційний субсидіант мав витрати понад 50 тис. грн. Однак їх причина може бути цілком поважною - купівля ліків чи оплата вартісної операції. У цьому випадку необхідно надати відповідні виписки з лікарні - і комісія завжди піде громадянину на зустріч. Такі витрати, навпаки, - причина, щоби допомогти людині, надавши їй субсидію», - запевняє Максим Бученко.

За його словами, наразі ніякої відповідальності за неправомірне отримання субсидії, крім повернення надмірно нарахованої суми, не існує.

«Якщо ми виявляємо обман, то призупиняємо нарахування субсидії та повертаємо отримані кошти назад до державного бюджету. Хтось повертає гроші добровільно, хтось - лише за рішенням суду...»

Заявника попереджають про це заздалегідь, і він може сам звернутися з пропозицією перерахувати йому субсидію, беручі до уваги ту інформацію, яку він, приміром, забув указати.

Читатйте також: Больше не существует тарифа на услуги по содержанию домов и придомовых территорий

«Таке звернення не тягне за собою штрафних санкція чи адміністративного покарання, - зазначає Максим Бученко», - однак сподіваємося, що якась відповідальність за надання неправдивої інформації під час призначення субсидії, все ж буде запроваджена.

Джерело: vechirniykiev.com.ua

 

 
 
Интересные новости:
04.03.2019
3160
В городе планируется открыть новый маршрут для этого вида транспорта...
06.03.2024
2482
Відповідне рішення вже ухвалила Київська обласна рада...
09.02.2024
3126
Проєктна документація ремонту тунелю між Либідською і Деміївською досі не готова. А для її експертиз...
14.12.2023
3852
Автори стінопису зобразили українських захисників та застиглих у камені воїнів минулого...