РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.472 EUR: 42.183
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.472
EUR 40.000 41.000 42.183
USD 39.500 39.830 39.472
EUR 42.250 42.850 42.183
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Безбар’єрність архітектури: Мінрегіон розпочав роботу зі створення «Альбому технічних рішень»

«Альбом технічних рішень» значно спростить процес проєктування і має сприяти вирішенню проблем створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.
1426 25.09.2020 в 08:49



Проєктування з урахуванням
принципів безбар’єрності


Мінрегіон розпочав роботу зі створення «Альбому технічних рішень обладнання елементами доступності житлових будинків та громадських будівель і споруд», який має сприяти вирішенню проблем створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Альбом значно спростить процес проєктування житлових будинків та громадських будівель і споруд з урахуванням принципів безбар’єрності та зручності для маломобільних груп населення: людей з інвалідністю, літніх людей, батьків з візками, маленьких дітей та ін. Доступність і зручність пересування на різних об’єктах соціальної інфраструктури є важливим фактором подолання ізольованості, допомагатиме великій кількості людей залишатися суспільно активними. 

E-mail проти корупції: ТСК створила пошту, куди закликає писати про минулі і теперішні факти корупції в ДАБІ

Проєкт зі створення практичного посібника, в якому буде зібрано рекомендації по забезпеченню доступності житлових будинків та громадських будівель і споруд, реалізується за підтримки першої леді Олени Зеленської в межах її ініціативи «Без бар’єрів», а також на виконання зобов’язань України щодо розвитку безбар’єрного публічного простору, дружнього до сімей з дітьми та маломобільних груп населення в рамках міжнародного «Партнерства Біарріц».

Положення Альбому будуть базуватися на вимогах державних будівельних норм інклюзивності будівель і споруд, що діють з 2018 року.

«Для сучасного суспільства питання забезпечення безбар’єрності вже вийшло за межі побажання чи прохання. Це - одна з основних вимог сьогодення. Мінрегіон сприятиме посиленню контролю за виконанням вимог нормативних актів з питань доступності, правил універсального дизайну на об’єктах Національної програми «Велике будівництво», проведенням додаткової роботи з підрядниками, а також за врахуванням в проєктах регіонального розвитку вимог доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення», - зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Безбар’єрність та доступность житлових будинків і громадських споруд для людей з обмеженою мобільністю та мам з дитячими візочками мають стати нормою в нашій країні. Створення універсального публічного простору – одна з ключових складових забезпечення рівних можливостей для всіх українців», – прокоментувала перша леді Олена Зеленська. 

Створення держреєстру прав на об’єкт незавершеного будівництва має стати механізмом запобігання зловживань забудовників

Планується, що Альбом стане посібником із забезпечення належного рівня безбар’єрності та доступності новобудов вже на етапі їх проєктування, а також розумного пристосування існуючих будівель при їх реконструкції, реставрації та капітальному ремонті з урахуванням потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

До створення Альбому будуть залучені фахівці Мінрегіону та Українського зонального науково-дослідного і проектного інституту по цивільному будівництву (КИЇВЗНДІЕП). Наразі тривають робочі зустрічі щодо напрацювань технічного завдання для Альбому.

Не кожна самотня матір або ліквідаторів аварії на ЧАЕС потребує матеріальної підтримки держави - Третьякова 

Цікаво про ремонт: «Снєжка-Україна» запустила виробництво нової ґрунтівки глибокого проникнення

Источник: minregion
 
 
Интересные новости:
25.09.2020
2010
Олена Шуляк, член ТСК з питань розслідування фактів корупції в органах ДАБІ закликає писати про...
25.09.2020
6641
Як в Україні планують впроваджувати 305 регламент...
25.04.2024
4463
В університеті штату Мен було представлено найбільший у світі 3D-принтер, який у...
25.04.2024
3563
Сьогодні екстремальна спека охоплює кілька регіонів світу, зокрема Європу, США та Азію....
25.04.2024
3394
Реєстр працює в тестовому режимі - вже понад 100 тис. об‘єктів внесені до системи, але вони по...