РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.637 EUR: 42.299
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.637
EUR 40.000 41.000 42.299
USD 39.450 39.830 39.637
EUR 42.250 42.730 42.299
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

«НЕЗЛАМНІ»: Головне новорічне привітання від перших осіб будівельної галузі

Напередодні нового року будівельний бізнес і представники влади розповідають про свій досвід роботи в умовах війни, про здобутки, нові рішення та НЕЗЛАМНУ рішучість наближати перемогу кожний на своєму фронті. Дізнайтесь, яким був рік для лідерів галузі, читайте інсайди представників влади, плани і прогнози на 2023 рік від трендсетерів будівельного ринку

43341 30.12.2022 в 23:03


Шановні друзі, колеги, партнери!

2022 рік був повний трагічних подій для нашої країни: зруйновані людські долі, міста і села. Підступний ворог наївно сподівався відібрати в нас можливість самоідентифікації як вільних людей, як українців з багатою історією і культурним надбанням. Але разом з усіма жахіттями війни, ми побачили, наскільки згуртованим може бути наш народ, це час неймовірної хоробрості, завзятості і НЕЗЛАМНОСТІ.

Навіть у таких надскладних умовах українські будівельники продовжують працювати, наближаючи нашу перемогу на будівельному і економічному фронті, допомагають військовим і переселенцям, забезпечують українців житлом і роботою.

Саме такі НЕЗЛАМНІ будівельники і будуть створювати нове майбутнє країни!

2022 рік показав, що ми сильніші, ніж самі вважали. У новому році бажаю, щоб у всіх нас здійснилося найзаповітніше бажання – ПЕРЕМОГА. Одразу з нею розпочнеться нова сторінка нашої історії – часи масштабної відбудови, колосальних інвестицій і нових можливостей.

Наснаги вам і сил, НЕЗЛАМНІ будівельники! Вони знадобляться Вам у розбудові нової України!

Ми обов'язково переможемо!

Бо з нами правда і з нами Бог!

Катерина Нікітіна,

Засновник Build Portal, президент Best Media Group
Главний комунікаційний майданчик будівельного ринку України Build Portal

представляє


ВІТАННЯ ВІД ПЕРШИХ ОСІБ БУДІВЕЛЬНОЇ ГАЛУЗІ І ЛІДЕРІВ РИНКУ





Друзі! 
Вітаю з Новим роком! 

Зазвичай в кінці року прийнято перераховувати досягнення, реалізовані плани, здійснені мрії. Але цього року головний результат у нас один на всю країну – ми не зламалися! 

Що допомогло нам вистояти? 

По-перше, це наші захисники й захисниці. В тому числі й ті, хто змінив будівельну каску на тактичний шолом. Захоплююся вашою мужністю! І сподіваюся, що наступний Новий рік ви все ж таки зустрінете «у цивільному». 

По-друге, це ви – мої колеги по галузі. Ми не завжди співпадали думками, але знаходили в собі мудрість вести діалог, не перетворюючи його на конфлікт. Власне, діалог і є основою демократії, за яку ми зараз боремося.

Ну а по-третє, це робота. Верховна Рада, мабуть, ще ніколи не працювала так злагоджено та ефективно, як цього року. Ми прийняли багато законів, які в тому числі полегшують роботу нашої галузі в цей непростий час.

Що попереду? Перемога – але не лише вона. Попереду – Велике відновлення.

Для нього ми будемо залучати зарубіжних партнерів – і вже це робимо. Почав діяти принцип «європейська країна відновлює український регіон». Маємо перші об’єкти, збудовані або відновлені за допомогою міжнародних організацій. 

Підкреслю: мова йде не лише про гроші. Ми також потребуємо європейських технологій, проектних рішень, архітектурних підходів. Будувати на місці зруйнованого об’єкта точну його копію можна лише в одному випадку – якщо це пам’ятка архітектури.

В усіх інших випадках ми не маємо права відновлювати радянський квартал з його сірими «панельками» та смугами талого снігу над теплотрасою. Ми побудуємо нову Україну – в усіх змістах цього слова. 

Для галузі це виклик. Але впевнена: ми дамо на нього гідну відповідь. І дамо її разом.

Разом ми переможемо!



