РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.637 EUR: 42.299
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.637
EUR 40.000 41.000 42.299
USD 39.450 39.830 39.637
EUR 42.250 42.730 42.299
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Звернення до Уряду та профільних спілок щодо реалізації державних житлових програм

Представники роботодавців, профспілок, галузевих об’єднань, громадськості і депутатського корпусу звернулися до уряду із низкою зважених пропозицій щодо вирішення гострої соціальної проблеми забезпечення житлових прав громадян та підвищення завантаженості будівельної галузі
1555 21.10.2016 в 12:57






Звернення учасників круглого столу на тему:

 Створення робочих місць через реалізацію
державних житлових програм

 

 

Ми, учасники  Круглого столу, представники роботодавців, профспілок, галузевих об’єднань,  громадськості, депутатського корпусу звертаємо увагу суспільства на те, що за останніми даними Держстату України станом на початок 2016 року кількість безробітного населення (за методологією Міжнародної організації праці) досягла 1 654,0 тис. осіб. Вказані цифри – це відображення погіршення умов життя населення країни, яке позбавляється засобів для існування.

У той же час історія налічує безліч прикладів, коли одним з потужних кроків у країнах із занепадаючою економікою ставало відродження будівельної галузі,  яке у подальшому приводило до «економічного дива» та підвищення рівня життя населення. В Україні на сьогодні для цього є усі передумови.

Так, для вирішення гострої соціальної проблеми забезпечення житлових прав громадян, підвищення завантаженості будівельної галузі, Урядом країни були затверджені державні житлові програми.

Ці програми, поряд з значним соціальним імпульсом, мають беззаперечну економічну ефективність, тому саме розбудова житлового будівництва може стати поштовхом до виходу із занепаду економіки та задоволення прав громадян на достойне життя.

Фінансування державних житлових програм стимулює залучення в будівельну галузь значних обсягів додаткових інвестицій, створення  легальних робочих місць не тільки в будівництві, а й у суміжних галузях економіки, що безумовно скорочує витрати держави на фінансування виплати  допомоги  по безробіттю, та забезпечує надходження до бюджетів у вигляді податків та зборів.

На жаль, протягом останніх трьох років державні житлові програми перебувають у стані занепаду та відсутності фінансування.

Зважаючи на вищевказане, учасники круглого столу, заслухавши і обговоривши сучасний стан та перспективи розвитку державної житлової політики в Україні, з метою сприяння розвитку житлового будівництва, що є дієвим інструментом розвитку будівельної галузі у цілому, розв’язанню житлових проблем громадян нашої країни, активізації будівельного ринку, вирішили:

1. Звернутися до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з вимогою при затвердженні Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» передбачити видатки на фінансування державних житлових програм:

- Надання пільгових довгострокових державних кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла «(КПКВК 2751390);

- «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла (КПКВК 2751190).

2. Звернутися до Федерації роботодавців України та Федерації профспілок України з пропозицією спільно, публічно, від імені Круглого столу на засіданні Кабінету Міністрів України заявити про необхідність відновлення фінансування державних житлових програм з загального фонду державного бюджету у 2017 році;

3. Звернутися  до Федерації роботодавців України та Федерації профспілок України з пропозицією спільно, невідкладно від імені Круглого столу ініціювати переговори з Кабінетом Міністрів України, як сторони  соціального діалогу,  щодо питання забезпечення молоді житлом на виконання  п. 2.105.,  п.п. 2.105.1-2.105.7  Генеральної угоди від 23.08.2016 року шляхом відновлення державних житлових програм, як дієвого інструменту створення робочих місць.

Для цього створити трьохсторонню робочу групу, із залученням громадськості, в тому числі ВА «Укрмолодьжитло» та фахових галузевих організацій – Конфедерації будівельників України, Будівельної Палати, Союзу виробників будівельних матеріалів та інш.

Інформацію про стан виконання, у відповідності до  п.3.8 Генеральної угоди оприлюднити в засобах масової інформації протягом двох місяців;

4. Звернутись особисто до народних депутатів України: Андрієвського Дмитра Йосиповича, Бабак Альони Валеріївни,  Кремня Тараса Дмитровича, Сабашука Петра Павловича, Шиньковича Андрія Васильовича з пропозицією виступити публічно під час розгляду  у першому читанні на пленарному засіданні Верховної Ради проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» з вимогою врахувати народні пропозиції від учасників Круглого столу щодо відновлення фінансування державних житлових програм, як дієвого інструменту створення робочих місць.

 

Прийнято на засіданні Круглого столу                                     18 жовтня 2016, м. Київ

 

Голова Всеукраїнської асоціації

«Укрмолодьжитло» - уповноважений

Круглого столу                                                                                                                    Є.Ісаєв 

 


Джерело:  Всеукраїнська асоціація «Укрмолодьжитло»

                                   

 
 
Интересные новости:
20.10.2016
1465
Экспертами Строительной палаты и Национального союза архитекторов Украины были подготовлены первооче...
20.10.2016
1910
Восьмой номер Вестника Строительной палаты Украины вышел в свет. В номере обсуждение важны...
19.10.2016
1643
Компания Penoboard представила четвертый номер корпоративного журнала. В выпуске обсуждаются актуаль...
25.04.2024
1335
«Бетон від Контур» використовує тільки високоякісні компоненти та контролює кожен етап в...
01.04.2024
3338
Співпраця Рууккі Україна з компаніями, які долучилися до програми “єВідновлення”, с...
20.03.2024
4075
Український підрозділ Ruukki оголосив про відкриття власного тренінг-центру для співпраці з партнера...