РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 40.542 EUR: 43.862
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 40.542
EUR 40.000 41.000 43.862
USD 40.370 40.800 40.542
EUR 43.650 44.350 43.862
Освещение

Зустріч у форматі Business Club КБУ: про що говорили представники влади і бізнесу (ФОТО)

26 червня відбулась зустріч у форматі Business Club КБУ, яка об'єднала лідерів галузі для обговорення пропозицій, ініціатив, що сприятимуть майбутній відбудові України
3162
04 июля 2024 г.

Зустріч у форматі Business Club КБУ

Business Club КБУ об'єднує лідерів галузі для обговорення пропозицій та ініціатив, що сприятимуть майбутній відбудові України.

Олександр Червак , виконавчий директор Конфедерації будівельників України

Модерував зустріч Олександр Червак, виконавчий директор КБУ.

Спікерами заходу виступили:

  • Яна ЛІТВІНОВА, Начальник Старобільської міської військової адміністрації, Луганська область - Відбудова постраждалих громад: відновлення інституційної спроможності органів влади на деокупованих територіях  
  • Олександр АНДРОСОВИЧ, Business Adviser ЛУН - Статистика ринку новобудов України
  • Надія БОНДАРЧУК, Експертка з технічних питань ГТП ПРООН - Проблемні питання, що виникають під час реалізації проєктів програми з відновлення україни та програма відновлення ІІІ
  • Катерина ОЛІЙНИК, Партнерка юридичної компанії Arzinger - Бронювання працівників – зміни та особливості
  • Юлія СКІЧКО, Власниця, Керівник проектів та програм матеріального та нематеріального виробництва «АЛЕФ СТРОЙ»тм ТОВ «ВБК Еліт-проектбуд» - Роль будівельної техніки в будівництві, кадрові виклики сьогодення та шляхи подолання
  • Ігор АРХИПЕНКО, Експерт з стратегічного аналізу та супроводу роботи постачальників в системі Prozorro - Е-тендер: перспективи роботи в системі прозорро зараз та її роль під час відбудови
  • Антон ЧУМАК, Розробник застосунку Моно БТІ

Лев Парцхаладзе , президент Конфедерації будівельників України

На початку заходу з промовою про загальну ситуацію в Україні виступив Лев Парцхаладзе, Президент КБУ.

“Незважаючи на енергетичну кризу, постійні обстріли та мобілізаційні процеси, український бізнес активно адаптується. Він, які і люди, здатний швидко відновлюватись та продовжувати працювати”, - зазначив пан Лев.

Він також розповів про останні події, пов’язані з відбудовою України, зокрема про Ukraine Recovery Conference, Форум відбудови України, організований польськими партнерами, економічний форум «Реконструкція України: Роль Республіки Молдова», у яких безпосередню участь взяли представники КБУ.

Лев Парцхаладзе поділився деякими стратегічними планами КБУ, та зазначив, що Конфедерація будівельників України буде продовжувати працювати та розширювати свої міжнародні зв’язки, аби відбудувати сучасну та прогресивну Україну.

Важливою подією на Business Club КБУ стало підписання Меморандуму про співпрацю між Конфедерацією будівельників України та Швейцарською фундацією технічного співробітництва з розвитку ”Свісконтакт”.

Підписання Меморандуму про співпрацю між Конфедерацією будівельників України та Швейцарською фундацією технічного співробітництва з розвитку «Свісконтакт»

Основна мета Меморандуму:

  • реалізація спільних завдань і проєктів, зокрема в сфері професійної (професійно-технічної) освіти;
  • консолідація зусиль для відновлення української інфраструктури та будівель, зруйнованих внаслідок жорстокої російської агресії; 
  • співпраця у створенні сприятливих умов для залучення прямих інвестиційних ресурсів у процес відновлення України та розвитку будівельної галузі;
  • сприяння створенню рівних конкурентних умов для всіх учасників будівельного ринку;
  • забезпечення умов для реформування та розвитку будівельної галузі України.

