РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 38.800 EUR: 42.245
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 38.800
EUR 40.000 41.000 42.245
USD 38.750 39.050 38.800
EUR 42.200 42.649 42.245
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Огляд розширеного засідання Ради директорів Конфедерації будівельників України (Фото)

Розширене засідання Ради директорів Конфедерації будівельників України відбулось 18 жовтня, у Великій залі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України
3742 21.10.2016 в 16:39




У середу, 18 жовтня, у Великій залі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відбулося розширене засідання Ради директорів Конфедерації будівельників України. 

На порядку денному заходу, що проходив під головуванням Президента КБУ Лева ПАРЦХАЛАДЗЕ, стояли вкрай актуальні питання, які потребують прийняття невідкладних рішень. Проте, все по порядку. 

У своїй роботі Конфедерація послуговується правилом – об’єднувати зусилля держави бізнесу та суспільства заради створення найкращих умов для розвитку будівельної галузі. Тож, не дивно, що серед почесних гостей заходу були представники Верховної Ради України, центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадськості. 

У своєму вітальному слові, Дмитро АНДРІЄВСЬКИЙ, Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства зазначив, що співпраця законотворців і представників реального бізнесу вкрай важлива і конструктивна. Народний депутат подякував присутнім за активну позицію та чималу кількість пропозицій та звернень, що надходять  до Комітету. Також, пан Андрієвський наголосив, що на розгляді Комітету наразі знаходиться низка законопроектів, метою яких є покращення ведення бізнесу в будівельної галузі та висловив сподівання на посилення участі недержавного сектору в опрацюванні наявних ініціатив.

Далі слово було надано директору Департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Мінрегіону – Наталії КОЗЛОВСЬКІЙ. 

Наталія Вікторівна повідомила, що співпраця Міністерства та КБУ є продуктивною та демонструє позитивні результати. Пані Козловська зазначила, що існують питання, які необхідно детально обговорювати не тільки на рівні Міністерства, а й із залученням представників будівельної галузі.

Цілком логічним є те, що нагальне питання для будівельної галузі стосовно реформування інституту пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів увійшло до порядку денного засідання Ради директорів КБУ. З приводу численних законодавчих ініціатив з відповідного питання висловилися представники Мінрегіону, депутатського корпусу та члени КБУ як безпосередні платники цього «прихованого податку». Єдиного погляду на розв’язання проблематики не можуть досягти як законотворці, про що свідчить велика кількість кардинально різних ініціатив, що подані на розгляд ВРУ, так і самі платники пайової участі – щодо прийнятності її скасування. То ж було прийняте спільне рішення не підтримувати проект Закону України № 3610, а спільно попрацювати над пошуком прийнятного для всіх сторін конструктивного рішення. 

На розгляд Ради директорів також було представлено розроблений КБУ проект постанови Кабінету Міністрів України про внесення змін до Порядку здійснення державного архітектурно-будівельного контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2011 року № 553, щодо затвердження Мінрегіоном примірних термінів виконання вимог приписів, що складаються в порядку проведення державного архітектурно-будівельного контролю. 

Питання необхідності удосконалення цих відносин піднімається КБУ вже протягом року. 

Серед інших не менш важливих питань, що розглядалися на засіданні, варто відзначити зміни нормативно-правових актів України з удосконалення містобудівної діяльності, які озвучив Іван ШПИЛЕВСЬКИЙ, директор НДІ «Діпромісто», про реформування дозвільної системи у сфері будівництва як засіб ефективної боротьби з незаконними забудовами розповів Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексій КУДРЯВЦЕВ, стан реалізації державних житлових програм та очікуваний їх розвиток з урахуванням проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», про що доповів Сергій КОМНАТНИЙ, перший заступник Голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Прикро, але питання підвищення рекомендованої заробітної плати у будівництві, яким більше року опікуються члени Конфедерації будівельників України, Віце-президент КБУ Юрій СЕРБІН, знову розповів як про таке, що потребує негайного вирішення. З огляду на те, що офіційні заяви та звернення, обговорення та наголоси так і не допомогли у вирішенні проблематики підвищення заробітної плати у будівництві, що здійснюється за бюджетні кошти, було вироблено спільну позицію щодо подальших дій. 

