РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.383 EUR: 42.317
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.383
EUR 40.000 41.000 42.317
USD 39.300 39.799 39.383
EUR 42.200 42.720 42.317
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Скандальне будівництво в Протасовому Яру: забудовник вважає, що це вже давно не паркова зона, а звалище

Забудовник Протасового Яру неоднозначно прокоментував свою позицію після протесту солом’янців
2688 07.05.2019 в 07:55




Забудова в Протасовому Яру

На вихідних, 4-5 травня, мешканці Солом’янського району вийшли на мітинг проти забудови Протасового Яру, яка передбачатиме і знищення парку, цінного для місцевої громади. Девелопер ТОВ «Дайтона Груп» нещодавно отримав дозвіл на зведення тут трьох 30-поверхових житлово-офісних будинків з власним торговельним центром. Квартири в ЖК Tourbillon вже продаються, вартість квадратного метра розпочинається з 24 000 гривень й досягає 39 000 гривень у дворівневих квартирах.

Після акції протесту забудовник опублікував розлогий коментар стосовно змін на Протасовому Яру. Зазначається, що за вирубування дерев у бюджет міста сплачено 15 мільйонів гривень. Сам же парк став занедбаним через киян, вважають у компанії.

«Так звана “паркова зона” насправді є невпорядкованим стрімких схилом, порослим у хаотичному порядку деревами, кущами і бур’янами. Стараннями людей зелена зона перетворюється на звалище – скрізь розкидане сміття, побутові відходи, зустрічаються залишки багаття, без належних заходів безпеки. Гуляти з дітьми та відпочивати тут не тільки неможливо, але навіть небезпечно».

Натомість на місці недоглянутих та напіваварійних хащ буде створено нову зелену зону. Проте в коментарі не має жодної згадки, чи буде вона громадською. Обіцяють, що нові дерева будуть гіпоалергеними та поліпшать якість парку. Також передбачено будівництво чотирирівневого внутрішнього паркінгу, який має позбавити двір від парковок.

У коментарі компанія апелює до українського законодавства та кілька разів наголошує на тому, що всі дозволи на будівництво законні. Нагадаємо, нещодавно КМДА порекомендувала забудовнику ділянки зупинити роботи. Планується обстежити ділянку: перевірити її межі та встановлення паркану відповідно до дозвільних документів. Також обстежать стан будівлі Інституту Амосова, який розташований поряд із забудовою. Компанія не прокоментувала позицію КМДА.

Також забудовник стверджує, що відкритий до спілкування.

«Ми готові вислухати всі побажання і пропозиції як від наших інвесторів, так і представників жителів району, які дійсно зацікавлені в поліпшенні якості проживання».

При цьому, не пояснюється, чому компанія змушена охороняти забудову «тітушками» від громадськості. Юрист Сергій Мельниченко наголошував, що ділянка призначена для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови, тому будівництво житла на ній є незаконним.

«Ця забудова страшенно розізлила людей, які тут живуть — розповідає учасниця мітингу Світлана. — Сьогодні на акції ще не надто багато учасників, бо немало людей роз’їхалися на свята. Для нас Протасів — це оаза у задимленому місті, де ми всі гуляємо, відпочиваємо, дихаємо на повні груди. Забудовник стверджує, ніби він забрав захаращений пустир і наведе там красу, але мовчить про те, що ми постійно там прибираємо і висаджуємо нові дерева. Ви знаєте, немає більшої краси, ніж чисте повітря і багато зелені! І якщо ми дамо рубати її одному — то тут рубатимуть всі. І вони захочуть рубати, бо майже весь яр вже розпродали забудовникам. Але у Києві ще безліч закинутих заводів — йдіть і будуйте там!».



Джерело: Хмарочос

 
 
Интересные новости:
06.05.2019
2612
За місяць в столиці демонтували понад тисячу об’єктів зовнішньої реклами. Повідомляє прес-служ...
07.05.2019
3116
Тепер ввели єдиний порядок присвоєння поштової адреси об’єктам будівництва...
09.05.2024
2184
Рішення було ухвалено на засіданні парламенту 9 травня...
09.05.2024
2578
Всередині WEST було досягнуто рекорду термоядерного синтезу. Для порівняння, ядро Сонця досягає...
09.05.2024
2604
Зокрема, оператор системи розподілу має приєднати установки, щодо яких є довідка від військової адмі...