РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.397 EUR: 42.336
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.397
EUR 40.000 41.000 42.336
USD 39.280 39.830 39.397
EUR 42.300 42.900 42.336
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

10 найбільш очікуваних проєктів зі всього світу, які змінюють уявлення про сучасну архітектуру (ФОТО)

Найкращі концепти та проєкти, які знаходяться на різних стадіях реалізації. Пропонуємо ознайомитися із найочікуванішими із них
3431 07.02.2022 в 10:59



10 найочікуваніших
архітектурних проєктів


У добірці від видання Archdaily йдеться про найкращі концепти. Обрані проєкти демонструють важливість взаємозв’язку людини з природою та актуальність створення нових архітектурних об’єктів без заподіяння шкоди навколишньому середовищу.


SAWA

SAWA – концепт дерев’яної вежі у Нідерландах висотою 50 метрів. 90% будівлі створять із поперечно-клеєної деревини. Використання таких будматеріалів дозволить знизити викиди вуглекислого газу, а також скоротити час, необхідний для зведення споруди.



Згідно з задумом авторів, SAWA матиме розлогі ступінчасті тераси, розташовані на кожному поверсі будівлі. Запуск проєкту вважають початком нової ери в архітектурі.

За проєктом Захи Хадід: як виглядатимуть нові станції метро у Дніпрі і коли їх відкриють (ФОТО)


The CANTON House

У Карпатах збираються розташувати The CANTON House – курорт у південно-східному регіоні Румунії. Архітектор Марк Торп спроєктував автономні будинки, створивши абсолютно автентичну конструкцію половинчастої будівлі, де дах плавно перетікає у стіни.



На такий стиль розробника надихнули місцеві повністю криті дерев’яними елементами будинки, що трапляються переважно у сільських місцевостях. The CANTON House пропонує новий погляд на життя у гармонії з природою та раціональне бачення майбутнього.


Common-sky

У Лондоні є цілий комплекс соціального житла післявоєнної доби, якому нині загрожує знесення через погану придатність до експлуатації та низький рівень безпеки. Замість того, аби знищувати старі будівлі, проєкт Common-sky пропонує дати їм друге життя.



Ці садиби слугуватимуть фундаментом для будівництва нових багатоповерхівок. Запропонована прибудова осучаснить вигляд споруд і одночасно збереже їхню історію. Проєкт повинен ліквідувати соціальну нерівність.

Мільярди доларів на будівництво і мільярди деталей: як виглядали б визначні споруди, якби їх побудували з кубиків LEGO


New Mosque Preston



Для завершення проєкту зі зведення нової мечеті у Престоні архітектори планують долучити ленд-арт. Такий підхід об’єднає ландшафт і архітектуру та надасть нових сенсів сучасному релігійному простору.

Мечеть матиме вигляд куполоподібної сталевої гратчастої конструкції із пишними садами на території.

Self-Nurturing City



Містечко задумали зробити повністю із перероблених будівельних матеріалів, що зменшить викиди вуглецю. Тут використовуватимуть лише альтернативні джерела енергії.


Shoppers World Brampton


Архітектори Shoppers World Brampton надихнулись зеленими насадженнями та водоймами канадського Брамптона, щоби перетворити торговий центр та велику автостоянку площею у 53 акри у живе місто.

Мета проєкту – сформувати стійкий ландшафтний дизайн, який дозволить озеленити асфальтовані вулиці: тротуари нагадуватимуть мініпарки, а на дахах хмарочосів облаштують газони.

У Будапешті відкрили одну з найочікуваніших будівель року - Будинок угорської музики (ФОТО)


Verdant Sanctuary

Для Стенфордського дослідницького парку в Пало-Альто, серці Кремнієвої долини, розробили офісний проєкт Verdant Sanctuary. Архітектори запропонували новий підхід, що пов’язаний зі зростанням попиту на відкритий робочий простір.



Двоповерхова будівля з великим дослідницьким центром забезпечить єднання з природою завдяки похилому даху та саду на території центру. Сонячні панелі та повністю дерев’яний фасад будуть запобігати викидам вуглецю.


Envisioning Tomorrow’s Israel


Нині пустельний регіон на півдні Ізраїлю став технологічним освітнім центром із стародавньою історією. Архітектори Envisioning Tomorrow’s Israel планують створити поселення, де сучасне покоління зможе бути в гармонії зі своїм минулим та водночас створювати інноваційне майбутнє.


The Cacao Ecovillage

Компанія Valentino Gareri Atelier спроєктувала в Манабі (Еквадор) містечко із відходів какао-бобів. Залишки, які отримують у результаті виробництва шоколаду, планують повторно використовувати як матеріал для 3D-друку частин будинків.


Проєкт називають “Кремнієвою долиною” для інноваторів у сфері економіки замкнутого циклу. Він дає поштовх для створення нових архітектурних об’єктів із екологічних матеріалів.

Bentley збудує розкішний житловий хмарочос. Він стане найвищою житловою вежею на береговій лінії США (ФОТО)


Ceska Sporitelna Headquarters


План перетворення занедбаної ділянки у Сміхові, районі Праги відтворює характерну для міста блокову архітектурну структуру. Відповідно до проєкту, чим ближче будівлі розташовуватимуться до головного бульвару, тим вищими вони будуть.

У Сеулі можуть збудувати один з найкращих у світі громадських просторів: як він виглядатиме (ФОТО)


Цікаво про ремонти і будівництво: читайте як обрати алюмінієві решітки для вентиляції .
Источник: realestate
 
 
Интересные новости:
07.02.2022
2741
Материал можно легко производить в больших объемах. Сила, необходимый для его деформации в 4-6 ...
07.02.2022
1688
Прийняття вказаної постанови має кардинально спростити реєстрацію як декларацій про готовність до ек...
07.02.2022
1012
Згідно з оперативною оцінкою Державної служби статистики, реальний ВВП у четверт...
03.05.2024
1503
Після масштабного падіння майже на 30% у 2022 році торік економіка України вже демонструвала зростан...
03.05.2024
2646
Портал спрощує процедуру укладання різних видів договорів, погодження замовлень на перевезення, обмі...
03.05.2024
3501
Востаннє вирішити проблему застарілого житлового фонду в Україні спробували у 2021 році, коли був за...