Традиційно, одним із головних питань порядку денного стало розширення суб’єктного складу Конфедерації. Цього разу до її лав увійшли відразу 10 потужних компаній вітчизняного бізнесу, з яких п’ять долучилися до Ради директорів: ТОВ «ВІВАТ ІНВЕСТ», ТОВ «ІНЖЕНЕРНЕ БЮРО ПРОФЕСОРА КАТЦЕНБАХА ТА ПАРТНЕРИ – УКРАЇНА», ПАТ «КОМЕРЦІИНИЙ БАНК «ГЛОБУС», ТОВ ФІРМА «АСТАРТА-КИЇВ», ТОВ «ЯГУАР».

Окрім цього, на нового члена Ради директорів КБУ – керівника ТОВ «ВІВАТ ІНВЕСТ» було покладено стратегічні повноваження регіонального представництва КБУ у Запорізькій області.

Також, новими учасниками Конфедерації стали: ТОВ «ТЕРРАКОТ-УКРАЇНА», ТОВ «ЕДС-ІНЖИНІРИНГ», ЖБК «ХОТІВ», ТОВ «КОМПАНІЯ «ЕНЕРГІЯ ВОДИ», ТОВ «ГЕБЕРІТ ТРЕЙДІНГ».

Новообрані члени КБУ висловлювати свої сподівання щодо участі в роботі Конфедерації, інформували про власні досвід та можливості. То ж продовжуючи роботу в оновленому складі, будемо намагатися не лише виправдати, а й перевершити їх очікування. 



Дмитрий Андриевский, Андриевский Дмитрий, Дмитро Андрієвський, Андрієвський Дмитро


Іван Салій, Салій Іван, Иван Салий, Салий Иван

Алексей Кудрявцев, Кудрявцев Алексей, Олексій Кудрявцев, Кудрявцев Олексій

Павел Михайлиди, Михайлиди Павел, Павло Михайліді, Михайліді Павло





Иван Салий, Салий Иван, Іван Салій, Салій Іван





Виталий Грусевич, Грусевич Виталий, Віталій Грусевич, Грусевич Віталій

Сергей Пилипенко, Пилипенко Сергей, Сергій Пилипенко, Пилипенко Сергій

Ольга Волкович, Волкович Ольга

Юрий Анистратенко, Анистратенко Юрий, Юрій Аністратенко, Аністратенко Юрій



Юрий Сербин, Сербин Юрий, Юрій Сербін, Сербін Юрій

Алексей Кулагин, Кулагин Алексей, Олексій Кулагін, Кулагін Олексій



Анатолий Беркута, Беркута Анатолий, Анатолій Беркута, Беркута Анатолій

Іван Шпилевський, Шпилевський Іван, Иван Шпилевский, Шпилевский Иван

Виталий Ганжа, Ганжа Виталий, Віталій Ганжа, Ганжа Віталій

Сергій Комнатний, Комнатний Сергій, Сергей Комнатный, Комнатный Сергей





Александр Ротов, Ротов Александр, Олександр Ротов, Ротов Олександр

Екатерина Никитина, Никитина Екатерина, Катерина Нікітіна, Нікітіна Катерина, Віталій Ганжа, Ганжа Віталій, Виталий Ганжа, Ганжа Виталий, Светлана Шах, Шах Светлана, Світлана Шах

 



Юрій Бондар, Бондар Юрій, Юрий Бондарь, Бондарь Юрий








Джерело: Конфедерація будівельників України
Фото: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal






 
 
Интересные новости:
21.10.2016
3349
18 жовтня за участю представників роботодавців, профспілок, галузевих об’єднань, громадськості...
28.10.2016
11305
О том, как предоставляют государственные административные услуги в документ-сервисе ГОТОВО!, рассказ...
18.10.2016
1727
7 жовтня відбулося робоче засідання експертної групи з питань децентралізації та територіа...
13.03.2024
1283
На засіданні Комітету Будівельної палати України з питань міжнародного співробітництва та виставково...
13.03.2024
3829
07 березня КБУ провела зустріч з представниками фінського бізнесу для обговорення співпраці фінських...
11.03.2024
4314
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з круглого столу "Фінсько-українська ініціатива по відновл...