РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.586 EUR: 42.262
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.586
EUR 40.000 41.000 42.262
USD 39.420 39.830 39.586
EUR 42.150 42.750 42.262
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

12 найочікуваніших архітектурних проєктів 2022 року

Найбільш очікувані архітектурні проєкти, які добудують у 2022 році
2955 13.01.2022 в 09:15



12 найбільш очікуваних
архітектурних проєктів року


Британський інтернет-журнал Dezeen показав 12 найбільш очікуваних архітектурних споруд, будівництво яких завершать у 2022 році.


TAIPEI PERFORMING ARTS CENTER (OMA,Тайвань)

 

Центр сценічних мистецтв Тайбея матиме площу майже 60 тисяч квадратних метрів. Він відкриється у столиці Тайваню влітку 2022 року.

Там будуть три зали, що на перетині між собою утворюють скляний куб. У одному із залів розмістять сцену для театру Globe Playhouse, що розрахований на 800 місць. Цей зал буде сферичної форми і нагадуватиме планету. Завдяки спеціальному планування публіка також зможе побачити закулісний простір.


XI'AN INTERNATIONAL FOOTBALL CENTRE (Zaha Hadid Architects, Китай)

 
Це масштабний футбольний стадіон, який будують напередодні чемпіонату Азії з футболу, що має відбутися у 2023 році.

Стадіон буде розташований у діловому районі китайського міста Сіань та матиме 60 тисяч місць. Там буде облаштований навісний дах, який вкриватиме від сонця зелені тераси і зберігатиме прохолоду на локації. Цей напівпрозорий дах буде відкритий у центрі, щоб на стадіоні було природне світло. Також це стимулюватиме ріст трави на футбольному полі.

Жити поки що безпечно: у Сан-Франциско житловий хмарочос нахилився на 66 см. Його не можуть зупинити


SYDNEY MODERN (SANAA, Австралія)

 

Цей проєкт запланований як розширення художньої галереї Південного Уельсу. Це один із найбільших музеїв Австралії, неокласична будівля 19 століття.

«Сідней Модерн» буде складатися із каскаду скляний павільйонів, що будуть з’єднані між собою великим багаторівневим атріумом, тобто простором у вигляді закритого внутрішнього дворика. Через скляні стіни відкриватиметься панорама на гавань Сіднея. Також будівля матиме підземну галерею, яка вбудована у переобладнаний нафтовий резервуар часів Другої світової війни.


LANTERNEN (Snоhetta and WERK Arkitekter, Данія)

 

Це дерев’яний центр для водний видів спорту, що розташований на узбережжі Есб’єрга у Данії, один із найменших проєктів у списку.

Цю будівлю планували завершити ще у 2021 році. Там буде кілька клубів для водних видів спорту, сховище для човнів, тренувальні приміщення. Відвідувачі центру зможуть вийти відразу до води.

Вікна Lanternen не лише показують довколишню панораму, але й пояснюють назву проєкту, яка з данської мови перекладається як «ліхтар». Тобто вікна зі світлом усередині мають нагадувати ліхтар або маяк.

«Тисяча дерев»: у Шанхаї відкрито унікальний багатофункціональний комплекс. Як він виглядає


ARKANSAS MUSEUM OF FINE ARTS (Studio Gang, США)

 

Арканзаський музей мистецтв був побудований ще у 1937 році, та відтоді кілька разів розширювався. Зараз його редизайном займається чиказьке архітектурне бюро Studio Gang. Оновлений музей мають відкрити у травні 2022 року.

Глухі фасади відкриють за допомогою панорамного скління. Також будівля матиме рельєфний бетонний дах. «Пелюстковий» дизайн даху повторюватиме дизайн тераси із 50 місцевими видами рослин. На цю терасу виходитиме один із входів.


DJI HEADQUARTERS (Foster + Partners, Китай)

 

Це проєкт штаб-квартири робототехнічної компанії DJI в Шеньчжені. Ця компанія спеціалізується на виробництві квадрокоптерів-безпілотників, які використовують для кіно- і фотозйомки.

