РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.343 EUR: 42.691
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.343
EUR 40.000 41.000 42.691
USD 39.050 39.359 39.343
EUR 42.240 42.839 42.691
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Іван Салій: Східна точка Європи чи Харківський "тупик"

Чим може похвалитись перша українська столиця в плані будівництва та архітектури
3066 29.03.2019 в 08:03


БЛОГ ІВАНА САЛІЯ

Президент Всеукраїнської спілки виробників будівельних матеріалів










Головна подія у Харкові 14 березня 2019 року – Форум: «Енргоефективність, будівництво, енергоаудит» знаково вмонтувався у виставку KharkivBuild&Energy, яку жертовно і стоїчно, як місію, вкотре одержимо проводить Харківська ТПП.

На фото персона із розділу Будівельної Вікіпедії "Популярні особистості будівельної галузі": Іван Салій



Бути тут спікером, виступити з доповіддю – то велика відповідальність і підготовка: порівняння, аналогії, аналітичний погляд.
Адже Харків:
• То інженерна і машинобудівна столиця України.
• Місто, з якого розпочинається нова індустріалізація країни, бо в Сумах, поруч, індустріалізацію згубили.
• Тут безперервно будують і здають станції метро, а в Києві лише на п’ятому році, здається, схаменулись.
• Тут трамвайні колії і переїзди облаштовані на спеціальних плитах, а Київ – трамвайно-шпальний, ганьба… Все знають і уміють, «смотрящі» роками не наважаться.

 

• Тут провідні учасники Спілки: Харківський плитковий завод, Термолайф, Трест Житлобуд – 1, вони пишаються участю в реставрації Філармонії – Президент України урочисто відкривав…
• Тут експортний потенціал будматеріалів: керамічну плитку експортують в 30 країн, мінеральну вату – в 15.





І це усе правда, до того ж, на автомагістралях Харкова відсутні ями і навіть латки. Явно кращий стан дорожнього покриття , аніж в Києві.
Столичним керманичам потрібно бувати в регіонах і вчитись управляти на відстані від центральної влади, під свою ініціативу, відповідальність та масштабний успіх.

Плюс – в центрі Харкова площа Майдан Свободи вимощена знатно – гранітними плитами, а в Києві площі Незалежності, Софіївська і Михайлівська давно вимагають капітального ремонту.

Не чутно в Харкові і про афери «Еліта-центру» та більш стидобної афери Войцехівського, і «допомогу» прокуратури – арешт більше десяти житлових будівель – на роки, як Гостиний двір, поки не впадуть.

В Харкові на центральних вулицях усі будівлі цілі, фасади як вчора пофарбовані, у Києві – і на Хрещатику, і на Андріївському узвозі, і по всьому місту вулиці з вибитими «зубами», зруйновані або покинуті будівлі…

А щодо будівельної виставки, то я виклався сповна.

Адже тут забагато сподіваються на енергію сонця, вітру, біомаси і землі – а це копійки економії, а не мільярди, адже будівельний комплекс сьогодні будує енергоефективні будівлі, але мало, а реконструкції – взагалі замало. Правильно акцент перенесено на ОСББ щодо утеплення.

Харківська торгово-промислова палата, її президент Звєрєв Віктор Олександрович та Віце-президент Харківської ТПП Каутна Інна Григорівна, заповзято проводять багато заходів та випускають змістовний журнал «Бізнес. Експерт», домагаються будівельного всеобучу та висококваліфікованого менеджменту. Висока місія, цінуємо та сприяємо: натхненний і високий порив – усі будівельники області, уся влада регіону повинні усвідомити проблеми, в т.ч. і обмеженість характеристик силікатної цегли та мокрого фасаду. Необхідність індустріальних технологій будівництва і зростання в 3-5 разів, необхідність введення в експлуатацію житла повної готовності, наприклад.

У ці ж години керівники, актив області і міста зустрічались з прем’єром В. Гройсманом та віце-прем’єром Г. Зубком – пишались децентралізацією, серед освітян знайшлись мужні керівники і наголосили на розвалі освіти, перш за все – повне зникнення «фізиків» і повінь «ліриків»…, і лише про будівельну галузь, корупцію в ній – ні слова, ні від верхів, ні з низів – бо зневірились і погодились: Україна будує на 3,2 млрд. євро, а Польща – 48, Німеччина – 300 млрд. євро.

Будівельники і в Харкові, і в Одесі, і в Сумах, де Спілка проводила ділові зустрічі, Генеральну прокуратуру вважають «партнером», а ДАБІ – здирницею «за комфорт»:
Житлове будівництво Харківської області зосереджене в Харкові та Харківському районі – 89,1%, а далі в Чугуєві – 2,1%, в решті 26 районах по 0,1-0,5%. А будівництво масштабне повинно бути в кожному населеному пункті.

Щаслива випадковість – зустріч з видатним мером, міським головою Харкова (1996-2002рр.) та метробудівцем Харкова, давнім другом Михайлом Дмитровичем Пилипчуком в Харківському театрі опери та балету на постановці балету «Корсар»: щира увага та гордість за Харківський оперний.

Балет «Корсар» на честь Теодора Попеску. Увертюра до балету – кінохроніка видатного майстра, в залі його дружина Світлана Коливанова-Попеску (у подружжя 50 партій у популярних балетах. Тепер вона головний балетмейстер театру) приймає вітання переповненої зали, а міський голова Михайло Пилипчук захоплено наголошує: «Ними пишається Харків».

На фото персона із розділу Будівельної Вікіпедії "Популярні особистості будівельної галузі": Іван Салій





Михайло Пилипчук в майстерні унікально-геніального скульптора Катіба Мамедова – гордість Харкова і Азербайджану. В його майстерні-салоні сотні творів з бронзи та мармуру – тут краса розуму, тіла та форми, пластика та жанрова скульптура, його внутрішня сила і працьовитість, витонченість і духовність.




Михайло Пилипчук пишається кожним будинком, кожним пам’ятником та кожною меморіальною дошкою.
Він любить місто і пишається його історією, видатними керівниками усіх часів, а я люблю Київ і Андріївський узвіз – він пишається, а я страждаю і кличу…

 
 
Интересные новости:
28.03.2019
3905
Іван Салій розповів про сьогоднішній стан будівельної галузі...
12.02.2019
3229
Президент Спілки Іван Салій взяв участь у засіданні круглого столу КБУ "Конфлікти у будівництві. Аль...
31.01.2019
3030
10-15 грудня 2018 року в рамках програми GIZ до Гамбургу відправилась представницька група фахівців ...
21.03.2024
6440
Ольга Ворона, директор ТОВ «Пенетрон Україна» розповіла, як в умовах війни змінилас...
19.02.2024
2792
Дізнайтесь більше про новітнє рішення від "БІГ-СІТІ ЮА" у сфері водовідведення, його переваги та осо...
19.01.2024
22595
Анна Гонтаренко, ТВО виконавчого директора Асоціації Український Центр Сталевого Будівництва поділил...