РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.637 EUR: 42.299
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.637
EUR 40.000 41.000 42.299
USD 39.450 39.830 39.637
EUR 42.250 42.730 42.299
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Фарбуємо вітальню. Поради експерта

Як підібрати кольори для вітальні аби створити максимально комфортний простір для прийому гостей та родинних посиденьок? Дізнайтеся поради експертів та перевірені часом дизайнерські прийоми
4253 14.11.2016 в 15:09





Вітальню справедливо вважають одним із основних приміщень у будь-якому помешканні: приватному котеджі чи квартирі. Тут приймають гостей, відпочивають усі члени родини, влаштовують посиденьки. У цьому приміщенні зустрічаються люди різного віку, які мають відмінні уподобання та звички.


Аби кожна людина у вітальні почувалася комфортно, її треба облаштувати відповідним чином. І від того, якого кольору будуть стіни та стеля, залежить не лише привабливість інтер’єру усієї кімнати загалом, але й настрій і самопочуття власників.

Багатогранна колірна палітра фарб Śnieżka Nature здатна не лише зробити вітальню затишною та красивою, але й візуально збільшити її площу. Якщо все зробити правильно,  то вітальня неодмінно стане найулюбленішим приміщенням усіх мешканців дому.

 

Декілька особливостей колірної гами

Відомо, що кольори поділяють на холодні (сині, голубі, зелені) та теплі (усі відтінки оранжевого та жовтого). Якщо перші заспокоюють, то інші – збуджують.

Певне колірне рішення також суттєво впливає на зміну параметрів будь-якого приміщення. Так, пофарбовані у теплі відтінки стіни здаються ближчими, а холодні – віддаленішими. Насичені кольори на відміну від блідих роблять кімнату меншою. Візуально стеля у вітальні виглядатиме вищою завдяки холоднішим чи світлішим від стін відтінкам та темнішому від стін кольору.

Потрібного кожному власнику помешкання ефекту від фарбування стін та стелі у вітальні  легко досягти, використовуючи готову кольорову латексну фарбу для інтер’єрів Śnieżka Nature, в асортименті якої – 56 кольорів та відтінків.



 

Сторони світу при виборі кольору

Щоб правильно вибрати колір стін залежно від сторони світу, на яку виходять вікна вітальні, використовують правило протилежності. Так, у вітальні з вікнами на північ стіни фарбують у теплі кольори. Для південного сонячного приміщення обирають холодні або світлі відтінки, завдяки яким вітальня виглядає свіжою і прохолодною. Усі відтінки стають контрастнішими у променях вранішнього сонця, тому у кімнаті, розташованій із східної сторони, стіни доцільно фарбувати у ніжні пастельні відтінки, а із західної – холодні.

Поєднання кольорів

На думку дизайнерів, вітальня матиме вишуканий та стильний вигляд, коли стіни пофарбувати у прості звичні кольори та їхні відтінки, а також підібрати відповідні аксесуари

Голубий

Сіро-голубі стіни чудово поєднуються з темними меблями та узорами на різних аксесуарах. Наприклад, вдалим доповненням буде кольоровий килим, картина та червоний диван. Таку вітальню не варто перезавантажувати зайвими деталями.

Оранжевий

Оранжеві стіни освіжають кімнату. Таке колірне рішення доповнять килим, м’які меблі та аксесуари нейтральних відтінків, що впливає на досягнення балансу в інтер’єрі.

Шоколадний

Шоколадні стіни виглядають оригінально, тому вони не потребують прикрашання. Варто лише підібрати відповідні меблі та аксесуари. Вдалим поєднанням шоколадного є бірюзовий, жовтий, білий та оранжевий кольори.

Білий

Білий – універсальний колір: він вдало поєднується з будь-яким іншим. Так, з чорним, зокрема, приміщення виглядатиме елегантним і вишуканим.

Варто знати

При виборі кольорової гами для фарбування приміщення необхідно дотримуватися правила п’яти відтінків:

- у межах простору однієї кімнати використовувати не більше п’яти відтінків одного кольору;

- варто заздалегідь продумати загальну кольорову гаму усього приміщення (колір меблів, текстилю, аксесуарів, світильників тощо);

- меблі мають бути світлішими від підлоги й темнішими від стін.




 

Оздоблення стін та стелі латексною фарбою Śnieżka Nature

На сьогодні фарби на латексній основі завоювали неабияку популярність у споживачів. Вони практично витіснили олійні та алкідні при фарбуванні стін та стелі з цегли, бетону, гіпсокартону, деревини і деревопохідних, оштукатурених та обклеєних шпалерами.

Серед запропонованих варто звернути увагу на латексну фарбу Śnieżka Nature, за допомогою якої можна легко створити довговічне та стійке до багаторазового миття матове або глянцеве покриття.

Отриманий фінішний фарбований шар є екологічно чистим, безпечним для здоров’я та дає можливість стінам «дихати». Окрім того, унікальний компонент Teflon™ Surface Protector у фарбі полегшує видалення плям і забруднень з поверхонь.

Працювати фарбою Śnieżka Nature – одне задоволення: її легко наносити, вона має чудову покривну здатність та економний розхід. Варто лише підготувати основу, яка має бути міцною, очищеною і сухою, без дефектів та відшарувань. Після ретельного перемішування фарбу на заґрунтовану основу слід наносити нерозбавлену фарбу. Обравши уподобаний із усієї багатоколірної палітри Śnieżka Nature відтінок, фарбу наносять рівномірним шаром, розпочинаючи від кутів приміщення і фарбуючи в одному напрямку. Для ефективного фарбування не менше 2 шарів виробу.

Дотримавшись вищенаведених правил фарбування, виходить якісне та красиве покриття, яке отримують після остаточного висихання другого шару фарби.

 

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,                    

вул. Привокзальна, 1а                                

Тел.: +38 (03259) 60-161                            

e-mail: press.releases@sniezka.ua

www.sniezka.ua

www.vidaron.com.ua

www.acrylputz.com.ua

www.sniezkanature.com

www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

www.vk.com/sniezkaua


Джерело та фото: ТзОВ «Снєжка-Україна»
Інформацію розміщено на правах реклами 


Компания «Снежка-Украина»
Похожие статьи:
10.11.2016
4548
Пробковый пол – это качественное напольное покрытие, по своим характеристикам значительно прев...
15.02.2024
550
Різновиди ангарів та переваги співпраці з компанією «СЕРВІСБУД»...
20.11.2023
2436
Читайте, що є головною артерією при проєктуванні мостів та на що звернути особливу увагу, щоб не дов...
0001