Олена Шуляк
,

Голова партії “Слуга народу”, голова Координаційної ради з проблемних питань у містобудуванні, голова МФО “За Велике будівництво” та голова Комітету ВР з питань держвлади, самоврядування і містобудування




ЧИТАЙТЕ: ПІДСУМКИ РОКУ, ПРОГНОЗИ ТА ІНСАЙДИ ВІД ЛІДЕРІ ГАЛУЗІ І ПРЕДСТАВНИКІВ ВЛАДИ

 


Команда Державної інспекції архітектури та містобудування України вітає з Новим роком та Різдвом Христовим! 

Бажаємо здійснення найзаповітнішого бажання всіх українців – перемоги над ворогом та відбудови вільної, демократичної європейської держави. Нехай ці дивовижні свята сповнюють кожного вірою та силами, а над нами нарешті буде чисте мирне небо. Натхнення та невичерпної енергії, які так необхідні для спільної відбудови нашої Батьківщини. 

Віримо в ЗСУ, Україну та нашу неодмінну перемогу!

Зі святами!


Семен Кривонос,

Голова Державної інспекції архітектури та містобудування України

 





Дорогі друзі та колеги!

Вітаю всіх з прийдешнім Новим 2023 роком!

2022 рік навчив нас важливим цінностям, тому, що життя та сім'я - це найважливіше, що в нас є. Ми навчились працювати у вкрай складних умовах. Зараз важливо підтримувати один одного та працювати на економіку нашої країни.

Разом із переосмисленням звичного способу життя ми переосмислили і ставлення до середовища, в якому живемо. Війна внесла свої корективи й на потреби споживачів.

Тому найближчими роками у житловому будівництві зміцняться тренди на наявність укриття або паркінгу та час, за який можна туди дістатися; обладнання паркінгу місцями для сидіння; віддаленість від об’єктів критичної інфраструктури; можливість встановлення металевих ролетів на великі вікна; енергоефективність та автономність будівель. Перед девелоперами постануть нові виклики та завдання, з якими вони неодмінно впораються.

Будівельна галузь - це один із основних драйверів економіки. Тому бажаю бізнесу продовжувати роботу, запускати нові проєкти та реалізовувати ті, які зараз дуже потрібні українцям.

Ми разом створимо нове обличчя України на міжнародній арені!

Переможемо і все відбудуємо! Разом до Перемоги! Слава Україні!



Лев Парцхаладзе,


Президент КБУ 

 





Шановні колеги, друзі!

Прийміть мої сердечні вітання з Новим 2023 роком і Різдвом Христовим!


Вперше ці всенародні свята доводиться відзначати в умовах військової агресії путінської росії проти нашої держави.

Ворог вбиває мирних людей, нищить наші міста і села, житло і споруди, які ми і наші предки споруджували десятиліттями і століттями.

Сьогодні кожен українець тримає свій фронт – воєнний, дипломатичний, волонтерський…

Значна частина наших колег – будівельників сьогодні зі зброєю в руках боронять нашу землю, інші продовжують, там де це можливо, споруджувати житло, інші необхідні людям об’єкти.

Ми віримо в наші Збройні Сили, переконані, що вистоїмо, переможемо, відбудуємо!

Будівельники України розуміють свою відповідальність і готуються до виконання великих обсягів робіт з післявоєнного відновлення зруйнованого ворогом житла, цивільної інфраструктури, енергетичних об’єктів.

Переконаний, що спільними зусиллями за сприянням наших зарубіжних друзів і партнерів ми зможемо запропонувати ефективні механізми відновлення галузі, відбудови наших населених пунктів на сучасному європейському рівні.

Хочу висловити всім вам щиру вдячність за витримку і самовіддану працю.

Бажаю здоров’я, миру та стабільності, родинного затишку, віри у нашу Перемогу!

 

Щиро,                                   

Петро Шилюк,

Президент Будівельної палати України,
Герой України



 


У наступному, 2023 році, щиро бажаю нам усім настання миру, аби шум від вибухів та пострілів нарешті стих, щоб більше не лунали сирени, що сповіщають про небезпеку авіанальотів, не гуркотіли генератори, які забезпечують живлення під час тривалих вимкнень електроенергії. 

Натомість нехай лунає дитячій сміх, слова привітань з довгоочікуваною перемогою, нехай наша країна процвітає та зустрічає відкритими обіймами всіх тих, хто повернеться на Батьківщину по закінченню війни.

