РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Ізмаїл - місто зі своїми особливостями будування. ВІДЕО

Результати туру Всеукраїнської Спілки виробників будматеріалів, підсумки візиту до Ізмаїлу
5025 05.12.2017 в 07:09

СПЕЦТЕМА. Цикл статей "Третій етап грандіозного бізнес-туру виробників будматеріалів містами України". Читати всі статті циклу.



ДИВІТЬСЯ ВІДЕО: ІВАН САЛІЙ, ДУМКА ПРО ІЗМАЇЛ

 






ВЕЛИКИЙ ДІЛОВИЙ ТУР МІСТАМИ УКРАЇНИ




Довідка. 
Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів продовжує реалізовувати унікальний проект "Вітчизняні будівельні матеріали - шанс оновлення міст та регіонів", метою якого є презентація конкурентоспроможного, інноваційного і якісного бренду «Зроблено в Україні». Члени Спілки фахово "дегустують" українські міста: вивчають особливості будівництва, аналізують стан об'єктів соціальної, туристичної і культурно-розважальної інфраструктури. Представники місцевої виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, працівники будівельного комплексу відверто розповідають про проблеми будівельної галузі у містах та діляться унікальною інформацією щодо планів на майбутні роки. Головний будівельний портал долучився до ділового туру, щоб показати Вам, як розбудовується Україна. Цього разу це п'ятірка міст: Бердичів, Вінниця, Одеса, Чорноморськ та Ізмаїл. 




ІЗМАЇЛ. МІСТО ЗІ СВОЇМИ ОСОБЛИВОСТЯМИ БУДУВАННЯ



Спілка потрапила до Ізмаїлу напередодні святкування дня міста, отож учасники туру на власні очі побачили, як проходить процес підготовки до свята, оцінили дбайливу та організовану роботу. Ізмаїл здається тихою гаванню у порівнянні з Одесою, однак у цій плавності та розміреності є свій неповторний колорит.


Заступник міського голови Ізмаїла Сергій Баткілін: «У нас проживає до 90 тисяч осіб, які хочуть людських умов і зручностей. У нас багато моряків, які, пропрацювавши за кордоном, хочуть повернутись і отримати комфортні умови проживання. Вони мають рацію, адже витрачають на це гроші, і місто має зробити все, щоб ці люди хотіли тут жити.


Сергій Баткілін, заступник міського голови Ізмаїла



Зараз за допомогою державного, обласного та міського бюджету будується спортивний центр, який стояв 10 років. Запустимо його в наступному році. Є також приватний спортивний центр, який ще не закінчив своє будівництво, але басейн буде готовий до кінця 2017-го.

Наші підприємці і місто разом намагаються зробити зовнішній вигляд Ізмаїлу приємним, щоб наш улюблений проспект Суворова, який складається з великої кількості невеликих скверів був красивим, щоб кожен з них мав своє обличчя.


За останні сім років місто змінилось. Оновлено ​​набережну над Дунаєм. Монастир і церква, які там стоять, були реставровані і отримали гідний вигляд. Без духовності – немає народу. Місто намагається підтримувати всі церкви.

Останнім часом політика нашої держави спрямована на те, щоб покращити роботу портів. Це дуже важливо для нашого ізмаїльського порту, державного підприємства «Українське Дунайське пароплавство». Зараз йде ремонт морвокзалу. Ми сподіваємося, що він буде таким же гарним, а, можливо, і кращим у своєму рішенні, як це було в минулому. Нам дуже хочеться, щоб прямо в морвокзалі працював прикордонний пункт. Також зараз Європа вирішує питання про те, щоб створити лінію, яка буде пов'язувати Ізмаїл та Тульчу».