Яна Літвінова, Голова Старобільської територіальної громади

Традиційно, до участі в Business Club КБУ було запрошено Голову Старобільської територіальної громади, яка наразі, на жаль, перебуває в окупації. Яна Літвінова розповіла про важливість влаштування якісних укриттів для захисту цивільного населення, а також про проблеми та виклики з якими зіткнулась Старобільська громада у період повномасштабного вторгнення.

“Якщо держава вбачає сенс в тому, щоб ми існували, навіть попри два роки окупації, то ми разом із державою, разом із нашими захисниками віримо в те, що деокупація буде. А відтак, будуємо плани, виступаємо на площадках і вже маємо напрацювання з міжнародними партнерами і розуміємо, хто з них може бути долучений до відновлення Луганщини та безпосередньо Старобільської територіальної громади”, - сказала пані Яна.

Олександр Андросович, Business Adviser ЛУН

Олександр Андросович розповів про нові проєкти у будівництві, їх динаміку та регіональний розподіл, про ціни на первинне та вторинне житло, про продажі та їх оцінку від ЛУН.

Він зазначив, що незважаючи на постійні атаки агресора, будівництво не зупиняється. В областях активно створюють нові ЖК і їх кількість невпинно зростає.

Експерти ГТП ПРООН Надія Бондарчук та Катерина Ярошенко розповіли про особливості та проблематику реалізації Програм з відновлення України.

Катерина Ярошенко, експерт ГТП ПРООН

Зокрема, Катерина Ярошенко наголосила: “Програма Відновлення це показова програма. Якщо ви візьмете участь й у вас буде досвід у виконанні проєкту за Програмою Відновлення, то ви матимете напрацювання для участі в інших бюджетних програмах”.

Пані Катерина, додала, що основним бенефіціаром Програми є громади. Також вона зазначила, що обсяг Програми складає 340 млн. євро і додала, що в травні у Берліні між Урядом України і ЄІБ було підписано третю фінансову угоду за програмою ПВУ обсягом фінансування 100 млн. євро.

Надія Бондарчук, експерт ГТП ПРООН

Надія Бондарчук розповіла про особливості Програми, її переваги, проблеми та шляхи їх вирішення. Вона запросила усіх присутніх учасників Business Club КБУ долучитись до участі у Програмі.

Катерина Олійник, Партнерка юридичної компанії Arzinger

Катерина Олійник надала інформацію про бронювання працівників на підприємствах та нововведення, які пов’язані з процедурою бронювання.

Зокрема, пані Катерина наголосила: “Зараз міністерства дуже ретельно перевіряють діяльність компаній, які подаються на бронювання. Вони звертають увагу на публічну інформацію, вони перевіряють участь компаній у тендерних закупівлях, тобто усі підприємства ретельно досліджують для того, щоб уникнути зловживання використання системи визнання підприємства критичним”.

Вона також розповіла про нову Постанову Кабінету Міністрів України про електронне бронювання, яка передбачає:

  • Електронне бронювання через портал Дія.
  • Можливість бронювати працівників із дефіцитними військово-обліковими спеціальностями.
  • Строк бронювання для критичних підприємств – до 12 місяців (або на термін виконання контракту для ЗСУ чи інших військових формувань).
  • Бронювання до 100 % працівників підприємств оборонно-промислового комплексу та енергетики тощо.
  • Керівник має підтвердити, що працівники уточнили свої дані щодо перебування на військовому обліку.
  • Дозволене бронювання кінцевих бенефіціарних власників та членів Наглядових Рад (за деяких умов).

Юлія Скічко, Власниця, Керівник проектів та програм матеріального та нематеріального виробництва «АЛЕФ СТРОЙ»тм ТОВ «ВБК Еліт-проектбуд»

Юлія Скічко надала інформацію про школу операторів будівельної техніки “Алеф Строй”, орієнтовану на переважне навчання жінок управлінню будівельною технікою.

