РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.545 EUR: 42.056
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.545
EUR 40.000 41.000 42.056
USD 39.400 39.830 39.545
EUR 42.050 42.720 42.056
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Гідроізоляція підземних споруд ПВХ мембраною

Якісна гідроізоляція забезпечує належну експлуатацію будівель, споруд та архітектурних конструкцій, підвищує їх надійність та довговічність
1646 26.11.2019 в 08:26




Облаштування гідроізоляції - один з найважливіших етапів будівництва. Адже, якісна гідроізоляція забезпечує належну експлуатацію будівель, споруд та архітектурних конструкцій, підвищує їх надійність та довговічність.

Сьогодні, при будівництві промислових та цивільних будівель характерне заглиблення підземних частин конструкції. Комплексне освоєння підземного простору актуально для мегаполісів.

В даному випадку, найбільш гостро постає питання довговічності та надійності матеріалів для гідроізоляції по всьому периметру споруди. Тому, етап облаштування якісною гідроізоляцією набуває значення першочергової важливості.

Одним з факторів, що визначають надійність експлуатації будівельних об'єктів, є вибір гідроізоляційного матеріалу, який захищатиме від проникнення капілярної, грунтової, а також, поверхневої води через огороджувальні конструкції.

Компанія «Лібер Україна», ексклюзивний представник матеріалів європейських виробників, надає комплексні рішення для гідроізоляції підземних частин споруд матеріалами високої якості, які користуються попитом серед забудовників України та Європи.

Одним з варіантів таких рішень є облаштування гідроізоляції ПВХ мембраною (полівінілхлоридний рулонний матеріал).

Завжди, якщо це можливо, гідрозахисний матеріал
необхідно наносити з зовнішньої сторони будівлі.

Максимальне поширення ПВХ мембрана отримала в конструкціях покрівель, проте ряд позитивних технічних якостей дозволяє використовувати цей полімерний матеріал і на інших частинах будівництва. Наприклад, захист основ будівель та споруд від грунтових і техногенних вод з хімічною агресією, гідроізоляція фундаментів та підземних паркінгів, шахтних конструкцій, захист тунелів від затоплення та елементів ландшафтної архітектури від руйнування під дією вологи, гідроізоляція штучних водойм, басейнів та інших ємнісних споруд.

ПВХ мембрани характеризуються довговічністю, стійкістю до агресивних середовищ і здатні витримувати високий гідростатичний тиск. До плюсів рулонної мембрани відносяться й такі характеристики, як здатність до розтягування до 300% без розриву, висока продуктивність при монтажу, стійкість до гниття, впливу мікроорганізмів і проростанню коренів.

Така гідроізоляція виконується за замкнутою та безперервною схемою «басейн» та не передбачає зовнішнього постійного дренажу, навіть при високому рівні грунтових вод.

До безперечних переваг ПВХ мембран відносяться мінімальні вимоги до підготовки поверхні перед їх монтажем. Також, є можливість монтажу мембрани поверх активних, в тому числі, напірних течій та при несприятливих умовах, таких як, опади, висока вологість поверхні або навколишнього середовища та інше. Температурний режим монтажу і зварювання від -10 до + 40 градусів Цельсію.

Однак, ПВХ мембрани схильні до механічних пошкоджень при наступних роботах, аж до заливання/засипання матеріалу (бетону, грунту і т.п.), що має покривати мембрану. Під час проведення робіт, в проміжок між мембраною та чорновим кріпленням, можуть потрапити сторонні предмети: обрізки арматури, зварювальні електроди або просто гострі камені, які при сильному притисканні до мембрани призводять до її проколу. В тому числі, під час монтажу ПВХ мембрани, слід уникати прямого контакту з рядом матеріалів, таких як: бітум, жир, нафтопродукти, пінополістирол і інші.

Всі ці «слабкі місця» даного матеріалу вирішуються за допомогою недорогих супутніх матеріалів.

Для запобігання проколу ПВХ мембрани сторонніми предметами її обов'язково потрібно відокремити від усіх несумісних матеріалів шаром геотекстильного полотна, щільністю не менше 300г/м2 або шаром геотекстильного полотна в сукупності з профільованою мембраною, чи дренажною мембраною.

Приклади використання ПВХ мембран на будівельних об’єктах.





Дана технологія гідроізоляції здатна забезпечити десятки років експлуатації підземних споруд в умовах постійного підпору грунтових вод.

ПВХ мембрани та супутні матеріали для підземної гідроізоляції, які надає компанія «Лібер Україна»:

LIBER PVC - являє собою неармовану гнучку мембрану з ПВХ з сигнальним синім шаром.
Не має стійкості до УФ-випромінювання. Країна виробник Італія.

URDIN T SL - являє собою неармовану гнучку мембрану з ПВХ із сигнальним жовтим шаром.

Не має стійкості до УФ-випромінювання. Країна виробник Іспанія.

Супутні матеріали:

- Геотекстиль голкопробивний щільністю 300гр/м2 - екологічно безпечний матеріал, виготовлений з 100% поліпропіленових волокон голкопробивним методом. Матеріал не схильний до гниття, дії грибків та плісняви, гризунів і комах, проростання коренів.

- Дренажна (профільована) мембрана Liber Drain (400/500/600 гр/м2) HDPE PDM - гнучка пластикова мембрана для гідроізоляції тип V. Міцні і гнучкі ямки дренажної мембрани протистоять механічних впливів, викликані зворотним засипанням грунту, запобігаючи пошкодженню поверхні гідроізоляційного шару.

Дізнайтесь, чому ПВХ мембрани LIBER PVC кращі за інші.






Джерело: liber.com.ua
Інформацію розміщено на правах реклами

Похожие статьи:
22.11.2019
2173
Какие есть типы металлопроката и как их применяют...
27.02.2024
1588
Узнайте больше о разновидностях и главных характеристиках строительного песка...
26.12.2023
2436
PENETRON представив інноваційні матеріали, що проникають глибоко в бетон, увʼязуючи елементарні...
0001