РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.721 EUR: 42.815
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.721
EUR 40.000 41.000 42.815
USD 39.450 39.990 39.721
EUR 42.450 43.090 42.815
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Латвія допоможе відновити соціальну інфраструктуру Чернігівщини

Також Олександр Кубраков запросив латвійських партнерів долучитись до моніторингу відбудови
1841 24.05.2023 в 07:24



Допомога Латвії у
відбудові України


Віце-прем’єр-міністр з відновлення України - Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков провів робочу зустріч з представниками Міністерства економіки Латвії на чолі з Ілзе Індріксоне.

Серед ключових тем - участь Латвії у відбудові соціальної інфраструктури в постраждалих громадах Чернігівської області та використання латвійського досвіду переходу від радянської спадщини до сучасної європейської архітектури та будівництва.

«Ми зацікавлені у співпраці з латвійськими колегами, які мають власний досвід переходу від радянської спадщини до сучасної європейської архітектури та будівництва. Ми готові вивчати та впроваджувати латвійські типові проєктні рішення для шкіл, дитячих садочків чи інших обʼєктів соціальної інфраструктури.

Олександр Кубраков розповів про інструменти відновлення громад в умовах війни

Уже зараз заохочуємо місцеву владу працювати над комплексними програмами розвитку територій. Саме вони стануть основою для глобального оновлення країни. Ці плани не можуть бути навʼязані згори, кожна громада має торувати свій шлях розвитку. Наша ж задача як міністерства – забезпечити підтримку у створенні таких програм. 

Запрошуємо латвійський бізнес до роботи в Україні. Топ-пріоритет – енергетика. Наші країни, і Україна, і Латвія добре знають справжню ціну енергонезалежності, маючи по сусідству країну-агресора. Також у нашій галузі перспективними для інвестицій є концесійні проєкти портових терміналів Чорного моря та Дунаю, приватно-державні партнерства у модернізації тепло- та водопостачання, переробки сміття», - прокоментував Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України - Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Українські компанії можуть виробити майже 90% будівельних матеріалів для відбудови країни (дослідження)

Олександр Кубраков наголосив, що прямим партнером по відбудові може стати Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури, яке має спроможності для забезпечення виконання проєктів та необхідного рівня прозорості та підзвітності. 

Також Віце-прем’єр розповів латвійським партнерам про впровадження цифрових інструментів, спрямованих на перетворення відбудови у прозорий, відкритий та підзвітний процес. Йдеться, зокрема, про державну електронну систему DREAM та Реєстр пошкодженого та знищеного майна.

Олександр Кубраков запросив латвійських партнерів долучитись до моніторингу відбудови.

Ми не будемо використовувати ті будівельні матеріали, які заборонені в ЄС – Шуляк, про нові стандарти будівництва

З початку повномасштабного вторгнення росії Латвія передала Україну військову допомогу на суму понад 388 мільйонів євро, що становить понад 1,2% ВВП Латвії. Також виділено понад 7 мільйонів євро на забезпечення гуманітарних потреб України.

Окрім цього, Латвія є учасником ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським гуманітарної продовольчої програми Grain from Ukraine.

Цікаво про будівництво: gредставилено унікальні комплексні рішення для захисту та гідроізоляції бетону

Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal


Источник: mtu
 
 
Интересные новости:
23.05.2023
3657
Актор Марк Гемілл, відомий роллю Люка Скайвокера оголосив збір коштів на відновлення школи у селі Бу...
23.05.2023
2704
Олена Шуляк розповіла про розробку нових стандартів та вимог до будівництва житла...
23.05.2023
4422
Якщо ці обсяги будуть вироблені в Україні, її економіка отримає значну і важливу під­тримку...
09.05.2024
2245
Концепції переможців втілять в проєкти майбутнього будівництва, яке проведуть спільно з місцевими жи...
08.05.2024
2113
Україна побудувала новий водогін до Кривого Рогу. Місто отримуватиме воду з Інгульця...