Програма передбачає:

  • 9 місяців безкоштовного навчання;
  • опанування 15 одиниць спеціалізованої будівельної техніки на тренувальному майданчику;
  • отримання сертифікату державного зразка, що підтверджує здобуту кваліфікацію.

“Ця програма вже розгорнута і починає практичну реалізацію за сприяння Міністерства економіки України, гілки “Конкурентоспроможна економіка України” USAID на базі Немішаївського фахового технікуму за партнерства Конфедерації будівельників України. Реалізуємо цю програму безпосередньо ми, як компанія яка займається орендою будівельної техніки”, - розповіла пані Юлія.

Антон Чумак, Розробник застосунку Моно БТІ

Антон Чумак презентував застосунок Моно БТІ та розповів про основні принципи його роботи.

На відео пан Антон продемонстрував роботу додатку та пояснив: “Це додаток на iPhone, який створює 3D-модель приміщення за допомогою сканування поверхні датчиками, які вбудовані в iPhone і переводить цю модель в файл AutoCAD з подальшим редагуванням і можливістю внесення змін”.

Ігор Архипенко, Експерт з стратегічного аналізу та супроводу роботи постачальників в системі Prozorro - Е-тендер

Ігор Архипенко розповів про особливості здійснення публічних закупівель будівельних робіт та послуг на платформі E-Tender, в тому числі Prozorro-маркет, систему Prozorro-продажів, комерційні закупівлі та продажі.

“Держава і всі ми дуже хочемо, щоб відбудова пішла саме через систему Prozorro. Тому, що якщо брати те, як закупівлі відбуваються за донорські кошти в інших системах, то набагато менше можливостей у українського бізнесу отримати додаткове фінансування”, - зазначив пан Ігор.

Для членів КБУ компанія E-Tender надає унікальні пропозиції:

  • Особистий менеджер для кожного члена КБУ. 
  • Безоплатні юридичні консультації та 2 юридичні послуги (аналіз документів учасника перед подачею, перевірка документів конкурента з можливістю оскарження). 
  • Аналіз ринку на предмет ємності та перспектив.

Наприкінці зустрічі учасники Business Club КБУ мали змогу поспілкуватись та обговорити можливі напрямки співпраці.

Лев Парцхаладзе , президент Конфедерації будівельників України

 

 

Оксана Кулагіна, керуючий власник девелоперської компанії «Омокс» (по центру), Олена Дмітрієва, перший заступник Голови Правління АТ «КБ «ГЛОБУС» (праворуч)

 

 

Лев Парцхаладзе , президент Конфедерації будівельників України

 

 

Світлана Шах , шеф-редактор і засновник журналу Prof Build (праворуч)

 

Валерій Котляр, директор «Барк Сістемс»

Юрій Сіденьков, генеральний директор проєктної компанії «Юнівер» (по центру), Яна Літвінова, Голова Старобільської територіальної громади (праворуч)

 

Андре Піддубний

 

Сергій Кутов, «Барк Сістемс»

 

Яна Літвінова, Голова Старобільської територіальної громади

Представник Швейцарської фундації технічного співробітництва з розвитку «Свісконтакт», Лев Парцхаладзе , президент Конфедерації будівельників України

Катерина Ярошенко, експерт ГТП ПРООН, Лев Парцхаладзе , президент Конфедерації будівельників України, Надія Бондарчук, експерт ГТП ПРООН

Ігор Архипенко, Експерт з стратегічного аналізу та супроводу роботи постачальників в системі Prozorro - Е-тендер

Юрій Сіденьков, генеральний директор проєктної компанії «Юнівер» (по центру)

Олександр Червак , виконавчий директор Конфедерації будівельників України та команда КБУ

 

БІЛЬШЕ фото з зустрічі у форматі Business Club КБУ дивіться у Фейсбук:

ПЕРЕМОЖЕМО І ВСЕ ВІДБУДУЄМО!

