РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.472 EUR: 42.183
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.472
EUR 40.000 41.000 42.183
USD 39.500 39.830 39.472
EUR 42.250 42.850 42.183
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

FВU: вдалий приклад державно-приватного партнерства

Проект FOMALGAUT BUILDING UNIVERSITY має намір, на паритетних умовах, об’єднати тих, хто вчить, тих, хто навчається, і тих, хто створює якісні та довговічні будівельні об’єкти
1861 05.11.2019 в 07:47


Група компаній FOMALGAUT змінює філософію виконання будівельних робіт: від усвідомленого вибору якісних будматеріалів до технологічного та фахового виконання робіт. Розуміння соціальної відповідальності щодо майбутнього українського соціуму стало основою авторського, довготривалого та широкомасштабного, соціально-просвітницького проекту FOMALGAUT BUILDING UNIVERSITY (скорочена назва FВU). Проект FВU має намір, на паритетних умовах, об’єднати тих, хто вчить, тих, хто навчається, і тих, хто створює якісні та довговічні будівельні об’єкти.


Детальніше про FOMALGAUT BUILDING UNIVERSITY розповів Богдан Рублюк, комерційний директор компанії ФОМАЛЬГАУТ-ПОЛІМІН: «Проект FBU почав реалізовуватися задля того, щоб будівельний сектор України отримав робітника з  широким спектром компетентностей.  Серед очікуваних результатів є головним те, що заклади професійної освіти отримають змогу трансформуватись у Центри досконалості доступні для кожного українця – осередки відкритого навчання упродовж життя. До того ж, досвід комплементарного державно-приватного партнерства прискорить модернізацію професійного навчання, сприятиме якості освіти та підвищенню престижу робітничих професій для будівництва».

Наталія Проценко, куратор FOMALGAUT BUILDING UNIVERSITY пояснила мету соціально-просвітницького проекту FВU:

Створення сучасної освітньої платформи для неперервного професійного розвитку особистості, співпраці закладів освіти України, роботодавців і національних виробників.

Сприяння підвищенню якості навчального процесу і формування технологічної культури (стале технологічне консультування за принципом «свобода у часі та просторі»).

Підтримка талановитої молоді у реалізації власного потенціалу з орієнтацією на кар’єрне зростання і сприяння реалізації професійних траєкторій для економічно-активного населення.

Свої наміри долучитися до Українського освітнього простору компанія ФОМАЛЬГАУТ-ПОЛІМІН зафіксувала у МЕМОРАНДУМІ ПРО СПІВПРАЦЮ З МІНІСТЕРСТВОМ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ від 29.11.2018 р.



Реальні і потенційні партнери та учасники проекту FBU (навчальні заклади різної форми власності, рівня атестації та акредитації, здобувачі освіти, виробники будматеріалів та потенційні споживачі їх продукції, будівельні організації, органи влади) розпочали спільну діяльність за напрямами:

  1. створення креативних територій професійних компетентностей POLIMIN HUBs;
  2. розробка та впровадження дидактичного і медіа-інструментарію, а також використання  сучасних контент-ресурсів для організації навчання на компетентнісній основі у форматі STEM-освіти;
  3. створення умов для розвитку молодіжних стартап-проектів для будівельної індустрії і підтримка учнів/студентів в отриманні додаткових будівельних компетенцій, затребуваних на ринку праці;
  4. організація різноформатних практикумів та майстер-класів з використання продукції ТМ POLIMIN для будівельників, майстрів будівництва, виконавців ремонтних робіт, забудовників і партнерів;
  5. розробка та апробація гнучких траєкторій навчання (тривале, короткотермінове, інклюзивне, дуальне), спрямоване на застосування будматеріалів та сучасних будівельних технологій.

Публічним  початком проекту FBU стало святкове відкриття 30 листопада 2018 року першої в Україні території професійних компетентностей POLIMIN HUB зі SMART-аудиторію на базі Державного навчального закладу «Одеський центр професійно-технічної освіти».

Відкриття 2-го POLIMIN HUB відбулось 6 червня 2019 року на базі Мелітопольського багатопрофільного центру професійно-технічної освіти у рамках проведення Всеукраїнського науково-практичного семінару «Формування готовності майбутніх кваліфікованих робітників до підприємницької діяльності: пошуки і перспективи».



Значущою  подією для Тернопільщини стало відкриття 11 червня цього року POLIMIN HUB у Державному навчальному закладі «Тернопільський центр професійно-технічної освіти» за участі голови Тернопільської обласної державної адміністрації, заступника мера міста і керівників управлінських підрозділів.



Урочисте відкриття 4-ї Території професійних компетентностей POLIMIN HUB відбулося 21 червня на базі Криворізького центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів будівельної галузі. Під час заходу проходила Панель просвітницького партнерства з питань збереження і формування трудового потенціалу Дніпропетровщини.



У Львові 10 жовтня відбулося презентаційне декларування співпраці FOMALGAUT GROUP з ДНЗ «Львівське вище професійне училище дизайну та будівництва» та відкриття 5-го POLIMIN HUB.



Відкриття 6-ої Території професійних компетентностей POLIMIN HUB у Харківському вищому професійному училищі будівництва відбулося 31 жовтня цього року. Особливістю POLIMIN HUB у Харкові стала професійна спрямованість на вивчення іноземної мови. 



До кінця 2019 року заплановано створення ще 7 POLIMIN HUBs у різних областях України. Таким чином FOMALGAUT BUILDING UNIVERSITY набирає обертів. Це чудовий приклад публічно-приватного партнерства. Слідкуйте за новинами щодо розвитку соціально-просвітницького проекту FBU на офіційній сторінці  компанії ФОМАЛЬГАУТ-ПОЛІМІН у ФБ: facebook.com/fomalgaut.polimin 


Джерело: ФОМАЛЬГАУТ-ПОЛІМІН
Інформацію опубліковано на правах реклами




Похожие статьи:
09.10.2019
1481
Товары данного производителя создаются в Польше, а уже с фабрики отправляются к своим владельцам. Вс...
27.02.2024
1605
Узнайте больше о разновидностях и главных характеристиках строительного песка...
26.12.2023
2447
PENETRON представив інноваційні матеріали, що проникають глибоко в бетон, увʼязуючи елементарні...
0001