А допоки бажаю нам усім витримки та сил тримати економічний фронт, продовжувати працювати та підтримувати країну кожен у свій спосіб. Наша згуртованість та впевненість у власних силах важлива як ніколи. У єдності заради спільної мети наша сила та ключ до перемоги.     


Анна Лаєвська,

комерційна директорка «Інтергал-Буд» 





Дорогі  колеги, партнери, друзі!

Ми проводжаємо 2022-й рік - рік незламності та відваги. Рік випробувань та віри. Рік мужності та відчайдушної сили духу! Рік українців, завдяки яким, всупереч усьому, існує наша країна!

Віра в нашу Перемогу є домінантою наших сил.

Ми переживаємо важкий  час, коли важко всім, й українські бізнес-компанії - не виключення. Та усі ми тримаємо курс на Перемогу! Завдяки збереженню робочих місць, виплаті заробітної  плати та відрахуванню податків  до бюджету країни - ми творимо економіку - творимо майбутнє!

Наша взаємопідтримка та взаємодопомога створюють потужну синергію та співзвучність наших душ, які укріплюють наш дух та послаблюють дух наших ворогів і в середині нашої країни, і за її межами.

В переддень, мабуть, самого доленосного для України Нового 2023 року, бажаю всім Миру, Віри та Любові.

В боротьбі за власну незалежність ми - незламні!

Віримо в ЗСУ! Дякуємо нашим воїнам, котрі попри все йдуть до Перемоги і здобувають її.


Перемога за нами!



Олексій Кулагін,


керуючий власник девелоперської компанії "Омокс"



Колеги, друзі, українці!

Щиро вітаємо з Різдвом Христовим і Новим Роком!

Нехай прийде мир в Україну. Нехай у кожної родини буде свій, рідний, дім в якому тепло і світло, гомонять щасливі діти та співається українська пісня. Нехай повернуться живими і здоровими рідні з війни.

Ми віримо, що загадані бажання на Різдво і в Новорічну ніч – обов’язково забудуться!

А ми, українські девелопери, допоможемо реалізувати мрію про власне, надійне, рідне і безпечне житло!


Команда Royal House







Користуючись нагодою, вітаємо всіх  з Новим 2023 роком  та Різдвом Христовим!  Новий 2023 рік українці зустрічатимуть по-різному: хтось на передовій, боронячи  Неньку від окупантів. Земний уклін та шана всім українським Воїнам! Деякі українці зустрічатимуть свято  за кордоном, хтось не у власній оселі!  Всіх вітаємо з Новим 2023 роком! Нехай він вдасться переможним у всіх сенсах: для нашої України – над ворогом, для всіх людей – над тими стражданнями, які принесли окупанти на нашу землю. Бажаю, щоб рік новий дарував тільки позитивні емоції. Щоб всі добрі мрії й бажання втілились у життя!

 
Петро Куліков

Ректор Київського національного університету будівництва
і архітектури, професор 




Вітаю з Новим 2023 роком!

Минулий рік видався важким. Хай прийдешній рік принесе мирне небо без ракет, світло і тепло в кожну домівку, тихі ночі без звуків сирен та вибухів. Віримо, що завдяки ЗСУ  2023 буде роком нашої Перемоги. Перемоги  України – над ворогом, і перемоги всіх людей – над стражданнями, які принесли окупанти на нашу землю.



Павло Качур,


голова Асоціації виробників цементу України «Укрцемент»







Дорогі друзі!

Вітаючи наших колег, партнерів і кожного українця зі світлим святом Різдва і новим 2023 роком, хочу побажати всім нам головного: щоб прийдешній рік став переможним.

Працюємо на своїх місцях для наближення славної звитяги українського народу. І віримо в Перемогу. Це головне очікування від наступних 365 днів.

Звісно, міцного здоров’я всім вам, наснаги і сил для того, щоб зробити свій внесок у спільну велику справу – відродження України з руїн війни і перетворення нашої Вітчизни на квітучу країну заможних і щасливих людей.

Роль як зваженої і точної політики органів влади, так і активності та ефективності будівничих тут буде ключовою. У цій синергії – запорука нашого процвітання. Яке, переконаний, уже не за горами.

З повагою до кожного з вас,



Сергій Комнатний,

Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву







Вітаю всю спільноту учасників будівельної індустрії з наступаючими Святами!

