РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.397 EUR: 42.336
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.397
EUR 40.000 41.000 42.336
USD 39.280 39.830 39.397
EUR 42.300 42.900 42.336
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

За 2021-2022 роки буде оновлено понад 600 км доріг до міжнародних пунктів пропуску - Кирило Тимошенко

Заступник керівника Офісу Глави держави Кирило Тимошенко заявив, що «Велике будівництво» посилить транзитний потенціал України
744 08.07.2021 в 07:16



Розвиток транспортної
інфраструктури України


Програма Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» спрямована не лише на вирішення проблеми внутрішніх перевезень, а й на розвиток транзиту й міждержавних відносин.

Про це заявив заступник керівника Офісу Глави держави Кирило Тимошенко під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Міжнародна політика», інформує офіційне інтернет-представництво Президента України.

Украина и Китай подписали соглашение о льготных кредитах в инфраструктурные проекты

Тимошенко зауважив, що в Україні рекордними темпами будуються дороги. Нові шляхи прокладаються не лише для внутрішніх потреб, а й для посилення транзитного потенціалу країни. Так, у 2020 році було відремонтовано 150 км доріг, які ведуть до міжнародних пунктів пропуску. А за 2021-2022 роки буде оновлено понад 600 км таких доріг. Крім того, в межах «Великого будівництва» відкриваються нові пункти пропуску на українських кордонах.

«Ми розуміємо, що транзит – найголовніше. Ми повинні бути конкурентоспроможними в транзитному плані у порівнянні з іншими країнами», – наголосив заступник керівника Офісу Президента.

Разом з тим він зазначив, що розвиток інфраструктури тісно пов’язаний і з розвитком туризму, зокрема міжнародного. Так, на прикладі проекту «Мале Карпатське коло» Україна демонструє, що може з комфортом приймати іноземних туристів. Адже вони матимуть змогу швидко дістатися від кордону до курортів на території Івано-Франківської, Львівської та Закарпатської областей.

Победителем конкурса на должность замглавы "Укравтодора" стал Андрей Ивко

Тимошенко також розповів, що нова команда Міністерства інфраструктури хоче пришвидшити темпи розвитку українських портів, у чому їм активно допомагає Офіс Президента та Верховна Рада. За його словами, більшість портів планують віддати в концесію, оскільки держава не може якісно управляти такою кількістю портів.

Ще одним напрямком державної політики в цьому питанні є покращення сервісів для моряків. Як зауважив Тимошенко, до 1 вересня у тестовому режимі буде запущена система електронної сертифікації, і моряки нарешті матимуть можливість отримувати документи без необхідності входити у певні корупційні зв’язки.

Крім того, зазначив заступник керівника Офісу Глави держави, наразі в активній фазі розвитку перебувають 10 аеропортів України. Найближчим часом буде відкрита нова злітно-посадкова смуга в аеропорту Одеси. Швидкими темпами почав будуватися Міжнародний аеропорт «Дніпро». Крім того, нарешті відкрилося авіасполучення з аеропортами Ужгорода, Чернівців, Кривого Рогу.

«І ми не просто запускаємо нові рейси. Ми починаємо реконструкцію злітно-посадкових смуг у багатьох регіональних аеропортах. Адже ми розуміємо, що це дуже важливо. По-перше, люди матимуть змогу швидко дістатися до Києва. По-друге, відлітати з Києва на міжнародних рейсах. І є домовленість з авіакомпаніями, щоб рейси стикувалися. І третє – ми запускаємо з декількома авіакомпаніями міжнародні рейси з цих регіональних аеропортів», – розповів Тимошенко.

Говорячи про залізничні перевезення, заступник керівника Офісу Президента зазначив, що в АТ «Укрзалізниця» роками були проблеми через корупцію, непрозору тарифну політику щодо вантажоперевезень, але зараз ці питання будуть активно вирішуватися.

Він нагадав, що після ратифікації 1 липня Верховною Радою угоди між урядами України і Франції Укрзалізниця отримає 130 нових вантажних електропотягів виробництва компанії Alstom.

Підвищені тарифи УЗ дозволять залучати до 18-20 млрд грн на рік, - Кубраков

За його словами, для покращення ситуації з пасажирськими перевезеннями в Україні, завдяки співпраці з кількома відомими світовими компаніями також будуть реалізовані проекти приміського сполучення електричками City Express у Києві, Харкові та Дніпрі.

 

Цікаво про будівництво: алгоритм дій з утеплення підвалу на етапі будівництва та у вже зведеному будинку
Источник: ukrinform
 
 
Интересные новости:
08.07.2021
5863
Це забезпечить нормативне підґрунтя для функціонування Єдиної державної електронної системи у сфері ...
08.07.2021
1044
Садиба Терещенків на бульварі Шевченка при цьому має статус пам'ятки архітектури...
03.05.2024
1536
Після масштабного падіння майже на 30% у 2022 році торік економіка України вже демонструвала зростан...
03.05.2024
2677
Портал спрощує процедуру укладання різних видів договорів, погодження замовлень на перевезення, обмі...
03.05.2024
3533
Востаннє вирішити проблему застарілого житлового фонду в Україні спробували у 2021 році, коли був за...