РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.721 EUR: 42.815
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.721
EUR 40.000 41.000 42.815
USD 39.450 39.990 39.721
EUR 42.450 43.090 42.815
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Віцепрем'єр Кубраков розповів про пріоритети роботи міністерства відновлення на 2023 рік

Віцепрем'єр-міністр з питань відновлення України додав, що відбудова відбуватиметься на основі системних реформ
8571 10.02.2023 в 06:30


Кубраков, про пріоритети роботи
міністерства відновлення


На засіданні профільного парламентського комітету Віцепрем'єр-міністр з питань відновлення України Олександр Кубраков заявив, що основний фокус на 2023 рік - на потребах громад у відновленні критичної інфраструктури, розмінуванні деокупованих територій, а також виплат компенсацій за пошкоджене чи зруйноване житло.

«Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури було створено для відновлення України, що включає як управління інвестиціями, так і відновлення та посилення інституційної спроможності держави. Без ефективної та підзвітної влади у центрі та на місцях відновлення країни неможливе», - зазначив віцепрем'єр.

Він впевнений, що виклики, які стоять перед ЗСУ на полі бою, це ключовий фактор на сьогодні, проте вже зараз потрібно працювати над створенням умов для повернення до країни громадян та бізнесу.

«Ми можемо розраховувати на це ближче до середини року, оскільки є ключові чинники, включаючи надання Україні сучасних систем ППО, а також фіналізації процесу поставок автотрансформаторів. Таким чином, буде забезпечено більш-менш стабільне постачання електроенергії. І ми точно будемо краще підготовлені до наступного опалювального сезону», - наголосив Кубраков.

Міністерство відновлення ініціює аудит допомоги від США

 «Ми презентували наше бачення президенту, міжнародним партнерам, фінансовим інституціям та країнам G-7. Ми знаємо про мільярдні суми руйнувань, наприкінці лютого буде нова оцінка Світового банку, звичайно, ми довіряємо цим цифрам, бо у підготовці цих звітів беруть участь усі державні установи, а також Київська школа економіки та громадські організації», - сказав він.

За словами Кубракова, щоб запобігти корупції на всіх рівнях під час відновлення об’єктів критичної інфраструктури, велика увага приділятиметься цифровізації процесу.

«Нещодавно ми створили на основі двох органів виконавчої влади Державне агентство з відновлення, яке очолив Мустафа Найєм, та яке буде підзвітне як українським громадянам, так і партнерам донорам, які вже зараз надають фінансування», - повідомив він.

Допоможе забезпечити житлом постраждалих внаслідок війни: Мінвідновлення оголосило про запуск платформи «Україна – наш Дім»

Кубраков додав, що відновлення відбуватиметься на основі системних реформ. Зокрема, містобудівної реформи, а також реформи системи державних закупівель.

«Зараз ми фокусуємося саме на програмах комплексного відновлення, оскільки будь-яке системне відновлення має ґрунтуватися на достовірних даних. Водночас ми готуємо постанову уряду, яка дозволить гармонізувати програми та плани відновлення із законом про засади державної регіональної політики», - зазначив Кубраков.

Віцепрем’єр окремо виділив законопроєкт 7198 про компенсації, який може стати першим важливим кроком до грошових компенсацій для громадян, які втратили житло.

Компенсації за зруйноване житло: замість грошей та квадратних метрів українці отримуватимуть житлові сертифікати

Він додав, що у межах прозорого та зрозумілого механізму громадяни зможуть обрати собі нове житло, а країна його сплатить. Держава нічого не будуватиме, не виступатиме замовником житла, що, на думку Кубракова, виключить корупційні ризики.

Цікаво дізнатись: опалення Тепломакс - кращий вибір для великих приміщень

Читайте більше новин про війну росії проти України у спецтемі на Build Portal

Источник: zn
 
 
Интересные новости:
10.02.2023
3092
Компанія повністю і невідкладно зупинила всі корпоративні дії в країні. Vestas визнала витрати ...
10.02.2023
15737
Екологічні рішення є незмінним трендом останніх років. Деякі з них настільки витончені, що цілком зд...
13.05.2024
1923
Він каже, що для заохочення держава збільшила кількість тендерів удвічі...
13.05.2024
3755
Яка частка європейського фінансування буде спрямована на покращення житлових умов українців і хто мо...
10.05.2024
11664
У звіті проаналізовано пропозицію та попит на первинне, вторинне житло, а також ...