РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.427 EUR: 42.755
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.427
EUR 40.000 41.000 42.755
USD 39.330 39.830 39.427
EUR 42.630 43.251 42.755
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Збитки за зруйноване житло фіксуватимуть у єдиному документі

Порядок отримання такого документа максимально спростять, аби кожен був впевнений - витрати будуть відшкодовані державою
1165 09.06.2022 в 08:53



Єдиний документ, у якому
фіксуватимуть збитків за житло


Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству розвитку громад та територій якнайшвидше визначити єдиний документ, яким фіксуватимуться збитки за зруйноване росією житло українців.

Компенсація за знищене майно: житло площею понад 150 квадратів не будуть компенсувати в такому ж обсязі – Шуляк

Як зазаначено у Телеграмі глави уряду, про це йшлося на одній з нарад щодо заходів із відновлення України.

«Тому Міністерству розвитку громад та територій дано доручення в максимально стислі строки визначити єдиний документ, яким фіксуватимуться збитки по кожному будинку й квартирі. А також спростити порядок отримання такого документа. Аби кожен був впевнений - витрати будуть відшкодовані», - підкреслив Шмигаль.

За його словами, в КМУ розуміють, що українці, які повернулись у свої домівки, прагнуть максимально швидко відремонтувати пошкодження. Тому влада зосередиться на пришвидшенні фіксації збитків, аби кожен, хто робить зараз ремонт власним коштом, розумів - держава компенсує витрати, як тільки західні партнери передадуть Україні арештовані та конфісковані російські активи.

Прем’єр додав, що гроші у першу чергу йдуть на відновлення об'єктів, які отримали незначні пошкодження та які можливо та доцільно ремонтувати вже зараз. Йдеться, зокрема, про критичні об'єкти й об'єкти соціальної інфраструктури, такі як школи та лікарні.

«Держава у співфінансуванні з місцевою владою має відновити електро-, водо-, тепло- та газопостачання, а також транспортну інфраструктуру в деокупованих регіонах. Крім того, напрацьовуємо плани швидкого відновлення громад, які можуть бути деокуповані найближчим часом», - додав Шмигаль.

Житло для ВПО у Київській області: 2500 одноповерхівок планують звести до початку зими

Як зазначив в ефірі телемарафону міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, профільні відомства найближчим часом оприлюднять напрацьований механізм оцінки та компенсації за зруйноване житло, а поки його обговорюють робочі групи.

 «Станом на зараз Міністерство розвитку громад та територій України завершує розробку цього механізму. І найголовніше, методику оцінки, тому що вона насправді буде дуже важливою», - зазначив він.

За словами посадовця, нині деякі питання опрацьовує робоча група на чолі із віцепрем'єр-міністром - міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук. «Я думаю, що найближчим часом вона (методика - ред.) буде уже у публічній площині. Наразі це на рівні експертних груп відбувається», - додав міністр КМУ.

Він зазначив, що загалом українці вже оформили понад 200 тисяч заявок на компенсацію, із них майже 195 тисяч надійшло через застосунок «Дія».

Немчінов додав, що чимало питань та звернень від людей було на урядову «гарячу лінію», зокрема, з Київської, Чернігівської, Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.

По 2500 грн грошової допомоги на людину: хто може розраховувати на нові виплати і як їх отримати

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України.

Цікаво про будівництво: з чого краще побудувати будинок?

Читайте больше новостей о возобновлении уничтоженного жилья в спецтеме на Build Portal

Источник: ukrinform
 
 
Интересные новости:
09.06.2022
2425
У Київській області до початку зими планують звести 2500 одноповерхівок...
06.06.2022
1016
На будівництво двох двоповерхових модульних будиночків виділять 26 мільйонів гривень...
15.05.2024
2786
Після внесення змін до постанови Кабміну, яка регулює нарахування і виплату компенсацій єВідновлення...
14.05.2024
2615
Експериментальна програма єВідновлення для Мелітополя успішно працює, перші компенсації вже виплатил...
13.05.2024
2828
Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров підвів підсумок першого року роботи «єВідн...