Банк | Покупка | Продажа | НБУ |
USD | 39.800 | 40.300 | 41.876 |
EUR | 40.000 | 41.000 | 43.511 |
USD | 41.700 | 42.185 | 41.876 |
EUR | 43.330 | 44.030 | 43.511 |
У Мінрегіоні триває робота над оновленням державних будівельних норм щодо проєктування й зведення об’єктів для зберігання харчових продуктів. Наразі оприлюднено відповідний проєкт технічного завдання. Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.
«Чинні на сьогодні норми затверджено ще у 1988 році, за цей період суттєво підвищилися санітарні вимоги, змінилися обладнання та технології обробки й подальшого зберігання харчових продуктів. Стали іншими також концепції проєктування відповідних споруд та матеріали, що застосовуються у будівництві. Водночас жодні зміни до будівельних норм не розроблялися, і це ускладнювало впровадження сучасних проєктних рішень. І зараз ми це змінюємо», – зазначила Наталія Козловська.
Затвердження нових ДБН дозволить встановити сучасні нормативні вимоги до проєктування та будівництва споруд для зберігання харчових продуктів. У процесі розробки буде враховано європейський досвід, вимоги щодо енергоефективності, пожежної та техногенної безпеки. Адже на найбільших підприємствах на сьогодні замість холодоагенту використовується аміак.
Міністерство розвитку громад та територій України, м. Київ, вул. Велика Житомирська, 9, Директорат технічного регулювання у будівництві, електронна адреса: cherednychenkooi@minregion.gov.ua.
Документи для розгляду – за посиланням: https://cutt.ly/xQGve7C.
Запрошуємо долучитись до надання пропозицій.
Интересно о строительстве: строительство коттеджа с нулевым потреблением энергии
Заборонено і буде заблоковано:
- реклама
- спам та шахрайство
- образи, дискримінаційні висловлювання
Редакція не модерує коментарі, відповідальність за зміст коментарів несе автор коментаря. Редакція Build Portal залишає за собою право не погоджуватись з думкою автора коментаря, проте надає свободу слова відповідно до ст. 21, 24 та ст. 34 Конституції України.
Шановні читачі, читайте коментарі вдумливо, пам'ятайте, що автором коментарів можуть бути різні джерела.