РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.670 EUR: 42.520
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.670
EUR 40.000 41.000 42.520
USD 39.450 39.830 39.670
EUR 42.280 42.850 42.520
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Як проходив «Всеукраїнський містобудівний Форум» (ФОТО)

4 серпня в Київському національному університеті будівництва та архітектури відбувся «Всеукраїнський містобудівний Форум». Його організував Національний Експертно-будівельний альянс України
3859 19.08.2021 в 07:03


Всеукраїнський містобудівний Форум


До заходу долучилися представники Офісу Президента, Народні депутати України, керівництво Міністерств, обласних державних адміністрацій, експертних організацій, представники Національної Спілки Архітекторів України, Асоціації міст України, об’єднаних територіальних громад, будівельники. Всього зареєструвалося близько 250 учасників.

Форум розпочався із виконання гімну України відомою українською співачкою Наталією Валевською.

Після цього до присутніх звернувся Народний депутат України, заступник голови фракції партії «Слуга Народу» Микола Тищенко:

«Цей масштабний проект демонструватиме нашу спільну стратегію у розбудові держави. У процесі дискусії будуть враховані різні точки зору. Децентралізація – це можливість, яку дала центральна влада та президент, аби був потужний розвиток громад. Голови ОТГ мають розуміти, що можливості – це ще й велика відповідальність.

На Форумі обговорили невідкладні завдання, що постають перед регіональною, місцевою владою та професійною спільнотою, яка забезпечує практичну реалізацію державної містобудівної політики.

«Цей захід проводимо, адже наразі відбуваються законодавчі перетворення, пов’язані із реформою децентралізації. А відповідно змінюються і механізми втілення просторового розвитку та земельних відносин в Україні. Переконаний, мине певний час і всіх нас буде переповнювати відчуття гордості, що ми стояли у витоків доленосних рішень та новацій розвитку держави», – говорить президент НЕБАУ Віктор Лещинський.

За його словами, керівництво громад налаштовано працювати на підвищення рівня життя українців. Саме наявність містобудівної документації є беззаперечною умовою, аби залучити інвестиції та перетворити мрії і бажання в реальні справи і досягнення.

«Протягом останніх кількох років ухвалено цілу низку нормативно-правових актів, якими створюються умови для розвитку громад. Не буде перебільшенням сказати, що на 90% і законодавча, і центральна виконавча влади відповіли на питання: «Що робити?». А «Як робити?» треба шукати відповіді Вам самим. Оскільки справа нова, потребує не тільки спеціальних знань, але й робочої дієвої взаємодії цілої низки вузькопрофільних підприємств і організацій»,- підкреслив Віктор Лещинський. І додав, що саме для цього і об’єдналася професійна спільнота у Консорціум «Всеукраїнське агентство розвитку громад та територій».

До речі, на форумі відбулася презентація даного Консорціуму. Його директор Ольга Букрєєва зазначає, що він допоможе розвивати громади і Україну в цілому:

«Діяльність Консорціуму полягає в наданні послуг технічного консультування в межах проектів розвитку інфраструктури та будівництва, підготовки повного циклу документації. Ми прагнемо, аби наша співпраця продемонструвала суспільству чудовий приклад взаємодії місцевої влади і соціально-відповідального бізнесу. Наші прагнення підтримують Офіс Президента України, Верховна Рада і Кабінет Міністрів та профільні Міністерства України», - говорить вона.

Після завершення Форуму відбувся концерт за участі артистів, який присвятили Дню будівельника. А хедлайнером святкування стала відома українська співачка Наталія Валевська.

 














Фото: Build Portal
Джерело: profbuild
 
 
Интересные новости:
18.08.2021
4832
Відбулося розширене засідання Ради Будівельної палати України. Оскільки  воно проходило наперед...
18.08.2021
9628
Найяскравіші моменти святкування 10-річчя Конфедерації будівельників України і Дня будівельника у фо...
16.08.2021
1112
У серпні підведені попередні підсумки премії «Український Будівельний Олімп-2021». Профе...
24.04.2024
2723
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...
19.04.2024
6430
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з Recovery Construction Forum Ukraine, який відбувся ...
17.04.2024
3909
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...