РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.721 EUR: 42.815
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.721
EUR 40.000 41.000 42.815
USD 39.450 39.990 39.721
EUR 42.450 43.090 42.815
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

В системі DREAM запрацював публічний модуль аналітики: відтепер статистика щодо проєктів відновлення доступна для всіх

Публічний модуль аналітики дозволяє дізнатися загальну кількість проєктів у розрізі областей, районів і громад, запланований бюджет щодо них, підтверджений обсяг фінансування тощо
4937 17.11.2023 в 07:10



Публічний модуль аналітики 
в системі DREAM


Відтепер статистика щодо проєктів відновлення, заведених в екосистему DREAM, доступна для всіх. Публічний модуль аналітики дозволяє дізнатися загальну кількість проєктів у розрізі областей, районів і громад, запланований бюджет щодо них, підтверджений обсяг фінансування тощо. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Модуль аналітики – безкоштовний аналітичний інструмент для аналізу даних обʼєктів і проєктів відновлення та розвитку, заведених в екосистему DREAM. Він є відкритим для всіх користувачів і доступний за посиланням. На етапі пілотного проєкту результати аналізу модуля аналітики не є офіційною статистикою і можуть бути неточними.

За сприяння уряду відкрито Центр посилення спроможностей з відбудови та модернізації України

Інформація в модулі подається у вигляді таблиць, графіків та діаграм, зручних для проведення аналітичних досліджень. З допомогою зручних фільтрів можна обрати проєкти в окремій області та громаді. Також інструмент дозволяє переглянути проєкти за ініціатором, типом, джерелом фінансування, стадією впровадження тощо. Інструмент інтегрований з екосистемою DREAM, що дозволяє отримувати оновлені дані щодня.

«Система DREAM побудована за принципом «всі бачать все». Тому для нас було дуже важливим запустити публічний модуль аналітики, який буде зручним і зрозумілим для всіх. У кожного громадянина має бути можливість побачити, що просто зараз відновлюється у його населеному пункті та за які кошти. Це ще один спосіб інформування громадськості та долучення її до процесу відновлення», - зазначив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

В ЄС зацікавились програмою єВідновлення. Український досвід хочуть перейняти

Кожен користувач може налаштувати систему фільтрів, щоб сформувати власний перелік проєктів для вивчення. А єдиний ідентифікатор дозволяє інтегрувати всі дані щодо проєкту в DREAM на всіх стадіях його реалізації. Загальний опис кожного обраного проєкту можна переглянути на публічному порталі dream.gov.ua, перейшовши за відповідним посиланням у модулі аналітики.

Модуль допомагає ініціаторам проєктів керувати процесом реалізації та, за потреби, вносити зміни в проєкт, а також швидко сформувати аналітичну звітність. Громадські організації можуть використовувати аналітику для збирання та аналізу даних про проєкти та переконатися, що ресурси витрачаються ефективно, а проєкти – реалізуються в інтересах громади. Зі свого боку, фінансові організації, зокрема й міжнародні партнери, отримають дані для прийняття рішень про фінансування проєктів відновлення.

Наразі в екосистемі DREAM налічується понад 1300 проєктів відновлення та модернізації, які були добровільно заведені громадами, обласними та міськими адміністраціями, державними підприємствами, установами та організаціями. Щотижня в систему додаються десятки нових проєктів.

Днями розпочалося відкрите тестування оновленого функціоналу цифрової екосистеми управління відбудовою DREAM. Долучитися до тестування може будь-яка громада, обласна та міська адміністрація, державне підприємство, установа чи організація, подавши заявку за цим посиланням

У жовтні був презентований публічний API (Application Programming Interface). Завдяки АРІ всі дані щодо проєктів, заведених в DREAM, стали доступними для професійних користувачів, які працюють з інструментами аналітики. АРІ доступний за посиланням


Цікаво дізнатись: 
Купити сонячні панелі дешево. ТАК, ЦЕ-МОЖЛИВО!


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal



Источник: thepage
 
 
Интересные новости:
17.11.2023
1924
Національні виробники, обладнання яких знищене чи пошкоджене внаслідок російської агресії, матимуть ...
16.11.2023
2308
Досвід Південної Кореї у післявоєнній відбудові стане корисним для реалізації проєктів в Україні...
16.11.2023
3350
Відновлення руху цим мостом важливе для забезпечення логістичного звʼязку між північчю, центром та п...
09.05.2024
2274
Концепції переможців втілять в проєкти майбутнього будівництва, яке проведуть спільно з місцевими жи...
08.05.2024
2141
Україна побудувала новий водогін до Кривого Рогу. Місто отримуватиме воду з Інгульця...