РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 41.232 EUR: 44.769
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 41.232
EUR 40.000 41.000 44.769
USD 41.150 41.649 41.232
EUR 44.500 45.241 44.769
Статьи

Утеплення фасадів – сучасні варіанти теплоізоляційних матеріалів THERMOWOOL FAS та THERMOWOOL VENT від українського виробника

Утеплення фасадів є важливим інструментом для підвищення енергоефективності будівель. Інвестування в утеплення фасадів дозволяє не тільки зменшити енерговитрати, але й підвищити якість життя та сприяти збереженню довкілля.
679
Сегодня

Вимоги енергоефективності будівель і споруд в Україні регламентуються ДБН В.2.6-31:2021 "Теплова ізоляція та енергоефективність будівель" Ці норми спрямовані на забезпечення раціонального використання енергоресурсів, підвищення комфорту проживання та зменшення негативного впливу на довкілля.

На українському ринку представлена широка лінійка теплоізоляційних матеріалів, які використовуються для утеплення фасадів. Розглянемо найбільш популярні теплоізоляційні матеріали, які використовуються для утеплення фасадів.

Пінополістирол є популярним матеріалом для утеплення фасадів завдяки своїм високим теплоізоляційним властивостям, легкості та доступності. Однак він має ряд недоліків, на які потрібно зважати. Слабке місце пінополістиролу — пожежна небезпека, що значно обмежує застосування пінополістиролу на фасадах. Екструдований пінополістирол (XPS) має низьку теплопровідність, що забезпечує ефективну теплоізоляцію і сприяє збереженню тепла в приміщенні, практично не вбирає вологу, що робить його ідеальним для використання в умовах підвищеної вологості, легко ріжеться та обробляється, що полегшує процес монтажу. 

Мінеральна теплоізоляція для фасадів має ступінь горючості НГ (негорючі), що підвищує загальну вогнестійкість будівлі. Такі матеріали підходять для використання в тому числі й в системах навісних вентильованих фасадів, не мають обмежень щодо висотності та сфери застосування, використовуються як в новому будівництві, так і при ремонті та реконструкції будівель.  

На українському ринку будівельних матеріалів представлені різні марки мінеральної ізоляції для фасадів, при виборі матеріалів треба звертати увагу на наявність відповідних сертифікатів, репутацію виробника й відповідність фізико-механічних характеристик матеріалів сучасним українським будівельним нормам.

Нова професійна лінійка теплоізоляційних матеріалів від українського виробника компанії SWEETONDALE  відповідає українським будівельним нормам та  європейським стандартам й представлена продуктами як для фасадів під штукатурку, так і для навісних вентильованих систем.

В лінійці матеріалів THERMOWOOL VENT для облаштування навісних вентильованих фасадів представлено кілька варіантів тепло-звукоізоляційних плит з мінеральної вати:

  • THERMOWOOL VENT EXTRA — призначені для облаштування НВФ з використанням вітрозахисної мембрани. Можуть використовуватися як у цивільному, так  і промисловому будівництві.
  • THERMOWOOL VENT EXTRA 75 FG — плити з мінеральної вати з одностороннім покриттям зі склополотна, тому немає потреби застосовувати супердифузійну мембрану, що пришвидшує монтаж на об'єкті.

Для використання під штукатурний фасад український виробник розробив матеріал THERMOWOOL FAS, плити представлені в кількох варіантах й розрізняються за своїми фізико-механічними та геометричними характеристиками:

  • THERMOWOOL FAS OPTIMA 120, THERMOWOOL FAS EFFECT 135 та THERMOWOOL FAS PROF 145 призначені для застосування в цивільному та промисловому будівництві в якості теплозвукоізоляції в системах зовнішнього утеплення стін із захисно-декоративним шаром з тонкошарової штукатурки.
  • THERMOWOOL FAS DECOR 115 призначені для застосування у фасадних системах з зовнішнім штукатурним шаром, а також на ділянках стін, які перебувають всередині засклених лоджій і балконів, ділянок стін сходових маршів і майданчиків багатоповерхових будівель незалежно від їх висоти.

Для систем шаруватої кладки спеціалістами  SWEETONDALE розроблено спеціальний професійний теплоізоляційний матеріал THERMOWOOL BLOCK

THERMOWOOL BLOCK STANDARD 45 - плити застосовуються в промисловому та цивільному будівництві для теплоізоляції шаруватої кладки з облицюванням декоративною цеглою, а також в інших системах багатошарових кладок, каркасних стін з різними видами зовнішнього оздоблення.