Зараз наша країна та кожен член суспільства тримає два рівнозначні фронти сучасності – суто військовий та економічний. Дуже велика ціна за кожен цей напрям виправдовується дійсно добрими перспективами для громадян України у майбутньому.

Стосовно «Секрету незламності» підприємств галузі виробництва будівельних матеріалів? Саме суспільна солідарність з народом та українська самосвідомість власників й менеджерів підприємств стали несподіваним викликом економічним планам загарбників. На вже звільнених теренах залишки трудових колективів й власники підприємств самотужки (без підтримки держави й популярних політиків) відновлюють свої виробництва, інфраструктуру, складські об’єкти, дилерську мережу. Деякі трудові колективи згодні отримувати менший розмір заробітної платні аби уникнути банкрутства свого заводу. Всі виробники саме вітчизняних будматеріалів чітко усвідомлюють свою визначальну роль у процесі вже існуючих відновлювальних ремонтів пошкоджених об’єктів й, також, майбутньої масштабної відбудови.

Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів разом із колегами з інших вузькопрофільних спілок та Українською спілкою промисловців та підприємців намагаємося відстежувати ситуацію на цьому ринку у динаміці та перспективі. Завершилася активна фаза будівельного сезону 2022 і вже зрозуміло що основні крупні споживачі будівельної продукції у багатьох регіонах продемонстрували падіння реально оплачених замовлень від 50 до 96% від довоєнного рівня. Обсяги продажів у 30-50% довоєнного рівня тримався влітку та восени суто на дрібно-гуртових продажах приватним забудовникам або ремонтникам.

Прогноз на 2023 рік є стриманий – у населення завершуються вільні довоєнні фінансові накопичення, роздрібні ціни зросли до своєї «стелі», хаотичні закупівлі для точкових ремонтів з боку Держави показують дрібний відсоток до ринку взагалі.

Розумні державні очільники у такій скрутній ситуації можуть зберегти для всього суспільства «наріжний камінь» економіки простим шляхом контрольованого друку електронної (безготівкової) гривні та надання її потерпілим українцям для відновлення або придбання будматеріалів, ремонтних послуг та помешкань із вітчизняних будівельних матеріалів й з використанням українських будівельників за фіксованими цінами між Кабінетом Міністрів та підприємствами-учасниками цієї програми. Зі зруйнованими підприємствами доцільно укладати угоди про звільнення на 3-5 років від всіх податків й платежів – ефект буде відчутний.

Однак сьогодні працівники галузі з подивом спостерігають за «епідемією» різноманітних «експертів», «лідерів думок» (чиїх?), «грантоїдів» та депутатів всіх рівнів які заполонили інформаційний простір своїми «талановитими» фото конференцій та просуванням своїх персон до лав «керманичів» відбудови. Надії цієї зграї псевдо-спеціалістів марні – ринок все вирівняє своїми методами!


 Костянтин Салій,

президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів



Нині прийнято говорити, що бізнес тримає економічний фронт. Але він тримає і воєнний, адже чимало підприємців, наших із вами знайомих, колег, друзів, партнерів, долучились до захисту України. А скільки з них допомагали укріплювати міста, волонтерили, донатили, збирали, купували необхідне для наших військових і продовжують це робити? Це неймовірний рух, єднання. Це гордість! Я хочу подякувати кожному за його вклад у перемогу України й побажати всім нам миру у 2023 році!


Тетяна Антонюк,


головна редакторка Commercial Property





 
 
 
Интересные новости:
15.08.2022
79067
Цього року Головний будівельний портал України підготував випуск про компанії і лідерів, які ма...
02.09.2022
6656
Тетяна Антонюк, головна редакторка Commercial Property розповіла про роботу видання у військовий час...
31.08.2022
6884
Павло Качур, голова Асоціації виробників цементу України «Укрцемент» розповів, як змінил...
21.03.2024
6563
Ольга Ворона, директор ТОВ «Пенетрон Україна» розповіла, як в умовах війни змінилас...
19.02.2024
3264
Дізнайтесь більше про новітнє рішення від "БІГ-СІТІ ЮА" у сфері водовідведення, його переваги та осо...
19.01.2024
22643
Анна Гонтаренко, ТВО виконавчого директора Асоціації Український Центр Сталевого Будівництва поділил...