РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 38.800 EUR: 42.245
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 38.800
EUR 40.000 41.000 42.245
USD 38.750 39.050 38.800
EUR 42.200 42.649 42.245
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Сучасна кліматизація промислових об'єктів та логістичних центрів: специфіка та вимоги

9 жовтня 2019 р. у прес-студії «Українські Новини» відбулася Інтернет-конференція на тему: «Cучасна кліматизація промислових об'єктів та логістичних центрів».

1776 15.10.2019 в 07:15



9 жовтня 2019 р. у прес-студії «Українські Новини» відбулася Інтернет-конференція на тему: «Cучасна кліматизація промислових об'єктів та логістичних центрів».

У заході взяли участь провідні експерти українського кліматичного ринку: Володимир Степура, Директор компанії «Ліконд», офіційного дистриб’ютора DAIKIN і HOVAL в Україні та Олег Корнієнко, Керівник відділу промислової вентиляції компанії «Ліконд».

Під час Інтернет-конференції було розглянуто актуальні аспекти кліматизації об’єктів у галузі промисловості та логістики – виробничих підприємств з різних сфер діяльності, складів та логістичних центрів. Говорячи про промислові об’єкти нерухомості, варто врахувати, що це не тільки заводи, але й фабрики, об’єкти інфраструктури, енергетичні об’єкти, центри обробки даних, тощо.

Експерти розказали, яким критеріям повинні відповідати сучасні кліматичні системи, щоб забезпечити нормальну роботу, високий та стабільний комфорт у приміщеннях.

Як відзначив Олег Корнієнко, серед найбільш важливих критеріїв енергоефективність обладнання, ефективність його роботи, а також надійність і довговічність. Щодо особливостей промислових об’єктів, які треба врахувати під час підбору обладнання, то експерт насамперед вказав на такі параметри як тип виробництва і наявність забруднюючих речовин у процесі виробництва. «Також особливим параметром є велика площа та велика висота промислових приміщень. Крім того, треба врахувати спеціальні технологічні вимоги – наприклад, температура або відносна вологість повітря», - сказав О.Корнієнко.

Відповідаючи на запитання про специфіку вимог до кліматичного оснащення складів і логістичних центрів, Олег Корнієнко зазначив: «Що стосується складів, то їх найперша особливість - це знов-таки великі площі і високі стелі. Також дуже сильно впливає на кліматизацію таких приміщень тип та види товарів, які там зберігаються. Ще один важливий фактор, який треба взяти до уваги – на складах може бути швидкий товарообіг і сам товар може суттєво впливати на температуру всередині складу – і тут треба миттєво реагувати. Логістичні центри оснащені багатьма доковими боксами - великими отворами, де розвантажуються вантажні фури. Такі отвори треба закривати повітряними завісами, щоб не втрачати тепло або холод із приміщення».

Також експерт наголосив на важливості повітрообміну на складських об’єктах (для деяких видів продукції необхідно змінювати повітря у приміщеннях 5 і більше разів на годину) та вказав на необхідність вимірювати складські приміщення не у квадратних, а у кубічних метрах, як це практикується у міжнародній практиці.

«Щодо обладнання ТМ DAIKIN, то найбільш оптимальними рішеннями для кліматизації промислових та логістичних об’єктів нерухомості, є чилери (як повітряного так і водяного охолодження) в діапазоні потужності від 5 Кіловат до 9 Мегават, фанкойли, а також руфтопи і компресорно-конденсаторні блоки, що теж доволі часто використовуються. А також спеціалізоване обладнання, що забезпечує середньотемпературний та низькотемпературний діапазон роботи обладнання», - зазначив Володимир Степура, директор компанії «Ліконд».

Відповідаючи на запитання про типові проблеми, з якими стикаються керівники компаній-замовників під час вибору підрядної організації-постачальника кліматичних систем, Володимир Степура зазначив: «Головна помилка - якщо компанія не звертається до професійних структур, що вже мають досвід і відповідний виробничий потенціал. Багато помилок також виникають тому, що замовник не може чітко сформулювати завдання і проект готується недостатньо коректно. Виправлення помилок, що виникають на етапі концепції чи проектування , може складати понад 10% від загального бюджету».

