РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.515 EUR: 42.364
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.515
EUR 40.000 41.000 42.364
USD 39.500 39.830 39.515
EUR 42.070 42.700 42.364
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Затверджено новий Порядок присвоєння адрес об’єктам будівництва та нерухомого майна

Це забезпечить нормативне підґрунтя для функціонування Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва в частині присвоєння адрес за допомогою цієї системи
5861 08.07.2021 в 07:16



Змінився Порядок присвоєння адрес


Уряд схвалив розроблений Мінрегіоном проєкт постанови «Про затвердження Порядку присвоєння адрес об’єктам будівництва, об’єктам нерухомого майна». Відповідне рішення прийнято 7 липня, на засіданні Кабінету Міністрів України.

«Після скасування порядку присвоєння поштових адрес, який діяв з 60-70-х років минулого століття, в Україні не було відповідної чіткої процедури. Враховуючи важливість цього питання як для громадян та органів місцевого самоврядування, так і для будівельного бізнесу, а також необхідність нормативного врегулювання цього питання, за результатами експериментального проєкту з присвоєння адрес Мінрегіон розробив новий єдиний Порядок», – зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Відтак, прийняття цього проєкту постанови забезпечить нормативне підґрунтя для функціонування Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва в частині присвоєння адрес за допомогою цієї системи.

5 мифов реформы градостроительства: как сделать строительный рынок прозрачным и защитить инвестора

Порядок врегульовує питання щодо:

  • переліку реквізитів (складових) адрес об’єктів будівництва, об’єктів нерухомого майна із деталізацією випадків, коли ці реквізити (складові) застосовуються чи не застосовуються;
  • визначення необхідних реквізитів для присвоєння адреси за межами населених пунктів;
  • присвоєння адреси окремим частинам будинку, які є самостійними об’єктами права на нерухоме майно (квартири, гаражні бокси, машиномісця, інші житлові та нежитлові приміщення);
  • здійснення впорядкування нумерації (перенумерації) будинків та квартир;
  • визначення переліку об’єктів, яким не присвоюється адреса об’єктів нерухомого майна.

Затверджено порядок введення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва

Довідково

В Україні з 1 липня 2019 року до 31 грудня 2020 року тривав експериментальний проєкт з присвоєння адрес об’єктам будівництва та об’єктам нерухомого майна. За його результатами було прийнято Закон України № 199-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку надання адміністративних послуг у сфері будівництва та створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва».

Триває підготовка законопроєкту щодо реформування містобудування до другого читання. Пропозиції приймаються до 15 липня

Закон визначив термін «адреса об’єкта нерухомого майна», основні положення присвоєння адрес, передбачив використання Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва для реєстрації адрес та подальшого їх використання для ідентифікації і визначення місця розташування об’єктів будівництва та нерухомого майна, а також врегулював питання можливості присвоєння адрес за межами населених пунктів.

Цікаво про будівництво: алгоритм дій з утеплення підвалу на етапі будівництва та у вже зведеному будинку
Источник: minregion
 
 
Интересные новости:
08.07.2021
1044
Садиба Терещенків на бульварі Шевченка при цьому має статус пам'ятки архітектури...
01.05.2024
2569
Найдорожчим є будівництво в столиці. Тут ціна за квадратний метр житла сягає показника 25 183 грн....
01.05.2024
2303
Підрядник має оцінити їхній стан і міцність, а також виявити ділянки, що мають дефекти й пошкодження...