 «Ми впритул співпрацюємо з організацією Єврорегіон «Нижній Дунай», яка працює з грантами Європи. Зараз в основному Румунія є розпорядником цього кредиту. Для нас дуже важливо, що налагоджуються добросусідські відносини з містами Тульча і Галац. Буде підписаний договір про взаємне співробітництво і допомогу з Бухарестом. Ми не просто сусіди, ми – побратими. І це дуже правильно. Міський голова Андрій Абрамченко хоча б раз на місяць їздить до Румунії і говорить з партнерами про наші спільні справи. Зараз ми виходимо на фінішну пряму з грантом щодо будівництва каналізаційного  колектора, що є дуже важливим для міста».


Виступи учасників туру






Читайте, про що говорили спікери, під час своїх виступів - ключові моменти презентацій учасників туру >>>



Баткілін в інтерв'ю Build Portal розповів про особливості будівництва в Ізмаїлі: «Є старе правило, що будинки в місті не повинні бути вищими хреста в соборі. Велика кількість поверхів не бажана, адже у нас досить сильна сейсмічна активність, при будівництві також потрібно враховувати особливості ґрунтів, які швидко вимиваються. 
       

Намагаємося утеплювати старі будинки за новими технологіями. Днями місто розглянуло питання про те, щоб одній з будівельних організацій дати дозвіл на будівництво житлового будинку. Він буде невеликим – всього 30 квартир. Але навіть така кількість в нашому місті робить свою погоду. Зараз наші будівельні компанії здають п'ятиповерховий будинок на більшу кількість квартир».

Баткілін також розповів про долю аеропорту в Ізмаїлі: «Свого часу міська рада зіткнулась з проблемою його утримання. Незважаючи на те, що вильоти зберігалися, утримувати самому місту було дуже дорого і проблематично. Тому обласна рада взяла аеропорт до себе, але на жаль, вони так і не змогли його пристосувати до нових реалій і дати йому можливість продовжувати роботу. Новий напрямок співпраці з Європою дає обнадійливі результати; думаю, що міський голова разом зі своїми колегами з Румунії будуть просувати і цей проект. Область вчинить правильно, якщо поверне місту наш аеродром. Ми намагатимемось знайти йому застосування. У нас є підрозділ, який буде мати можливість його застосовувати, – це Нацгвардія, а також Ізмаїльський прикордонний загін. Є можливість на цьому аеродромі утримувати техніку, вертольоти. І, можливо, аеропорт стане міжнародним».



Наостанок Сергій Баткілін розповів, що співпраця з виробниками будматеріалів – дуже важливий напрямок: «Ринок є ринок. Наш будівельник завжди вибирає досить дешевий, економічно виправданий і в той же час якісний будівельний матеріал. Споживач досить примхливий. Люди хочуть отримати міцний, якісний та красивий побудований об'єкт. Члени вашої Спілки пропонують будівельні матеріали, які виправдані в своєму ланцюжку «ціна - якість». Правильно те, що вони просувають український будматеріал за нашою українською внутрішньодержавною ціною».


Музей Суворова

Після успішного спілкування в мерії учасники туру завітали до музею Суворова, експозиція якого відрізняється стильним оформленням і різноманітністю представлених колекцій. Автором художнього оформлення є народний художник України Анатолій Гайдамака. Експозиція присвячена не лише життю і діяльності Суворова, а й участі українських козаків у російсько-турецьких війнах останньої третини XVIII століття. Одним з важливих акцентів в експозиції є внесок полководця в звільнення південноукраїнських земель від багатовікового турецького володіння.





Експозицію музею органічно доповнює діорама «Штурм фортеці Ізмаїл», яка розмістилась в будівлі колишньої турецької мечеті XVI століття.




Заступник директора музею з наукової роботи Ольга Панкова наголосила на тому, що Суворов – не лише полководець, а й талановитий фортифікатор: «Він був оригінальний і цікавий в кожному бою. В одному з них, наприклад, він направляє кінноту проти піхоти, а піхоту проти кінноти: у нього було мале військо і він вирішив брати хитрістю. Турки просто «очманіли». У кожному бою – неповторний маневр. Ніхто не вмів будувати війська в каре так, як Суворов. Ніколи жодна з європейських армій не воювала в лісі, бо армії були наймані і воїни часто розбігалися. У Суворова при битві в Козлуджі (територія Болгарії) воїни воюють в лісі і жоден з них не гине. Порівнюють Суворова з Наполеоном, якого також любили. Але це була інша любов. Щось душевне, трепетне воїни знаходили в Суворові, адже він спав та їв з ними, навчав їх, а це були переважно неосвічені селяни. Важко в навчанні – легко в бою. Звідки це прислів'я? Суворовське». 


