РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.784 EUR: 42.312
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.784
EUR 40.000 41.000 42.312
USD 39.470 39.830 39.784
EUR 42.100 42.720 42.312
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Фарбуємо стелі із гіпсокартону правильно

Перетворити звичайну стелю на найпривабливіше місце у помешканні можна швидко й ефектно, використавши один із найпопулярніших нині матеріалів у ремонті інтер’єру – гіпсокартон. І це можливо завдяки його унікальним властивостям та високотехнологічним характеристикам
2110 18.11.2021 в 10:01


Однак правильно укласти гіпсокартонні листи (ГКЛ), облаштувати багаторівневу підвісну конструкцію з різноманітними візерунками та декоративним підсвічуванням – це ще не все. Довершеності стелі з гіпсокартону надає фарбування, оскільки на сьогодні це найпоширеніший та порівняно недорогий і надійний варіант оздоблення.

Чому ж для фінішного оздоблення гіпсокартону найчастіше обирають фарбування?

По-перше, фарбувати гіпсокартон чи будь-яку іншу поверхню завжди легше з огляду на технологічність виконання роботи.

По-друге, завжди є можливість виправити допущені під час фарбування помилки й дефекти.

По-третє, пофарбовану поверхню легше підтримувати тривалий час у хорошому стані, підфарбовуючи окремі місця та ділянки.

По-четверте, фарбування забезпечує найрізноманітніші колірні рішення.

По-п'яте, ​​стелю за бажанням у будь-який момент можна перефарбувати, додавши свіжі відтінки до інтер'єру приміщення.

Однак технологія фарбування гіпсокартону не є такою простою, як може здатися на перший погляд. Окрім того, для стійкого й естетично привабливого результату роботи необхідно ретельно дотримуватись усіх етапів підготовки стелі з гіпсокартону: шпаклювання стиків ГКЛ та засобів кріплення, ґрунтування, шліфування, і насамкінець – фарбування, яке надає усій стельовій конструкції досконалого зовнішнього вигляду.


Основні правила фарбування стелі

Фарбують стелю з гіпсокартону смугами упоперек кімнати – тоді місця стиків між листами менш помітні. Нанесення наступного шару фарби проводять після висихання попереднього та починають від місця його закінчення, щоб стики першого фарбування не збігалися зі стиками другого.

При фарбуванні стелі необхідно враховувати напрямки світлового потоку. Інакше пофарбована  ​​поверхня виходить нерівномірною, зі смугами від пензля чи валика, зі світлішими чи темнішими плямами. Останній шар фарби треба наносити перпендикулярно променям світла, що падає від вікна.

У приміщенні у процесі фарбування необхідно усунути протяги, прямі сонячні промені, не вмикати додаткових опалювальних приладів, які можуть сприяти пересиханню чи швидкому висиханню фарби.

Аби суттєво полегшити і дещо здешевити процес фарбування й не наносити додаткові шари фінішної фарби, використовують ґрунтувальну фарбу, яка з’явилась на ринку порівняно недавно та завдяки властивостям, яких не мають звичайні полімерні ґрунтовки, вже встигла завоювати популярність у споживачів. На думку фахівців, для досягнення бажаного ефекту достатньо одного шару ґрунтувальної та одного шару фінішної фарби.

Правильно обрана ґрунтувальна фарба, добре підготовлена ​​до фарбування основа, вдало підібраний інструмент й акуратна робота майстра – основні фактори, які забезпечують чудовий результат фарбування стелі з гіпсокартону.

Щоб переконатися у цьому, рекомендуємо для використання Śnieżka Ґрунтувальну фарбу – латексну ґрунтувальну емульсію для внутрішніх робіт, яка не лише забезпечує захисні й декоративні властивості покриття, але й зменшує розхід поверхневої фарби.

Окрім того, нанесений шар ґрунтувальної фарби забезпечує «дихання» стін та суттєво зменшує витрати фінішних емульсій.

Śnieżka Ґрунтувальну фарбу наносимо на сухі, очищені від пилу і забруднень основи, попередньо відшліфувавши сухі шви гіпсокартонних плит абразивною сіткою.

Фарбу ретельно перемішуємо та у разі нанесення пензлем або валиком не розбавляємо. Наносимо одним товстим шаром, який не лише забезпечить однорідність поверхні. Після його висихання наносимо фінішний шар фарби, якого буде цілком достатньо для завершення оздоблення нашої стелі з гіпсокартону.


Джерело: www.sniezka.ua
Інформацію опубліковано на правах реклами
Похожие статьи:
29.10.2021
2297
Процесс выбора того или иного исполнителя сложен. В ремонте же, как и в строительстве, его приходитс...
05.07.2022
4036
Читайте, які зустрічаються види шпаклівок і як з ними працювати...
13.12.2021
2085
Как организовать транспортировку мебели, вещей, техники и прочих грузов...
0001