РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 38.950 39.359 39.227
EUR 41.950 42.680 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Як змінились ціни на довгострокову оренду квартир в Києві, та чого чекати у найближчій перспективі

Дешеве дорожчає. У скільки обійдеться оренда квартир у Києві восени 2020 року
7404 17.09.2020 в 23:53


Що з цінами на оренду
квартир в Києві


Дачний сезон закінчується, а це означає, що у заміської нерухомості знову наростає конкуренція з орендованим житлом у столиці. Восени ціни на оренду квартир у Києві з року в рік стабільно зростають, доступної пропозиції всім охочим бракує, проте 2020 року ситуація виглядає інакше. 

Угору ціни на оренду квартир у столиці восени тягнуть одразу кілька чинників. По-перше, до навчальних закладів Києва щорічно вступають десятки тисяч молодих хлопців і дівчат із регіонів, яким бракує місць у гуртожитках або ж вони їх просто не приваблюють.

Оставили лишь унитаз и голые стены: новый вид мошенничества с арендованными квартирами (ВИДЕО)

Цього року коронакриза й дистанційне навчання вдарили по планах власників квартир. Мало того, що частина квартиронаймачів звільнили житло ще в середині весни - на початку літа, так і нової крові в столиці поки що не видно.

«Студенти зазвичай винаймали 1-2-кімнатні квартири в середньому ціновому діапазоні в спальних районах, але зі зручною транспортною доступністю до навчальних кластерів. Це передусім Солом'янський, Святошинський, Оболонський, Голосіївський райони та ВДНГ», - розповідає київський рієлтор Олександр. За його словами, вилка цін ще рік тому була в межах 8 - 12 тис. грн залежно від метражу, але знімали учні житло в складку - так дешевше.

Сьогодні ж винайняти квартиру на вторинному ринку в будинках не найсвіжішої споруди можна на 500 - 1 тис. грн дешевше: власники квартир, втомившись чекати орендарів, заманюють їх дисконтами й готові торгуватися. Але біда в тому, зазначають експерти, що торгуватися просто немає з ким.

Другий пул потенційних квартиронаймачів для довгострокової оренди - це офісні працівники, робітники підприємств, тобто ті, хто приїхав до Києва заробляти гроші. Криза й досі тримає по домівках співробітників безлічі компаній, до того ж частина бізнесів пішла на скорочення штату, і люди залишилися без роботи.

«Ті, хто зараз повертається до Києва на роботу й шукає житло для оренди, висловлюють одне основне побажання: аби дешевше. Шукають або близько до місця роботи, або неподалік станцій метро, адже наземному транспорту в умовах карантину довіряють менше», - ділиться спостереженнями Ольга, незалежний рієлтор.

Пандемія трансформувала ринок праці: як змінились зарплати, підхід до роботи і співробітників (ІНФОГРАФІКА)

Наразі оренда квартир в центральних і навколоцентральних районах Києва в нових будинках зі свіжим ремонтом і розвиненою інфраструктурою дещо подорожчала з огляду на сезонний чинник і попит, що зріс, як порівняти з літніми місяцями, зазначає експерт.

Однокімнатна квартира наразі там коштує в середньому від 9 до 10,5 тис., двокімнатна - 10-12 тис. грн, а трикімнатна - від 12 тис. грн і вище. Саме в такому ціновому діапазоні представлено більшість пропозицій з оренди квартир.

Щодо «спальників», віддалених від центру, а також старих мікрорайонів на кшталт Виноградаря, Вітряних гір, Харківського, то там можна знайти квартири в непоганому стані й із мінімальним набором необхідної техніки за 7-8 тис. грн. «У такому разі можна сподіватися на свіжий косметичний ремонт у ванній і кухні, пральну машину й робочий холодильник. Усе, що нижче за цю суму, навряд чи порадує вас станом», - попереджає Ольга.

Рынок аренды жилья: рейтинг украинских городов по доступности аренды квартир (ИНФОГРАФИКА)

Але саме за бюджетним житлом зараз влаштоване справжнє полювання, і власники демонструють завищені апетити щодо ціни. З відновленням ринку оренди саме цей сегмент дорожчає найбільше. За прогнозами рієлторів, до кінця року він сміливо може додати в ціні до 20%, якщо, звісно, не вдарить друга хвиля коронавірусу.

Загалом же оренда квартир у Києві на довгостроковий період прямо залежатиме від активності орендодавців, їхньої платоспроможності та курсових коливань. Гравці не прогнозують різких стрибків цін на орендоване житло, однак діапазон подорожчання на 500 - 1 тис. грн на місяць залежно від району все ж закладають з огляду на те, що бізнес-сезон тільки-но стартував.

 

Интересно про строительство: ранее мы писали о гидроизоляционном материале Neoproof Polyurea который, используется, в основном, для плоских кровель с бетонным основанием и рубероидных крыш

Источник: thepage
 
 
Интересные новости:
16.09.2020
7169
Экономкласс стал пользоваться активным спросом, говорят эксперты. Что будет с ценами...
10.09.2020
1469
В Киеве появился новый вид мошенничества. С арендованных квартир выносят всю мебель и технику...
17.03.2022
2086
Большой поток беженцев из Украины привел к буму на аренду недвижимости в Польше....
16.03.2022
30548
Рассказываем, как во время войны во Львове поднялись цены на жилье и как они поднимутся в ближайшее ...
14.03.2022
18758
Рассказываем, сколько нужно заплатить за аренду дома на Закарпатье...