РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.535 EUR: 42.310
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.535
EUR 40.000 41.000 42.310
USD 39.400 39.830 39.535
EUR 42.200 42.730 42.310
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Ангари та склади: вибір, будівництво, замовлення «під ключ»

Типи ангарів та їх особливості
1595 31.10.2022 в 15:16


Спеціальне приміщення для зберігання, профілактичного обслуговування різної техніки називається ангаром. Сучасні комплекси такого типу використовуються для виставок, презентацій, оглядів нових моделей. Складами також називають спеціально облаштовані приміщення, де тримають матеріали, вироби, деталі, робочі рідини й багато іншого. Будівництво таких конструкцій замовляють для котелень, виробничих, санітарно-технічних цехів та різних підприємств.

 

Каркасний ангар та його особливості

Останнім часом дуже поширені швидкомонтовані споруди й будівлі. Завдяки доступній вартості, високій якості й швидкості монтажу популярна технологія ЛСТК. Вона передбачає створення каркасної конструкції. Проєктувати їх дуже просто, цей процес не займає багато часу. Собівартість низька, монтаж і демонтаж не потребують особливих зусиль. Внутрішній простір каркасного ангару мобільний, його можна перепланувати в будь-який момент. Готова споруда має сучасний, привабливий вигляд.

Каркасні ангари поділяються на чотири типи:

  • Арочні.
  • Полігональні.
  • Шатрові.
  • З прямим стінками.

Кожен варіант має свої особливості, про які розповімо далі.

Класичними вважаються арочні, які використовують найчастіше. Це конструкції довгастої форми зі з’єднаними у формі арки дахом і стінами. Обмежень за довжиною немає, але ширина має бути не більше 20 метрів. Висота обов’язково повинна дорівнювати половині ширини. Для арочних споруд використовують профільні металеві труби, з яких формують каркас.

Полігональні моделі зовні схожі на арочні, але за формою нагадують півколо або еліпс. Основою такої будівлі є прямі поперечини. Головна вимога — висока міцність та надійність, обмежень за висотою чи шириною немає. Такий ангар може бути теплим, якщо збудувати його із сендвіч-панелей та добірних елементів. Часто використовують і тенти.

Шатрові конструкції теж будуються швидко. Дуже прості, не мають обмежень за розмірами. Потребують зміцнення балками або розпірками.

Найбільш бюджетний і простий варіант — ангар із прямими стінами. Він універсальний та підходить для будь-яких потреб. Таку будівлю можна зробити асиметричною, у формі арки, односхилою. Для з’єднання частин використовують дуже міцні болти.

Будівництво будь-якого типу завжди починається з проєктування. На цьому етапі дуже важливий професійний підхід. Найкраще замовити послугу на сайті servicestroy.com.ua. Якісне виконання гарантоване.

 

Особливості безкаркасних ангарів

Такі сучасні споруди найчастіше використовують для:

  • Агротехніки.
  • Переробки сільськогосподарської продукції.
  • Овочів.
  • Зерна.
  • Добрив.
  • Кормів.

Безкаркасна швидкомонтована будівля є самонесучою єдиною конструкцією арочної форми. Її будуть з оцинкованої сталі, використовують також рулонний, фарбований матеріал. Ширина буває різною, від 3 до 30 метрів, довжину обирають будь-яку.

Безкаркасні споруди найчастіше використовують для сільськогосподарських потреб та встановлюють на плитний або стрічковий фундамент, опори у вигляді стовпів, блоків з бетону, стін. За таким принципом будують овоче-, зерносховища, майстерні для ремонту техніки, стайні для тварин та інші споруди.


Де можна замовити будівництво ангарів та складів?

ТОВ «Будівельна фірма СЕРВІССТРОЙ» працює з 2009 року. Виконує великий перелік робіт — від будівництва та ремонту до проєктування, благоустрою, оздоблення об’єктів. Фахівці активно використовують прогресивні технології, мають сучасні технічні засоби й обладнання. Тут легко замовити ангар «під ключ» будь-якої конфігурації. Професіонали мають спеціальну освіту й досвід для якісного виконання повного циклу робіт.

 

Джерело: ТОВ «Будівельна фірма СЕРВІССТРОЙ»
Інформацію опубліковано на правах реклами 

Похожие статьи:
25.07.2022
2286
Сфера застосування, особливості та принцип роботи системи виклику персоналу...
15.02.2024
551
Різновиди ангарів та переваги співпраці з компанією «СЕРВІСБУД»...
20.11.2023
2436
Читайте, що є головною артерією при проєктуванні мостів та на що звернути особливу увагу, щоб не дов...
0001