РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 38.950 39.359 39.227
EUR 41.950 42.680 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Вентиляція у багатоквартирних будинках

Нерідко забудовники забезпечують мінімальний набір комунікацій, і вентиляційна система не входить у “програму мінімум”. Як повернути у квартири чисте повітря?

3597 24.11.2021 в 11:01



Яким повітрям ви дихаєте вдома? 


Більшість жителів українських міст живуть у багатоквартирних будинках. За даними Держстату у 2020 році лише 2% міського населення України проживали в новобудовах, зведених в роки Незалежності. Тобто всі інші жили у будинках зі старою системою вентиляції

Сподіватися на те, що у новобудовах вентиляція якісна теж марно. Нерідко забудовники забезпечують мінімальний набір комунікацій, і вентиляційна система не входить у “програму мінімум”.

Як повернути у квартири чисте повітря?

Природна вентиляція працює?

Чи можна вважати природну вентиляцію прийнятним способом забезпечення приміщень свіжим повітрям? 

Існують серйозні аргументи проти такої думки.

У великих містах якість повітря, яке потрапляє з вулиці, — вкрай низька. 

Разом з забрудненим повітрям у приміщення потрапляють бруд, шум та комахи.

Природна вентиляція не забезпечує достатній повітрообмін, а ще його складно регулювати. При виникненні пожежі це спричиняє додаткові ризики, оскільки дим буде видалятися повільно.

Ще один недолік природної вентиляції — залежність від погоди зовні. Тепловтрати взимку, потрапляння спекотного повітря влітку ви будете компенсувати використанням кліматичної техніки, витрати на опалення та охолодження зростуть. 

Ефективну витяжку відпрацьованого та приплив свіжого повітря може забезпечити лише припливно-витяжна система вентиляції. Така система забирає з приміщення відпрацьоване повітря і повертає свіже.

Припливно-витяжні установки виробництва Aerostar Group обирають для багатоквартирних будинків як великі забудовники, так і власники квартир у цих будинках.

Залишається важливе питання — що краще: централізована чи індивідуальна вентиляційна система? Кожен варіант має свої переваги та недоліки.

 

Повітря для всіх: централізована вентиляція для багатоповерхівки

Припливно-витяжні установки для централізованої вентиляції встановлюються переважно на дахах багатоповерхових будинків. 

Для мешканців будинку одна з основних переваг полягає у тому, що немає потреби передбачати місце для установки у квартирах. Навіть власники просторого житла воліють віддавати менше квадратних метрів на технічні потреби.

Обслуговуванням централізованої установки зазвичай займається сервісна компанія, яку запрошує керуюча контора будинку. Якщо установка розташована у вашій квартирі — викликати сервісників ви будете самостійно

Якщо така припливно-витяжна вентиляція працюватиме і на обігрів, то забудовнику доведеться подбати ще й про можливість регулювання параметрів мікроклімату для жителів кожної квартири. Централізована регуляція — не дуже зручний варіант для споживачів. 

За допомогою VAV-регуляторів та CAV-регуляторів у квартирі можна підтримувати задане значення витрат повітря у системах вентиляції з постійними витратами тепла.

Припливно-витяжна установка GreenStr — одне з найкращих рішень для вентиляції житлових будинків. Ця модель має європейський сертифікат Eurovent, отже, відповідає всім європейським стандартам.

Головна перевага GreenStr — енергоефективність. Енергоощадні технології, які тут використовуються, дозволяють заощаджувати до 88% ресурсів. Установка може бути обладнана системою рекуперації.

Стандартний модельний ряд представлений 10-ма типорозмірами — такий діапазон дає можливість підібрати обладнання для приміщень різного масштабу. Можливе нестандартне проєктування.

Автоматика розробляється індивідуально для кожного агрегату, дозволяючи управляти параметрами устаткування з максимальною ефективністю.
 

Сам за себе: переваги побутових вентиляційних установок

Побутові припливно-витяжні установки квартировласники обирають, якщо загальна система вентиляції у багатоквартирному будинку не задовольняє.

З індивідуальною системою вентиляції мешканці квартир почуваються незалежними: вони знають, що будуть забезпечені свіжим повітрям, і разом з тим, мікроклімат у житлі відповідає їхнім потребам. 

SlimStar від Aersotar — стельова припливно-витяжна установка з пластинчастим рекуператором з продуктивністю до 2300 м³/год.

Вона має ультракомпактний корпус, надійну тепло- і звукоізоляцію. SlimStar гарантує ефективну рекуперацію тепла, заощаджуючи до 79% енергії та коштів.

Не вимагає пусконалагоджувальних робіт. Достатньо під'єднати установку до електромережі та змонтувати систему повітропроводів.

Важлива перевага для користувачів — просте управління будь-коли та будь-де з усіх зручних девайсів. 

Мешканці нових ЖК України роблять свій вибір на користь побутових установок Aerostar Group. Наприклад, клієнти компанії, які придбали квартиру у престижному житловому комплексі Вінниці Premier Tower, вирішили встановити SlimStar. А квартировласники у ЖК "Лісова казка" у Деснянському районі Києва обрали припливно-витяжну установку CrossStar.

Менеджери Aerostar Group — українського виробника вентиляційного обладнання — професійно проконсультують з приводу будь-яких установок. 

Київ. пр-т Відрадний, 95

Тел. +38 (044) 35 121 35 

e-mail: office@aerostar.ua

https://aerostar.ua/ua/

Джерело: Aerostar Group
Інформацію опубліковано на правах реклами 

Похожие статьи:
12.12.2023
681
Все больше людей в Украине задумывается о том, где купить кондиционер, кому поручить его установку и...
30.09.2023
795
Узнайте основные принципы расчета вытяжки, которые помогут подобрать и приобрести вентилятор в ванну...
0001