РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 41.166 EUR: 45.954
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 41.166
EUR 40.000 41.000 45.954
USD 41.050 41.480 41.166
EUR 45.910 46.501 45.954
Статьи

Сучасна архітектура, ШІ та безпека: представлено проєкт футуристичної вілли-бункера «для життя та виживання» (ВІЗУАЛІЗАЦІЇ)

Студія архітектури та дизайну NKey розробила концепцію будинку, який є абсолютно автономним і незалежним від зовнішніх чинників. Тут можуть жити та процвітати покоління, абсолютно не зважаючи на те, що відбувається зовні.
10385
26 июня 2024 г.

«Вілла для життя та виживання», спроєктована аби забезпечити процвітання поколінь

Науковці вже декілька років говорять про те, що на світ чекають серйозні погодні катаклізми. Чи достатньо стійкою є сучасна приватна архітектура? Чи вбереже вона своїх мешканців, якщо світ поглине хаос? Команда архітекторів з NKey пропонує завчасно подбати про себе та своїх близьких і тому розробили проєкт будинку, який стане як затишною і улюбленою домівкою для всієї сім’ї, так і порятунком у разі небезпеки.

Безпечна гавань

На жаль, наш прекрасний світ не такий вже безпечний і привітний, як ми його собі уявляли. Один за одним з’являються проєкти підземних бункерів, у яких розробники пропонують пережити складні часи. NKey створили концепцію, яка об’єднує сучасну і вишукану віллу та автономний і комфортний бункер.

Вілла ідеально вписана у природний ландшафт і таким чином вирішує одразу дві задачі: скелі ховають підземну частину, а з зовнішнього будинку відкривається чарівний краєвид. Якщо дивитися на віллу зверху, архітектура нагадує циферблат годинника, з басейном-«стрілкою», як символом того, що тут за потреби час може зупинятися. Саме вузький консольний басейн є домінантною рисою композиції, простягаючись над скелею до моря і додаючи структурі драматичний штрих.

Архітектурний дизайн має круговий мотив, який повторюється на підлозі. Головний рівень зосереджений навколо яскравого саду, а головна спальня розташована вище, там, звідки відкривається приголомшливий вид на прірву. Нижче є місце для паркування та бункер на більш глибокому рівні для безпеки.

«Використання кіл у дизайні, від саду до бункера, представляє вічну петлю, безперервний цикл життя, який виходить за межі плину часу. Кожен шар підтримує життя на різних рівнях, від дозвілля та повсякденного життя до виживання в надзвичайних ситуаціях. Все це розроблено заради забезпечення безперервності життя та спадщини його мешканців», – розповідають у студії.

Побудована за золотим правилом трьох матеріалів - каменю (травертину), бетону та металу (латуні), споруда стоїть на скелі без пішохідних підходів, зливаючись із навколишнім середовищем. Вертикальні тонкі пластини перетинають ці кола, нагадуючи «ворота у вічність».

 

«Вілла для життя та виживання» включає фоє, дві кухні (підготовчу та основну), обідню зону, дві гостьові спальні та на другому рівні - основну житлову зону з господарським блоком та дві дитячі кімнати. Ліфти ведуть до підвалу для паркування, а ще один - до бункера на випадок надзвичайних ситуацій.

Вглиб Вічності

Бункер зосереджений навколо ліфта з садом, що символізує надію та майбутнє життя, і також має круглу форму. У ньому п’ять спалень із вікнами, які виходять на сад із смартсклом для усамітнення, загальна вітальня, кухня, обідня зона, велика технічна зона обслуговування та складські приміщення. Крім того, тут є кінотеатр, капсула для медитації, капсула віртуальної реальності та симуляції, оснащена найсучаснішими технологічними функціями, винна кімната, дитяча ігрова кімната, тренажерний зал з басейном і спа-центр. Тут також є велика плантація для сталого вирощування фруктів і овочів.

 

Стеля бункера імітує погодні умови, час доби та пори року для підтримки психологічного добробуту під землею. Інтегрований штучний інтелект автоматично керує всіма побутовими функціями, забезпечуючи симуляцію земної реальності. Це мінімізує час, витрачений на домашні справи, і посилює заходи безпеки. Цей штучний інтелект - не просто система, а мережа датчиків, її «очі та вуха», розроблена для покращення життя та забезпечення виживання людини.