Штаб-квартира компанії буде складатися із двох веж, виготовлених зі скла та металу. Між цими вежами прокладуть міст, призначений для тестування дронів, а на нижньому рівні будівлі зроблять демонстраційний простір для «боїв роботів».

Будівлею року обрано сміттєпереробний завод у Копенгагені. На ньому облаштовано гірськолижний спуск і стіну для скелелазіння


SUNDBY SCHOOL (Henning Larsen Architects, Данія)

 

Ця двоповерхова школа розташована на півдні Данії і має стати найбільшою будівлею у регіоні. Планується, що вона вміщуватиме 100 співробітників та 580 учнів віком до 16 років. Школу відкриють наприкінці літа 2022 року.

Це перша навчальна будівля, яка отримає данський сертифікат стійкості Nordic Ecolabel, бо побудована із врахуванням екологічного споживання енергії та використання вторинних матеріалів. Також зелений дах школи відкриють для прогулянок, там зможуть прогулюватися усі охочі.


NANJING ZENDAI HIMALAYAS CENTER (MAD, Китай)

 

Це багатофункціональний комплекс площею 560 тисяч квадратних метрів, проєкт якого уперше представили на Венеційській бієнале 2014 року. Зараз знаходиться на останній стадії будівництва.

По суті, це місто у місті, де є офіси, готелі, магазини та квартири. Але в урбаністичний пейзаж додали ставки, річки, водоспади, басейни. Деякі споруди будуть повністю вкриті зеленню.


SAN PELLEGRINO FLAGSHIP FACTORY (BIG, Італія)

 

Ця будівля стане водночас офісом та заводом із виробництва безалкогольних напоїв, що розташовані у Сан-Пеллегрино-Терме з 1899 року. Її площа складатиме 17 тисяч квадратних метрів.

Будівництво нової штаб-квартири почали ще у 2018 році. При будівництві звертають увагу на такі деталі італійської архітектури як акри, аркади та портики.

Обрано 9 найбільш суперечливих архітектурних проєктів 2021 року


THE REEFLINE (OMA, США)

 

Це парк скульптур поблизу Майамі-Біч, який захищатиме берегову лінію від наслідків зміни клімату, спільний проєкт митців та вчених. Там встановлять геометричні модулі, які виконуватимуть функцію штучного рифу. Вони складатимуться із бетону та вапняку та хімічно подібні до складу рифу. Тому там зможуть жити морські мешканці, що зникають через кліматичні проблеми.


VALLEY (MVRDV, Нідерланди)

Проєкт включає будівництво трьох багатоповерхівок із балконами, які виступають за краї будівлі. Це будівлі різної висоти, з’єднані терасовим подіумом, який імітує низьку ділянку землі між горами (це і дає назву проєкту).

Найвища багатоповерхівка сягає 100 метрів. На двох верхніх поверхах розташували бар. Загалом там буде 200 квартир, приміщення для офісів, магазини та ресторани.

Уособленням сучасності, яке не претендує на витіснення історії: як виглядає проєкт головної площі Кіпру від Захи Хадід (ФОТО)


MINAMISANRIKU 311 MEMORIAL (Kengo Kuma and Associates, Японія)

 

Це меморіальний і туристичний центр у Японії, присвячений землетрусу і цунамі, що відбулися у Тохоку 2011 року. Це найпотужніше стихійне лихо за всю історію Японії. Будівлю назвали на честь міста, де вона розташована. Вона матиме облицювання із кедра та дах із кутами, загнутими вгору.


Интересно узнать: в чем преимущества дизельных генераторов?
Источник: the-village
 
 
Интересные новости:
13.01.2022
1239
Хмарочос вже осів на 40 см, замість запланованих 14 см до 2028 року. При цьому осідає будівля нерівн...
13.01.2022
1615
В настоящее время мост под нагрузкой асфальта проверяют геодезисты...
25.04.2024
4385
В університеті штату Мен було представлено найбільший у світі 3D-принтер, який у...
25.04.2024
1921
Проєкт реалізуватиметься за підтримки уряду Швеції. Модульне містечко розгорнеться на 3,1 гекта...
25.04.2024
2374
Якщо підприємець відповідає простим та прозорим критеріям щодо рівня сплати податків вище середнього...