РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.427 EUR: 42.755
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.427
EUR 40.000 41.000 42.755
USD 39.330 39.830 39.427
EUR 42.630 43.251 42.755
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Призначено директора оновленої Команди підтримки відновлення та реформ Мінвідновлення

Експерти Команди надаватимуть фахову підтримку в підвищенні спроможності у розробці та впровадженні пріоритетних стратегій та реформ, а також формуванні політики у пріоритетних сферах
1565 28.12.2023 в 08:35



Команда підтримки відновлення
та реформ отримала очільника


Анатолій Тіменко працював у Команді підтримки реформ з 2017 року на посаді старшого проєктного менеджера реформи морської галузі. Має 15 років професійного досвіду в державному та приватному секторі. Працював в ДП «Адміністрація морських портів України», Департаменті державної політики в галузі морського і річкового транспорту Мінінфраструктури, ДУ «Держгідрографія», Регістрі судоходства. Брав участь у реформі внутрішнього водного транспорту, реорганізації морських портів України та залученні інвестицій для їх сталого розвитку, процесах стимулювання підвищення ефективності та прозорості в галузі морського та річкового транспорту, імплементації директив ЄС в морській галузі. 

З початку повномасштабного вторгнення Анатолій Тіменко працював над розширенням санкційного списку в транспортній галузі щодо російської федерації, залученням фінансування для відновлення транспортної інфраструктури, забезпеченням поставок критично важливих вантажів на територію України та розробкою євроінтеграційних нормативно-правових актів. 

Наразі Анатолій Тіменко разом з Командою бере активну участь у роботі над RDNA3, яка здійснюється Міністерством спільно зі Світовим банком, Європейською комісією, ООН та іншими міжнародними партнерами. RDNA3 є звітом на основі оцінки завданої шкоди та потреб на відновлення України.  Основний фокус - оцінювання впливу війни та зумовлених війною потреб у відновленні та відбудові. Звіт буде опубліковано на початку 2024 року і він буде містити оновлені дані щодо наслідків повномасштабного російського вторгнення за період з 24 лютого 2022 року по 31 грудня 2023 року. Він дасть чітке розуміння щодо вартості відновлення за приципом «build-back-better», пріоритетних напрямків відновлення у 2024  році, необхідних реформ для залучення приватного сектору. Крім того, RDNA3 буде містити відповідні завдання Плану України (Ukraine Plan) до 2027 року.

Перша серед інших регіонів: Київщина запустила інтерактивну мапу відновлення області

Пріоритети оновленої Команди підтримки відновлення та реформ:

  • Транспортна інфраструктура
  • Муніципальна інфраструктура
  • Регіональний розвиток та децентралізація
  • Цифровізація
  • Реформа державного управління та антикорупційна політика 
  • Стратегічне планування

Експерти Команди надаватимуть фахову підтримку в підвищенні спроможності у розробці та впровадженні пріоритетних стратегій та реформ, а також формуванні політики у пріоритетних сферах.

Команда підтримки відновлення та реформ при Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України (Міністерство відновлення) - це група українських фахівців (не державних службовців), яка фінансується на тимчасовій основі донорами через Програму з відновлення та реформування України (URA) і надає цільову технічну підтримку та допомогу в розробці та впровадженні пріоритетних реформ. URA 2.0 - це комплексна програма технічної підтримки, розроблена ЄБРР у партнерстві з Європейським Союзом, основною метою якої є сприяння переходу до сучасного, ефективного державного управління та розвитку структури, процесів, методів та потенціалу нової державної служби. Управління програмою та її реалізація здійснюється ЄБРР та фінансується з Мультидонорського рахунку стабілізації та сталого розвитку. Донорами є Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Нідерланди, Норвегія, Польща, Швеція, Швейцарія, Великобританія, США та Європейський Союз, як найбільший донор.

 


Цікаво про будівництво і ремонти:
 Сила краси: надміцні поліровані підлоги із Peneseal

Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal


Источник: mtu
 
 
Интересные новости:
28.12.2023
1046
Наразі будівельна галузь відчуває величезний дефіцит кадрів, особливо за низкою спеціальностей інжен...
28.12.2023
1903
Це є результатом підписаного ще у вересні Меморандуму про співпрацю...
27.12.2023
3245
В Україні з’явиться Державний реєстр нерухомих пам’яток України, що наповнюватиметься пе...
16.05.2024
3823
Впровадження підходів кругової економіки, стимулювання бізнесу, перероблення та використання у відбу...
15.05.2024
2598
Верховна Рада ратифікувала п’ять міждержавних угод Interreg, які присвячені європейському фіна...