РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.397 EUR: 42.336
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.397
EUR 40.000 41.000 42.336
USD 39.280 39.830 39.397
EUR 42.300 42.900 42.336
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

При Міністерстві відновлення створюється Проєктний офіс DREAM

Створення Проєктного офісу дозволить підвищити спроможність держави щодо розробки цифрових інструментів відновлення
6329 05.07.2023 в 06:54



Створення Проєктного
офісу DREAM


Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України (Міністерство відновлення) спільно з Агентством відновлення у співпраці з Open Contracting Partnership створюють Проєктний офіс розробки і впровадження цифрової екосистеми управління відновленням – Digital Restoration Ecosystem for Accountable Management (DREAM).

“Створення Проєктного офісу дозволить підвищити спроможність держави щодо розробки цифрових інструментів відновлення. Експерти Проєктного офісу посилять команду Міністерства відновлення і пришвидшать повноцінний запуск екосистеми”, – зазначив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Головним завданням Проєктного офісу є розробка і впровадження функціонала екосистеми DREAM, інтеграція реєстрів та систем, наповнення сторінок проєктів та громад, створення аналітичних інструментів, залучення ключових користувачів до роботи з екосистемою, комунікація з ключовими стейкхолдерами, проведення навчань з використання екосистеми тощо.

“Ми наслідуємо досвід впровадження успішних державних цифрових рішень, таких як Prozorro та Prozorro.Sale, коли на замовлення державних органів розробкою електронних систем займались представники громадянського суспільства за підтримки міжнародних партнерів. Після запуску системи були передані на баланс держави в особі державного підприємства. При цьому держава не витрачає на створення системи жодної копійки бюджетних коштів”, – розповіла заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна.

До складу Проєктного офісу входить напрямок ІТ-розробки, напрямок роботи з користувачами та комунікаційний напрямок. Експерти Проєктного офісу допоможуть налагодити роботу з DREAM користувачам системи, а також ключовим стейкхолдерам відновлення – як всередині України, так і за її межами.

“Агентство відновлення вже розпочало впровадження великих проєктів по всій країні. Екосистема DREAM дозволить слідкувати за реалізацією всіх проєктів відновлення в режимі онлайн. Тому критично важливо вже зараз залучати органи місцевого самоврядування до введення їхніх проєктів в Галузеву систему управління відновленням інфраструктури, яка є частиною DREAM і адмініструється Агентством. Разом з Проєктним офісом ми зможемо максимально швидко наповнити систему актуальними даними про проєкти і залучити міжнародних партнерів і громадськість до процесу відновлення”, – підкреслив голова Агентства відновлення Мустафа Найєм.

Очолить Проєктний офіс Віктор Нестуля, керівник напрямку підтримки України Open Contracting Partnership та співзасновник Коаліції RISE Ukraine.

DREAM – це державна електронна екосистема, яка забезпечить єдиний цифровий маршрут для всіх проєктів відбудови. Вона збиратиме всі дані по проєктах в режимі онлайн, відображатиме ці дані у вигляді зручних таблиць, графіків та діаграм, та забезпечить публікацію відкритих даних відповідно до глобального стандарту Open Contracting Data Standard.

Розробка DREAM була ініційована Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Агентством відновлення та Коаліцією громадських організацій RISE Ukraine у 2022 році. Фінансування розробки здійснюється в рамках проєктів Open Contracting Partnership та організацій-членів Коаліції RISE Україна, зокрема Transparency International Ukraine та Офісу ефективного регулювання BRDO, за підтримки Британського Уряду. 

Під час конференції Ukraine Recovery Conference (URC) 2023 в Лондоні відбулася презентація публічного модуля цифрової екосистеми управління відновленням – Digital Restoration Ecosystem for Accountable Management (DREAM).

Публічний модуль екосистеми доступний за посиланням https://dream.gov.ua/ та дозволяє переглядати дані по проєктах в розрізі секторів, громад та регіонів. Крім того, в DREAM стали доступні дані по інвестиційних проєктах і проєктах державно-приватного партнерства.

Наразі публічна інформація в DREAM доступна англійською мовою, українська версія даних буде презентована в липні 2023 року. З березня 2023 року екосистема працює в пілотному режимі, і за цей час представники громад і регіонів, центральних органів влади вже внесли понад 6000 проєктів і проєктних ідей. Повний функціонал екосистеми DREAM стане доступним в березні 2024 року.

Цікаво про будівництво: Ruukki - постачальник перших в історії будівельних виробів з «зеленої» сталі

Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal


Источник: mtu
 
 
Интересные новости:
05.07.2023
1895
Проєкт передбачає облаштування безпечних багатоцільових класних кімнат для забезпечення безперервног...
04.07.2023
3082
Оновлення фасаду та комплексний ремонт коштували 10 мільйонів гривень...
03.07.2023
3948
Сігеру Бан почав працювати над проектом хірургічного корпусу. Проект адаптують спільно з україн...
02.05.2024
2148
Школи зведуть «з нуля», тобто у місцях, де раніше не було навіть укриттів. Крім тог...
02.05.2024
1949
Визначені переможці конкурсного відбору за програмою «Енергоефективність громадських будівель ...
29.04.2024
2198
Партнери тиснуть на Швейцарію, щоб та більше допомагала Україні...