«”Вілла для життя та виживання” від NKey - це утопія досконалості та антиутопія ізоляції. Цей проєкт поєднує футуристичні технології з природною інтеграцією для створення самодостатнього, безпечного та приватного середовища, яке поважає сімейні цінності та розуміє важливість місії продовження людства. Архітектурний проєкт обіцяє не лише  виживання, але й якість життя, яка зберігає суть людських зв’язків і сімейної спадщини», – кажуть автори проєкту.

 

 

 Цікаво про будівництво: WATERBIT - сучасний доступний бітумний покрівельний та гідроізоляційний матеріал для котеджного будівництва та ремонту від провідного українського виробника

Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal 


Джерело: pragmatika.media
25 июня 2024 г.
8714
Дослідники Прінстонського університету в США пропонують рішення, як перетворити зелені зони в містах...
24 июня 2024 г.
6448
Амфітеатр-пірс створюють передусім для психологічного відновлення ветеранів та військових...
18 июня 2024 г.
6106
40-метрова драбина, розташована під кутом 45 градусів, має 120 сходинок. На вершині відвідувача...
13 июня 2024 г.
3663
Проєкт Villa Eternal Way складається з прямокутних об’ємів зі світло-сірого бетону та чорної ц...
13 июня 2024 г.
5981
Архітектори стверджують, що дизайн передбачає діалог із історичною забудовою Праги, відомої як &laqu...
10 июня 2024 г.
6746
Чим приємнішим є пересування маршрутом, тим меншою здається відстань....
Українці, що ви думаєте з цього приводу? Давайте обговорювати!
Не стійте осторонь – вільно діліться своєю думкою з іншими людьми.
Але, будь ласка, будьте ввічливі та дотримуйтесь правил коментування. ПОСИЛАННЯ ЗАБОРОНЕНІ, та блокуються автоматом.
Заборонені будь-які посилання (коментар з посиланням не може бути доданий, він автоматично блокується)

Заборонено і буде заблоковано:
- реклама
- спам та шахрайство
- образи, дискримінаційні висловлювання

Редакція не модерує коментарі, відповідальність за зміст коментарів несе автор коментаря. Редакція Build Portal залишає за собою право не погоджуватись з думкою автора коментаря, проте надає свободу слова відповідно до ст. 21, 24 та ст. 34 Конституції України.

Шановні читачі, читайте коментарі вдумливо, пам'ятайте, що автором коментарів можуть бути різні джерела.

Будь ласка, поставтеся до цих правил з повною відповідальністю.
Якщо дії коментованого шкодять читачам, рекламодавцям, співробітникам Build Portal або всій нашій спільноті, ми можемо заблокувати користувача.
Читать полностью Скрыть
23 декабря 2019 г.
3033
У компаніях FOMALGAUT GROUP впроваджений 3-рівневий контроль якості продукції. При цьому компанії гр...
31 октября 2019 г.
3289
Осенью становится актуальной подготовка незавершенного строительства к зимовке, то есть консервации,...
24 октября 2019 г.
5028
Бензиновый генератор пригодится в местности, где отсутствует электроснабжение или наблюдаются частые...
27 сентября 2024 г.
6364
Архітектори відновили фасади історичних будівель та поєднали їх з сучасним дизайном новобудови....
26 сентября 2024 г.
8376
Ця ферма займається вирощуванням полуниці на площі 0,4 гектара...
24 сентября 2024 г.
5846
Міністерство транспорту США оголосило про національний план впровадження технології V2X, яка дозволи...
16 января 2024 г.
2044
Інноваційна технологія безкаркасних холодильних та морозильних складів з сендвіч-панелей дозволяє на...
23 ноября 2023 г.
2583
Створити комфортний будинок, в якому споживання енергії навіть в найхолоднішу пору року буде зведено...
14 марта 2023 г.
6755
Дізнайтесь на реальному прикладі застосування технологій народного будівництва, як українці обирали ...
Как правильно выбрать оборудование для эффективной упаковки? Большой обзор....
Біоенергетичний комплекс України один із найбільш перспективних секторів економіки, що має показник ...
BUILD PORTAL - Агрегатор статей
  • Збираємо всі існуючі новини будівельного ринку в одному місці
  • Унікальний "SMART рубрикатор" (розумний рубрикатор): це дуже деталізований по кожному напрямку рубрикатор аби ви змогли швидко знайти всі згруповані матеріали з потрібної теми
Build portal - українське народне медіа - без впливу оліграхів та влади!