РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 41.043 EUR: 44.686
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 41.043
EUR 40.000 41.000 44.686
USD 40.740 41.140 41.043
EUR 44.230 44.831 44.686
Новость

При Міністерстві відновлення створюється Проєктний офіс DREAM

Створення Проєктного офісу дозволить підвищити спроможність держави щодо розробки цифрових інструментів відновлення
6361
05 июля 2023 г.


Створення Проєктного
офісу DREAM


Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України (Міністерство відновлення) спільно з Агентством відновлення у співпраці з Open Contracting Partnership створюють Проєктний офіс розробки і впровадження цифрової екосистеми управління відновленням – Digital Restoration Ecosystem for Accountable Management (DREAM).

“Створення Проєктного офісу дозволить підвищити спроможність держави щодо розробки цифрових інструментів відновлення. Експерти Проєктного офісу посилять команду Міністерства відновлення і пришвидшать повноцінний запуск екосистеми”, – зазначив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Головним завданням Проєктного офісу є розробка і впровадження функціонала екосистеми DREAM, інтеграція реєстрів та систем, наповнення сторінок проєктів та громад, створення аналітичних інструментів, залучення ключових користувачів до роботи з екосистемою, комунікація з ключовими стейкхолдерами, проведення навчань з використання екосистеми тощо.

“Ми наслідуємо досвід впровадження успішних державних цифрових рішень, таких як Prozorro та Prozorro.Sale, коли на замовлення державних органів розробкою електронних систем займались представники громадянського суспільства за підтримки міжнародних партнерів. Після запуску системи були передані на баланс держави в особі державного підприємства. При цьому держава не витрачає на створення системи жодної копійки бюджетних коштів”, – розповіла заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна.

До складу Проєктного офісу входить напрямок ІТ-розробки, напрямок роботи з користувачами та комунікаційний напрямок. Експерти Проєктного офісу допоможуть налагодити роботу з DREAM користувачам системи, а також ключовим стейкхолдерам відновлення – як всередині України, так і за її межами.

“Агентство відновлення вже розпочало впровадження великих проєктів по всій країні. Екосистема DREAM дозволить слідкувати за реалізацією всіх проєктів відновлення в режимі онлайн. Тому критично важливо вже зараз залучати органи місцевого самоврядування до введення їхніх проєктів в Галузеву систему управління відновленням інфраструктури, яка є частиною DREAM і адмініструється Агентством. Разом з Проєктним офісом ми зможемо максимально швидко наповнити систему актуальними даними про проєкти і залучити міжнародних партнерів і громадськість до процесу відновлення”, – підкреслив голова Агентства відновлення Мустафа Найєм.

Очолить Проєктний офіс Віктор Нестуля, керівник напрямку підтримки України Open Contracting Partnership та співзасновник Коаліції RISE Ukraine.

DREAM – це державна електронна екосистема, яка забезпечить єдиний цифровий маршрут для всіх проєктів відбудови. Вона збиратиме всі дані по проєктах в режимі онлайн, відображатиме ці дані у вигляді зручних таблиць, графіків та діаграм, та забезпечить публікацію відкритих даних відповідно до глобального стандарту Open Contracting Data Standard.

Розробка DREAM була ініційована Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Агентством відновлення та Коаліцією громадських організацій RISE Ukraine у 2022 році. Фінансування розробки здійснюється в рамках проєктів Open Contracting Partnership та організацій-членів Коаліції RISE Україна, зокрема Transparency International Ukraine та Офісу ефективного регулювання BRDO, за підтримки Британського Уряду. 

Під час конференції Ukraine Recovery Conference (URC) 2023 в Лондоні відбулася презентація публічного модуля цифрової екосистеми управління відновленням – Digital Restoration Ecosystem for Accountable Management (DREAM).

Публічний модуль екосистеми доступний за посиланням https://dream.gov.ua/ та дозволяє переглядати дані по проєктах в розрізі секторів, громад та регіонів. Крім того, в DREAM стали доступні дані по інвестиційних проєктах і проєктах державно-приватного партнерства.