У свою чергу, експерт назвав типові помилки, що допускаються під час монтажу кліматичного обладнання. «Найбільш типовий випадок – це неправильне розміщення холодильних машин на об’єкті, тобто, неправильно вибрані місця для їх встановлення. Наприклад, не врахований шум роботи обладнання або технічні вимоги виробників, з точку зору доступу для обслуговування вузлів обладнання або можливість ефективного охолодження конденсаторів. Ще одна типова помилка, коли під час монтажу не враховані зимові умови експлуатації, наприклад, вітер та сніг», - зазначив Володимир Степура.

Найбільш масштабними та цікавими промисловими об’єктами DAIKIN в Європі експерт назвав наступні: «Телефоніка» (Іспанія) – 20 мегават холоду, Виставковий центр у Мілані (близько 70 мегават по холоду), Франкфуртська бізнес-вежа (близько 10 мегават), цементний завод у Німеччині 1,2 Мегават, стадіон у Вроцлаві, збудований до Євро-2012 (5 мегават), логістичні комплекси В+S у Німеччині, де встановлено 20 блоків ZEAS загальною потужністю майже 1 мегават, та інші. Більш повний перелік об’єктів можна подивитись на сайті «Ліконд», та на сайті DAIKIN Europe N.V.

У свою чергу Олег Корнієнко серед найбільш відомих та масштабних об’єктів, реалізованих на базі обладнання HOVAL у Європі назвав заводи Airbus у Німеччині, заводи Coca-Cola у Хорватії, заводи Carlsberg у Великій Британії, декілька заводів BMW і Mersedes у Німеччині, завод Hankook в Угорщині, підприємства АВВ в Італії і Болгарії, взуттєву фабрику Ессо в Румунії та багато інших. Також HOVAL є офіційним постачальником обладнання двору королеви Великої Британії.

За словами експертів, в Україні теж є низка реалізованих промислових об’єктів, оснащених сучасним кліматичним обладнанням DAIKIN та HOVAL. Наприклад, обладнання HOVAL встановлене на заводі Axor Industry у Дніпрі (10 установок), ним оснащені склади на Дністровській гідроакумулюючій електростанції (Чернівецька область), а зараз закінчується монтаж системи на Дніпровському крохмально-патоковому комбінаті (склад площею 10 тис. кв.м.)

Щодо заводів, де виробляється саме кліматичне обладнання, то наприклад, DAIKIN це глобальна компанія, заводи якої розташовані по всьому світі (майже 100 підприємств, обладнання постачається майже у 150 країн світу). Політика корпорації DAIKIN - наближати виробництво до ринків збуту. У Європі на сьогодні працюють 14 виробничих потужностей – це, насамперед, завод у місті Остенде (Бельгія) площею близько 26 тис. кв.м. та місті Пльзень (Чехія), розташований на площі 46 тис. кв.м.

Компанія ЛІКОНД успішно працює на кліматичному ринку України понад 18 років, постачає широкий спектр обладнання від світових лідерів з виробництва кліматичної техніки - компаній DAIKIN (Японія) и HOVAL (Ліхтенштейн): системи кондиціювання повітря, вентиляції та опалення, теплові насоси і холодильне обладнання для будівель і приміщень житлового, громадського, комерційного та промислового призначення. ЛІКОНД є офіційним дистриб’ютором DAIKIN і HOVAL в Україні.

Інформація розміщена на правах реклами
Источник: leacond
 
 
Интересные новости:
13.10.2019
3420
Головний будівельний портал вітає з Днем захисника України!...
08.10.2019
2123
Компанія «Снєжка-Україна» - відомий європейський виробник водоемульсійних фарб й інших о...
07.10.2019
2388
«Украинского клуба недвижимости» (URE Club) открыл свое представительство в Харькове. Уж...
08.03.2024
4860
Головний будівельний портал України вітає прекрасну половину людства із Міжнародним жіночим днем!...
29.02.2024
1419
Після перерви в 2 важкі роки компанія «Екотехнік Україна» знову здобула цю нагороду. Це ...
14.02.2024
4142
Гуманітарна реконструкція в Україні, яку координує шведська благодійна організація OperationAid, про...