Матеріали лінійки THERMOWOOL FAS, THERMOWOOL VENT та THERMOWOOL BLOCK виготовляються на сучасному заводі з виробництва мінеральної ізоляції  в м. Черкаси. Виробництво проходить жорсткий автоматизований контроль основних показників на всіх етапах, що гарантує високу якість продукції.

Фахівцями компанії SWEETONDALE  створено онлайн-калькулятор, який дозволяє самостійно розрахувати не тільки товщину теплоізоляційного шару відповідно до ДБН Б.2.6-31-2021 та ДСТУ 9191:2022, але й прорахувати економію витрат на опаленні за умови якісного утеплення.

За додатковою інформацією та професійною технічною консультацією звертайтеся до спеціалістів компанії SWEETONDALE  за телефоном 0 800 50 07 05, www.sweetondale.cz

 

Джерело: SWEETONDALE
Інформацію опубліковано на правах реклами   

 

 

 

18 июля 2024 г.
1186
Вітчизняний виробник будматеріалів SWEETONDALE  вивів на ринок новий професійний бітумно-п...
09 июля 2024 г.
469
У специфічних сферах будівництва та виробництвы нерідко використовують такий вид металопрокату, як с...
03 июля 2024 г.
1651
Вітчизняний виробник будматеріалів SWEETONDALE вивів на ринок покращену лінійку матеріалів для навіс...
26 июня 2024 г.
2194
Вітчизняний виробник будматеріалів SWEETONDALE  вивів на ринок професійну  лінійку ма...
18 июня 2024 г.
1805
SWEETONDALE представив нову лінійку екструдованого пінополістиролу...
Українці, що ви думаєте з цього приводу? Давайте обговорювати!
Не стійте осторонь – вільно діліться своєю думкою з іншими людьми.
Але, будь ласка, будьте ввічливі та дотримуйтесь правил коментування. ПОСИЛАННЯ ЗАБОРОНЕНІ, та блокуються автоматом.
Заборонені будь-які посилання (коментар з посиланням не може бути доданий, він автоматично блокується)

Заборонено і буде заблоковано:
- реклама
- спам та шахрайство
- образи, дискримінаційні висловлювання

Редакція не модерує коментарі, відповідальність за зміст коментарів несе автор коментаря. Редакція Build Portal залишає за собою право не погоджуватись з думкою автора коментаря, проте надає свободу слова відповідно до ст. 21, 24 та ст. 34 Конституції України.

Шановні читачі, читайте коментарі вдумливо, пам'ятайте, що автором коментарів можуть бути різні джерела.

Будь ласка, поставтеся до цих правил з повною відповідальністю.
Якщо дії коментованого шкодять читачам, рекламодавцям, співробітникам Build Portal або всій нашій спільноті, ми можемо заблокувати користувача.
Читать полностью Скрыть
23 декабря 2019 г.
2976
У компаніях FOMALGAUT GROUP впроваджений 3-рівневий контроль якості продукції. При цьому компанії гр...
31 октября 2019 г.
3233
Осенью становится актуальной подготовка незавершенного строительства к зимовке, то есть консервации,...
24 октября 2019 г.
4974
Бензиновый генератор пригодится в местности, где отсутствует электроснабжение или наблюдаются частые...
22 июля 2024 г.
4543
Чотириповерхова будівля спроєктована таким чином, щоб відобразити силу фламандського прибережного ла...
18 июля 2024 г.
6599
Оновили ділянку довжиною 150 м. Вздовж вулиці висадили 38 дерев, кущі та багаторічні рослини. Загаль...
16 июля 2024 г.
4960
Новий міст спроєктований не як інфраструктурний об’єкт, а як новий громадський простір...
16 января 2024 г.
1960
Інноваційна технологія безкаркасних холодильних та морозильних складів з сендвіч-панелей дозволяє на...
23 ноября 2023 г.
2502
Створити комфортний будинок, в якому споживання енергії навіть в найхолоднішу пору року буде зведено...
14 марта 2023 г.
6667
Дізнайтесь на реальному прикладі застосування технологій народного будівництва, як українці обирали ...
Вітчизняний виробник будматеріалів SWEETONDALE  вивів на ринок новий професійний бітумно-п...
У специфічних сферах будівництва та виробництвы нерідко використовують такий вид металопрокату, як с...
BUILD PORTAL - Агрегатор статей
  • Збираємо всі існуючі новини будівельного ринку в одному місці
  • Унікальний "SMART рубрикатор" (розумний рубрикатор): це дуже деталізований по кожному напрямку рубрикатор аби ви змогли швидко знайти всі згруповані матеріали з потрібної теми
Build portal - українське народне медіа - без впливу оліграхів та влади!