РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.427 EUR: 42.755
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.427
EUR 40.000 41.000 42.755
USD 39.450 39.950 39.427
EUR 42.800 43.281 42.755
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Будинок за 3 дні: американський стартап друкує доступне житло з перероблених пластикових пляшок (ФОТО)

Все частіше з'являються нові цікаві технології в галузі 3D-друку будинків. Нещодавно стартап Azure Printed Homes показав свою технологію друку з переробленого пластику. Мета амбітна – демократизувати ціни на ринку нерухомості
9405 06.09.2022 в 08:58



Друк будинку з переробленого
пластику за 3 дні


Azure застосовує 3D-принтери, які друкують модульні оболонки із переробленого пластику. Використовуючи 100 тисяч звичайних пляшок, стартап може побудувати будинок-студію за 40 тисяч доларів. Ціна на аналогічне житло в США сягає 150 тисяч доларів.

Підхід Azure Printed Homes нагадує роботу іншого американського стартапу – Icon, який також займається 3D-друком житлових будинків. Але, на відміну від конкурента, Azure приділяє значну частину уваги екології. Тому замість бетону та дорогих матеріалів розробник покладається на пластикові відходи. Таким чином, стверджують у компанії, Azure робить дві корисні справи – стимулює розвиток ринку доступного житла, а також піклується про довкілля, переробляючи сміття.

Визначено кращі хмарочоси світу за версією щорічної премії Emporis Skyscraper Award 2022 (ФОТО)


Будинок за три дні

На будівництво одного будинку Azure йде три дні. Першого дня компанія запускає роботизований принтер у себе на фабриці. Принтер друкує з переробленого пластику модульну оболонку – цілісний блок, що включає підлогу, дах та дві стіни. У цьому процесі 3D-принтер формує структуру майбутнього будинку - залежно від вимог замовника, будинок може бути квадратним або витягнутим, а також трохи більшим або меншим у рамках вилки розмірів.

Другого дня співробітники Azure там же на фабриці прокладають електропроводку, комунікації під воду та каналізацію, закінчують підготовчі роботи. Одночасно виготовляються інші частини будинку, такі як вікна та двері. Потім усі частини будинку вантажать та доставляють клієнту на місце встановлення. За кілька годин робітники встановлюють будинок на фундамент та підключають його до комунальних мереж. До вечора замовник отримує ключі та може заносити меблі.

Меблі можна буде збирати без застосування інструментів. Вчені продемонстрували революційну розробку (ВІДЕО)

За словами Росса Магуайра, співзасновника Azure Printed Homes, стартап навмисно не став займатися будівництвом будинків на місці. І 3D-друк, і складання на фабриці працюють швидше, а також скорочують трудовитрати, що дозволяє зменшити вартість самих будинків. Крім того, робота в рамках одного заводу спростила підготовку будівельних матеріалів – Azure уклав кілька контрактів із компаніями, які тепер регулярно постачають на підприємство пластикові пляшки та інші корисні компоненти.

Навколо найвищого хмарочосу світу пропонують збудувати вертикальний центр міста (ФОТО)

Найдоступніший будинок Azure, представлений у вигляді квартири-студії з невеликою кухнею та ванною, зараз коштує 39,9 тисячі доларів. Як і у випадку з іншими заміськими котеджами, у цю суму не входять фундамент, доставка, підключення до інженерних мереж та інші витрати. З ними остаточна вартість будинку зростає на 25-30%, але, як запевняють творці стартапу, це все ще значно дешевше за традиційне житло.

Зараз Azure працює над першим комерційним проектом – стартап об'єднався з місцевим забудовником, щоб надрукувати невелику групу будинків в одному з передмість Лос-Анджелеса.

Цікаво про ремонти: поверхні, оброблені пропиткою FOB-F7, стають стійкими до всмоктування води в свою структуру і до забруднення 

Читайте більше новин про війну росії проти України у спецтемі на Build Portal

Фото Azure
Источник: tech
 
 
Интересные новости:
06.09.2022
4083
Прокуратура передала АРМА активи трьох асфальтобетонних заводів білоруських компаній вартістю близьк...
06.09.2022
1752
Про переваги такого рішення розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник...
20.05.2024
1342
Влада Китаю намагається подолати кризу нерухомості за допомогою багатомільярдних вливань...
20.05.2024
1885
Тепер фахівці Київської міської державної адміністрації мають остаточно обґрунтувати необхідність зб...
20.05.2024
2306
Індустріальні парки запропонують інвесторам земельні ділянки промислового призначення з підведеними ...