Виноробня «Колоніст» – любов в кожній краплі вина


Екскурсія на виноробню «Колоніст» в село Криничне – завершальний акорд туру виробників будматеріалів.




Вже навіть територія виноробні вражає туристів, тут ростуть дивовижні та різноманітні виноград та фруктові дерева.


Технолог Лідія Антонівна працює на виноробні з часів її заснування та знає про вино все. І це не перебільшення. Її розповідь про створення найпоетичнішого в світі напою нікого не залишила байдужим. Вона детально розповіла про процес виготовлення вина, який є надзвичайно складним та заслуговує на написання книги. «З вином, як з дитиною, потрібно працювати щодня», – відзначила Лідія Антонівна.






Також учасники туру були просто заворожені спілкуванням з засновником і власником сімейної виноробні Іваном Плачковим. Дотепні жарти, спогади про славетних відвідувачів виноробні, розповіді про сімейні традиції – ці моменти незабутні.


Іван Плачков, засновник і власник сімейної виноробні



Плачков розповів членам Спілки, що «Колоніст» – одна з найменших виноробень в Україні. Для порівняння: «Шабо» робить 40 млн.пляшок, «Інкерман»  – 70, а «Колоніст» випускає всього 300 тисяч пляшок на рік: 250 тисяч тихого вина, а 50 тисяч – ігристого.

«У нас лише 35 гектарів виноградників. Однак ми робимо вино за європейськими стандартами. Це ручна робота. Тут у нас найбільша кількість сонячних днів, більше 300. В Радянському Союзі пшеницю починали прибирати в Болградському районі, в Криму – через півтора тижні. Де ще дозріває гранат і хурма? Ніде», – розповів Плачков.

 Він повідомив про деякі проекти, створені навколо «Колоніста»: «Приймаємо в Києві замовлення на продуктові пайки. У нас багато друзів, які просять привести ті чи інші продукти. Равлики, бринза, курка, баранина, помідори, рання редиска і черешня… Все це не прибутково, але дає роботу селу.

Плачков розповів, що в Європі зовсім інший менталітет споживання: «Там не купують дорогих машин. Європейці купують дорогу їжу. Для них немає нічого кращого, аніж пити і їсти якісні продукти. Вони їздитимуть на скромному авто, але будуть балувати свій дорогоцінний організм. Ми ж не будемо їсти, будемо економити, але мерседес собі купимо».






Учасники туру зізнались, що поїздка до виноробні – чудова можливість побачити та відчути атмосферу любові до своєї справи та до людей. Справжній успіх є там, де є Любов. 

Дивіться захопливу онлайн-трансляцію туру. Легко про важливе >>>




Джерело: Головний будівельний портал України Build Portal
Текст підготувала: Наталія Антонюк 
Фото та відео: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal


 
 
Интересные новости:
28.11.2017
5823
Результати туру Всеукраїнської Спілки виробників будматеріалів, підсумки візиту до Чорноморська...
22.11.2017
3909
Результати туру Всеукраїнської Спілки виробників будматеріалів, підсумки візиту до Одеси...
14.11.2017
4243
Результати туру Всеукраїнської Спілки виробників будматеріалів, підсумки візиту до Вінниці...
28.03.2024
2401
25 березня 2024 року відбулося засідання Комітету КБУ з питань будівельної продукції під головування...
27.03.2024
3391
Серед учасників представники будівельних компаній, науково-дослідних  і проєктних установ, викл...
25.03.2024
2708
20 березня 2024 року відбулась зустріч у форматі Business Club КБУ, під час якої були обговорен...