РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 38.800 EUR: 42.245
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 38.800
EUR 40.000 41.000 42.245
USD 38.840 39.205 38.800
EUR 42.180 42.709 42.245
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Виробники будматеріалів вимагають врегулювати ситуацію з видачею спецдозволів на видобуток сировини

Виробники будматеріалів вимагають у влади та відповідних установ врегулювати ситуацію з наданням спеціальних дозволів на користування надрами
3011 20.06.2018 в 08:08





ІІІ Будівельний конгрес України
«Надра України – шанс і втрати будівельників»




Виробники будівельних матеріалів вимагають від Уряду та відповідних відомств (під керівництвом Міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака та в.о. голови Державної служби геології та надр України Олега Кирилюка) врегулювати ситуацію з наданням спеціальних дозволів на користування надрами. Така позиція була узгоджена підприємствами – учасниками ІІІ Будівельного конгресу України «Надра України – шанс і втрати будівельників».

Як наголосив під час відкриття конгресу Президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів Іван Салій, сьогодні спроби українських підприємств – виробників будматеріалів продовжити дозволи на розробку родовищ найчастіше закінчується формальними відписками від відповідних органів. За І квартал 2018 року із 416 заявок на отримання спецдозволів Мінекологією та Геослужбою повернуто 364, тобто 87,5%. Із 20 тисяч родовищ в Україні наразі розробляється менше 5 тисяч.


Іван Салій, президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів



"Основна проблема в тому, що в державі працює два паралельних органи: комісії з питань надрокористування в Мінекології та Геослужбі, які протидіють та блокують одна одну. Як наслідок, підприємства роками не можуть отримати, або подовжити спецдозволи, тому що подають повний пакет документів до відповідної інстанції, але постійно отримують лише формальні відписки", - зазначив Іван Салій.


Керівник департаменту закупівель ПСГ "Ковальська" Сергій Гончаренко під час виступу заявив, що компанія "Ковальська" більше 10 років безуспішно намагається отримати ліцензію на видобуток піску.


"По піску у нас була ліцензія на 2 млн куб. м піску, яку ми вичерпали. З того часу минуло понад 10 років. У нас повний пакет документів, перевірена кожна точка і кома, однак ми отримуємо формальні відписки", - сказав Сергій Гончаренко.

Підтвердив наявність проблеми і голова асоціації "Укрцемент" Павло Качур. Він зазначив, що виробники цементу мають ускладнення під час продовження спеціального дозволу, внесення змін в наявну ліцензію, а також розширенні родовища. «Якщо у випадку вапняка це питання можна вирішити на порівняно тривалий період, то за іншими складовими - це постійний процес, і ми б хотіли, щоб він був чітко врегульовано і регламентований», - висловив свою позицію Павло Качур.


Павло Качур, голова асоціації "Укрцемент"

 

В.о. голови Державної служби геології та надр України Олег Кирилюк, який взяв участь у конгресі, частково визнав необхідність спрощення доступу до сировинної бази для підприємств виробників будматеріалів. Також він погодився з думкою учасників ІІІ Будівельного конгресу України щодо необхідності змін в законодавство, зокрема, щодо скорочення термінів розгляду заявок на ліцензії, щодо усунення деяких видів погодження для отримання дозволів.

За підсумками ІІІ Будівельного конгресу України учасники домовились спрямувати до Уряду та відповідних відомств спільне звернення з вимогами щодо необхідності скорочення термінів розгляду заявок на ліцензії, спрощення процедури отримання спецдозволів на видобуток сировини для виробництва будматеріалів, а також необхідності переформатування комісії з надрокористування.


Катерина Нікітіна, засновник Build Portal, президент Best Media Group



Читайте інші матеріали циклу "Надра України - шанс і втрати будівельників":



Іван Салій про ІІІ Будівельний конгрес України


Президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів про попередні висновки ІІІ Будівельного конгресу України «Надра України – шанс і втрати будівельників»





Валентин Шеветовський: «Надра можуть стати драйвером усієї економіки»

В Україні є все! І це наша конкурентна перевага перед світом. Не тільки пісок. У нас є все! Є золото, є діаманти, літій, поклади урану, є все!



Ігор Далічук: "Для кожного користувача надрами земля це теж непросте питання"

Виступ президента компанії «Слобожанська будівельна кераміка» на третьому Будівельному конгресі України


Алексей Кулагин: "Инфляция – это самое малое зло по сравнению с тем, что начнется спад производства, безработица и голодные бунты"

Выступление генерального директора «Омокс» во время III Строительного конгресса Украины «Надра України – шанс і втрати будівельників»


Сергій Гончаренко: "Система, що сьогодні склалася в надрокористуванні, не дозволяє ефективно розвиватися"

Виступ Сергія Гончаренка під час ІІІ Будівельного конгресу України 
«Надра України – шанс і втрати будівельників»

 

 

Павло Качур: "Цементний завод не доцільно будувати на віддалі 50 км від родовища"  
Виступ голови асоціації "Укрцемент" під час ІІІ Будівельного конгресу України «Надра України – шанс і втрати будівельників»

 

Олег Кирилюк: "Наша держава досить багата будівельними матеріалами, запасами сировини"  
Виступ т.в.о. голови державної служби геології та надр Украиїни під час ІІІ Будівельного конгресу України «Надра України – шанс і втрати будівельників»

 

 

 

 

 















Олексій Кулагін, генеральний директор «Омокс»
























Валентин Шеветовський, голова наглядової ради ПАТ "Харківський плитковий завод"





Ігор Далічук, Президент компанії «Слобожанська будівельна кераміка» 












Джерело: прес-служба Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів
Фото: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal
Інформація розміщена на правах реклами

 
 
Интересные новости:
21.06.2018
4402
Во время очередной встречи строительных инноваторов и разработчиков высокотехнологичных решений...
19.06.2018
1879
Щорічний “Енергетичний День” выдбувся 11 червня 2018 року у столичному Прем’є...
20.06.2018
3683
6 червня 2018 р у технопарку UNIT.City – UNIT.Core в Києві пройшов Smart Build Forum...
13.03.2024
1285
На засіданні Комітету Будівельної палати України з питань міжнародного співробітництва та виставково...
13.03.2024
3831
07 березня КБУ провела зустріч з представниками фінського бізнесу для обговорення співпраці фінських...
11.03.2024
4316
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з круглого столу "Фінсько-українська ініціатива по відновл...