Наразі публічна інформація в DREAM доступна англійською мовою, українська версія даних буде презентована в липні 2023 року. З березня 2023 року екосистема працює в пілотному режимі, і за цей час представники громад і регіонів, центральних органів влади вже внесли понад 6000 проєктів і проєктних ідей. Повний функціонал екосистеми DREAM стане доступним в березні 2024 року.

Цікаво про будівництво: Ruukki - постачальник перших в історії будівельних виробів з «зеленої» сталі

Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal


Источник:
mtu
05 июля 2023 г.
1927
Проєкт передбачає облаштування безпечних багатоцільових класних кімнат для забезпечення безперервног...
04 июля 2023 г.
3168
Оновлення фасаду та комплексний ремонт коштували 10 мільйонів гривень...
03 июля 2023 г.
3979
Сігеру Бан почав працювати над проектом хірургічного корпусу. Проект адаптують спільно з україн...
Українці, що ви думаєте з цього приводу? Давайте обговорювати!
Не стійте осторонь – вільно діліться своєю думкою з іншими людьми.
Але, будь ласка, будьте ввічливі та дотримуйтесь правил коментування. ПОСИЛАННЯ ЗАБОРОНЕНІ, та блокуються автоматом.
Заборонені будь-які посилання (коментар з посиланням не може бути доданий, він автоматично блокується)

Заборонено і буде заблоковано:
- реклама
- спам та шахрайство
- образи, дискримінаційні висловлювання

Редакція не модерує коментарі, відповідальність за зміст коментарів несе автор коментаря. Редакція Build Portal залишає за собою право не погоджуватись з думкою автора коментаря, проте надає свободу слова відповідно до ст. 21, 24 та ст. 34 Конституції України.

Шановні читачі, читайте коментарі вдумливо, пам'ятайте, що автором коментарів можуть бути різні джерела.

Будь ласка, поставтеся до цих правил з повною відповідальністю.
Якщо дії коментованого шкодять читачам, рекламодавцям, співробітникам Build Portal або всій нашій спільноті, ми можемо заблокувати користувача.
Читать полностью Скрыть
12 июля 2024 г.
3083
З появою ЄДЕССБ усі процеси відбуваються в онлайн-форматі, кожен крок  фіксується, а будь-які с...
11 июля 2024 г.
3608
Дефіцит робочої сили, який оцінюють у 20-50%, впливає на всі процеси будівництва. Як він загрожує ри...
10 июля 2024 г.
3988
З житлового фонду соціального призначення можна буде орендувати житло у кількох форматах...
11 июля 2024 г.
9695
Новий простір діє одночасно як міський парк і меморіал...
11 июля 2024 г.
1104
Вітчизняний виробник будматеріалів SWEETONDALE вивів на ринок екструдований пінополістирол XPS ...
11 июля 2024 г.
3564
Лікарню збудовано на кошти мецената Ніколи Терещенка, там безкоштовно надавали послуги незаможн...
12 июля 2024 г.
1282
23 липня 2024 року відбудеться ексклюзивна панель КБУ на тему «АНАЛІТИКА УКРАЇНСЬКОГО РИНКУ НЕ...
11 июля 2024 г.
1075
31 липня у КВЦ «Парковий» в Києві пройде Конгрес - INVEST IN UKRAINE, в рамках якого від...
28 июня 2024 г.
1623
Захід стане майданчиком для конструктивного діалогу, висловлювання та обговорення різноманітних думо...
Почтовая рассылка Build Portal для участников строительного бизнеса
Только самое важное
*один раз в неделю
Андрей Озейчук – строитель с 27-летним опытом, основатель компаний Rauta, Kovlar и Teza, предс...
26 июня 2023 г.
157
Андрій Озейчук – будівельник з 27-річним досвідом, засновник компаній Rauta, Kovlar та Teza, г...
18 марта 2024 г.
3476
BUILD PORTAL - Агрегатор новин
  • Збираємо всі існуючі новини будівельного ринку в одному місці
  • Унікальний "SMART рубрикатор" (розумний рубрикатор): це дуже деталізований по кожному напрямку рубрикатор аби ви змогли швидко знайти всі згруповані матеріали з потрібної теми
Build portal - українське народне медіа - без впливу оліграхів та влади!