РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.586 EUR: 42.262
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.586
EUR 40.000 41.000 42.262
USD 39.420 39.830 39.586
EUR 42.150 42.750 42.262
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Розширення і модернізація віденської кам’яниці кінця 19 століття

У Відні осучаснили кам'яницю 19-го століття завдяки стильним даховим вікнам
2322 09.07.2019 в 07:54




Перебудова кам'яниці

У самому центрі Відня розташована кам’яниця, яка була повністю перебудована із збереженням свого позачасового характеру. Завдяки сміливим рішенням досягнуто збільшення житлової площі. Піддашшя будівлі освітлено виготовленими на індивідуальне замовлення даховими вікнами.

У багатьох Відень асоціюється із красивими кам’яницями кінця 19 століття. Саме вони є уособленням віденського шарму та отримують визнання багатьох туристів. Власники раритетних будівель часто замість знесення нерухомості погоджуються на перебудову, щоб зберегти цілісний вигляд районів. Так було і у випадку кутової будівлі на вулиці Маргарет Штрассе, розташованої у 5-му районі Відня.

Будівля періоду грюндерства у новій версії

Теперішню будівлю перебудували з максимальним збереженням оригінального стилю. Над 4-м поверхом добудували ще один, над яким - дерев’яно-металеву конструкцію, яка стала основою для двох мансардних поверхів. Для поєднання конструктивних елементів, необхідних для зміцнення будівлі, використали спеціальні крани. «Саме така конструкція є неймовірно рідкісною і складною для виконання, тому вимагає з боку будівельників використання ноу-хау та багаторічного досвіду управління будівельним процесом», - розповів інженер Маркус Брандстатер, директор управління фірми RUSTLER Baumanagement i RUSTLER Immobilienentwicklung. Ззовні будівля облаштована відкритими лоджіями, а зі сторони внутрішнього дворику – апартаментами з балконами.

Спеціальні рішення для мешканців на піддашші

Розбудова піддашшя стала ще одним викликом. Компанія FAKRO, один із провідних виробників дахових вікон у світі, запропонувала унікальне рішення. Вони розробили нетипові дахові вікна у формі трапеції, які замонтували в кутовій частині даху. Спеціально для цього проекту використали невідкривальні вікна, які чудово справляються з освітленням піддашшя.



Маркус Брандстаттер додає: «Компанія FAKRO пропонує дуже широкий асортимент продукції, але нас переконує насамперед висока якість їх послуг. На даний час ми разом з FAKRO зреалізували п’ять чи шість проектів. Найбільшою перевагою є постійна підтримка компанії, швидкі терміни реалізації і можливість виконання нетипових рішень».

Розкішні апартаменти з денним світлом

Крім цього компанія FAKRO забезпечила піддашшя інноваційними відхильно-обертальними даховими вікнами preSelect.

Нестандартні дахові вікна в елегантній віллі

Сучасні дахові вікна preSelect відзначаються високою якістю та функціональністю. Спеціальні завіси дозволяють відчиняти вікно двома способами: відхильним та обертальним. При цьому гарантується повна стабільність рами у будь-якому положенні. Завдяки чудовим показникам теплопровідності Uw=0,97Вт/м2Сº і шумоізоляції Rв=37дБ приміщення захищене від зовнішніх впливів. Крізь великі вікна FAKRO мешканці отримають приголомшливий вид на старовинні вулички та, звичайно, багато природного світла.



Аксесуари для захисту від потрапляння надмірної кількості сонячного проміння – це також продукція FAKRO. На вікна замонтовано зовнішні маркізи з електроуправлінням. Вони абсорбують сонячне проміння ще до потрапляння на скло. «Під час користування маркізою тепло не потрапляє до приміщення, завдяки чому приміщення захищене від нагрівання». – коментує Карстен Нентвіг, керівник FAKRO Dachflächenfenster GmbH.

Інформація:
Місцевість – 1050 Відень, Маргарет Штрассе
Архітектори - Rustler Baumanagement GmbH
Виконавець - Rustler Immobilienentwicklung GmbH
Використані продукти FAKRO:
Вікна відхильно-обертальні: 34xFPU,
Дахові сполучення: 3xFEU, 8xFXU
Дахові вікна: 2 x FNU
Маркізи: 42 x AMZ Solar, 3 x AME

Джерело: fakro.com.ua 
Інформацію опубліковано на правах реклами

Похожие статьи:
27.02.2024
1602
Узнайте больше о разновидностях и главных характеристиках строительного песка...
26.12.2023
2444
PENETRON представив інноваційні матеріали, що проникають глибоко в бетон, увʼязуючи елементарні...
0001