РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Водовідведення з проїзної частини мостів, що потрібно знати?

Читайте, що є головною артерією при проєктуванні мостів та на що звернути особливу увагу, щоб не довелось реконструювати їх щороку
2433 20.11.2023 в 11:12

Уряд підтримав рішення для реалізації проєктів відбудови мостів і шляхопроводів на Київщині та виділив 31 мільйон євро.

Почнемо з болючого. Так, наразі в Україні є потреба в будівництві та реконструкції мостів, які покращать логістику та сприятимуть поверненню життя на деокуповані території. Що є головною артерією при проєктуванні мостів та на що звернути особливу увагу, щоб не довелось реконструювати їх щороку?

Всі ці питання ми задали спеціалістам компанії BIG CITY. 

Для забезпечення ефективного водовідведення з мостів необхідно керуватись не лише нормативними документами, а і здоровим глуздом. При замерзанні вода збільшує об’єм і зменшує вагу, на відміну від майже всіх речовин густина, котрих збільшується при переході від рідкого до твердого стану. Тому довговічність штучних споруд (мостів) критично залежить від правильно спроєктованого і втіленого з якісних матеріалів водовідведення та гідроізоляції.

Матеріали, що використовуються для

“У своїй роботі ми використовуємо матеріали та комплектуючі власного виробництва, що відповідають нормам ISO 9001, а також наших партнерів. Мова йде про продукцію німецьких концернів АСО, Sikla, Wavin, румунського Axell, польського DWD, Kozchmarek, Jarocin. Це дійсно надійні рішення, висока якість яких вже неодноразово доводилась практично.

Також у нас можна придбати системи інфільтрації ACO Stormbrixx для ефективного водовідведення у період рясних дощів, що передбачають підвищену завантаженість зливової каналізації. Для очищення стічних вод від мастила та інших забруднень ми пропонуємо сепаратори нафтопродуктів для зовнішнього установлення.”- зазначив Олексій Плахтій, комерційний директор компанії BIG CITY.


Мости проєктуються з урахуванням нормативних вимог, з влаштування смуги безпеки руху, у якій влаштовується водовідведення. При неефективному функціонуванні водовідведення відбувається аквапланування та накопичення значної кількості опадів, що негативно впливає на безпеку руху. Щодо питання пошкоджень мостів, то водовідведення захищає конструкції мосту від агресивного впливу поверхневих стоків. У випадку неналежного функціонування водовідведення, відбувається руйнування несучих конструкцій мосту, таких як ригелі, опори, балки проїзної частини та інші.

При ефективному підборі системи водовідведення, вище перелічених руйнувань конструкцій можна уникнути.

Виділимо декілька основних аспектів, які треба враховувати перед встановленням водовідведення з мостів: 

  • Кліматична зона. Водовідведення треба проєктувати з огляду на кліматичні умови району будівництва, а саме інтенсивність опадів та їх кількість, температурні межі тощо. Це комплексно впливає на вибір системи водовідведення та її розміри.
  • Якісні матеріали. Необхідно використовувати матеріали стійкі до впливу агресивного середовища. Особливу увагу треба приділяти їх гідравлічним характеристикам.
  • Комплексність рішень. На стадії проєктування варто враховувати сумісність елементів водовідводу, легкість та зручність монтажу, а також мінімізацію складних процесів безпосередньо на будівельному майданчику.

Щоб отримати безоплатне проєктування водовідведення, або додаткові консультації та допомогу у виборі матеріалів, звертайтесь за консультацією фахівців компанії BIG CITY у зручний для себе час.

 

Джерело: BIG CITY
Інформацію опубліковано на правах реклами
Похожие статьи:
17.11.2023
1415
Дізнайтесь більше про різновиди, якість металоконструкцій та переваги компанії «СЕРВІССТР...
15.02.2024
546
Різновиди ангарів та переваги співпраці з компанією «СЕРВІСБУД»...
0001