РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.670 EUR: 42.520
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.670
EUR 40.000 41.000 42.520
USD 39.450 39.830 39.670
EUR 42.280 42.850 42.520
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Оновлюємо фарбоване покриття фасаду

На що слід звернути увагу, при оновленні фарбового покриття фасаду? Рекомендації експертів
2328 19.05.2020 в 09:03

Фасад, виконуючи важливу естетичну й захисну функцію цілого будинку, водночас потребує захисту та періодичного оновлення фарбового покриття.

Адже фарбування утепленого оштукатуреного фасаду надає йому довершеного, цілісного та привабливого вигляду. Тому усі процеси, пов’язані з цим етапом робіт, мають бути чітко налаштованими й виконуватися у певній послідовності. Особливу увагу, зокрема, необхідно приділяти вибору матеріалів та інструменту для проведення робіт з фарбування.

Тому розпочнемо з вимог, яким мають відповідати якісні фарби для фасаду. Сонячні промені є причиною вицвітання кольору і появи тріщин на поверхні. Підвищена стійкість до сонячних променів характерна, зокрема для акрилових і акрилово-силіконових фарб.

Ще однією важливою вимогою до фасадної фарби є біологічна стійкість до плісняви та грибкових утворень, яка притаманна, зокрема, акриловим й вапняним фарбам.

Будь-яка фасадна фарба має захищати від атмосферних факторів, зокрема, дощу й сонячних променів, ультрафіолету й перепаду температур. Якщо стіни постійно промокають, це призводить до пошкодження покриття та вицвітання фарби, а відтак – руйнування фасаду, появи грибка, плісняви. Окрім того, скупчена у фасаді волога знижує його теплоізоляційні властивості.

Фасадна фарба також має бути паропроникною. У разі відсутності цієї властивості у місцях стику фарби з основою утворюватиметься конденсат, який призведе до відшаровування і подальшого руйнування шару фарби.

Стійкість фасадної фарби до забруднень – також необхідна властивість матеріалу, зокрема для будинків, розташованих неподалік доріг з інтенсивним рухом. Машини піднімають пилюку, яка осідає на фасаді, в результаті чого він втрачає яскравість та привабливість.

Аби правильно визначитися у виборі фасадної фарби, необхідно враховувати не лише вищенаведені характеристики таких фарб, але й особливості умов експлуатації конкретного будинку.

Таким чином, для оновлення  фасаду досвідчені фахівці рекомендують акрилову емульсійну фарбу для фасадів ŚNIEŻKA EXTRA FASAD. Виготовлена на основі формули COMPLETE WEATHER PROTECTION, фарба забезпечує цілковитий захист фасаду від будь-яких атмосферних впливів. Виробник  надає гарантію на пофарбоване покриття  10 років за умови дотримання інструкції щодо техніки нанесення виробу. Також

Затонувавши білий базовий колір фарби на кольорувальному обладнанні за системою Sniezka Colour System згідно з каталогом Śnieżka NCS Cascade у 518 пропонованих кольорів або вручну за допомогою барвника Śnieżka Colorex Fasad у всі кольори чи універсального пігментного концентрату Sniezka Colorex в окремий обраний колір, ви отримаєте бажаний відтінок фасаду.

Для фарби ŚNIEŻKA EXTRA FASAD характерне легке нанесення завдяки чудовій покривній здатності й витратам – до 7 м²/кг за умови добре підготовленої поверхні, що є однією із важливих передумов досягнення успіху у фарбуванні, й при одношаровому нанесенні. Тому старе фарбове покриття потрібно уважно оглянути, після чого виявлені дефекти (тріщинки, відшарування, відставання фарби) ретельно зашпаклювати шпателем та пошліфувати дрібнозернистою шліфувальною шкіркою. Після проведеної процедури, дочекавшись сприятливої для фарбування погоди, а саме: недощової, несонячної, а похмурої, без опадів, й температури понад +10°С, можна приступати до фарбування попередньо обраним способом за допомогою пензлів, валиків відповідних розмірів чи пульверизатора. Процес фарбування розпочатої ділянки бажано не припиняти й не залишати на завтра, аби покриття після висихання було рівномірним та однаковим. Фарбу зазвичай наносять у два шари – другий після цілковитого висихання першого.

Відтак за будь-яких умов, розпочинаючи фарбування фасаду, варто пам’ятати, що відповідальне дотримання інструкції та рекомендацій виробника є гарантією якісного, стійкого, красивого покриття.

 www.sniezka.ua 

Джерело: Śnieżka
Інформацію опубліковано на правах реклами

Похожие статьи:
13.05.2020
1945
На что обратить внимание при выборе шкафчика для раздевалки...
27.02.2024
1608
Узнайте больше о разновидностях и главных характеристиках строительного песка...
26.12.2023
2450
PENETRON представив інноваційні матеріали, що проникають глибоко в бетон, увʼязуючи елементарні...
0001