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

СЛАВА УКРАЇНІ!

 
Фото: Build Portal

17 июня 2024 г.
2975
URC2024 продовжила консолідацію сталої міжнародної підтримки для відновлення, відбудови, реформуванн...
13 июня 2024 г.
4317
11 червня в Берліні розпочалася Міжнародна конференція з відновлення України 2024 року. Однією з клю...
24 мая 2024 г.
1367
У Ризі 22 травня почалися 78 Загальні збори Європейської Ради цивільних інженерів дійсним членом яко...
Українці, що ви думаєте з цього приводу? Давайте обговорювати!
Не стійте осторонь – вільно діліться своєю думкою з іншими людьми.
Але, будь ласка, будьте ввічливі та дотримуйтесь правил коментування. ПОСИЛАННЯ ЗАБОРОНЕНІ, та блокуються автоматом.
Заборонені будь-які посилання (коментар з посиланням не може бути доданий, він автоматично блокується)

Заборонено і буде заблоковано:
- реклама
- спам та шахрайство
- образи, дискримінаційні висловлювання

Редакція не модерує коментарі, відповідальність за зміст коментарів несе автор коментаря. Редакція Build Portal залишає за собою право не погоджуватись з думкою автора коментаря, проте надає свободу слова відповідно до ст. 21, 24 та ст. 34 Конституції України.

Шановні читачі, читайте коментарі вдумливо, пам'ятайте, що автором коментарів можуть бути різні джерела.

Будь ласка, поставтеся до цих правил з повною відповідальністю.
Якщо дії коментованого шкодять читачам, рекламодавцям, співробітникам Build Portal або всій нашій спільноті, ми можемо заблокувати користувача.
Читать полностью Скрыть
05 июля 2024 г.
2129
Гармонізація тарифів може принести компанії додаткові 3-4 млрд грн до кінця року...
04 июля 2024 г.
4458
Під час нещодавніх публічних консультацій вдалося зібрати найбільш актуальні проблеми українського р...
03 июля 2024 г.
3602
За червень 2024 року в Україні було відкрито продажі у 84% нових ЖК. Водночас, 16% зупинили продаж....
04 июля 2024 г.
5946
Конструкцію у вигляді космічного корабля збудував з порушеннями приватний детектив....
03 июля 2024 г.
4750
В проєкті метрополітену передбачені три гілки та станції на відстані від 900 м до 2,5 км одна від од...
03 июля 2024 г.
1137
Вітчизняний виробник будматеріалів SWEETONDALE  вивів на ринок нпокращену лінійку матеріал...
28 июня 2024 г.
1458
Захід стане майданчиком для конструктивного діалогу, висловлювання та обговорення різноманітних думо...
25 июня 2024 г.
2166
Business Club КБУ об'єднує лідерів галузі для обговорення пропозицій, ініціатив, що сприятимуть майб...
29 мая 2024 г.
3082
В Києві відбудеться знакова подія - МІЖНАРОДНИЙ BIM-ФОРУМ В УКРАЇНІ "DIGITAL GOVERNANCE & E...
Почтовая рассылка Build Portal для участников строительного бизнеса
Только самое важное
*один раз в неделю
Андрей Озейчук – строитель с 27-летним опытом, основатель компаний Rauta, Kovlar и Teza, предс...
26 июня 2023 г.
145
Андрій Озейчук – будівельник з 27-річним досвідом, засновник компаній Rauta, Kovlar та Teza, г...
18 марта 2024 г.
3467
BUILD PORTAL - Агрегатор новин
  • Збираємо всі існуючі новини будівельного ринку в одному місці
  • Унікальний "SMART рубрикатор" (розумний рубрикатор): це дуже деталізований по кожному напрямку рубрикатор аби ви змогли швидко знайти всі згруповані матеріали з потрібної теми
Build portal - українське народне медіа - без впливу оліграхів та влади!