РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.637 EUR: 42.299
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.637
EUR 40.000 41.000 42.299
USD 39.450 39.830 39.637
EUR 42.250 42.730 42.299
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Технічна ізоляція – як заощадити на опаленні?

Якісна теплоізоляція опалювальних систем допомагає заощадити до 40% витрат на опалення, а термін експлуатації водопроводів за умов її грамотного встановлення, збільшується на 25-35%. Тож які матеріали краще використати під час ремонту і будівництва?
3649 26.09.2023 в 08:33

Напередодні опалювального періоду ОСББ, керуючі компанії та мешканці квартир і приватних будинків особливо стурбовані питанням, як зменшити рахунки за опалення, як будинків від холодних температур, атмосферних опадів та непередбачуваних аварійних ситуацій в зв’язку з можливими відключеннями тепла і електроенергії. В умовах низьких температур такі аварії можуть призвести до промерзання і пошкодження труб і потребувати серйозного довготривалого ремонту. Між тим як мешканці житлових будинків весь цей час страждатимуть від відсутності води і тепла.

Саме, літо і початок осені –  той період, коли слід перевірити стан комунікацій і подбати про їх теплоізоляцію. І звісно, окрему увагу необхідно приділити теплоізоляції труб при зведенні новобудови.

Якісне утеплення труб гарячого та холодного водопостачання, магістралей опалення є важливим заходом з погляду ефективного управління енергоресурсами та забезпечення комфорту мешканців. Ось кілька основних аргументів, чому це необхідно:

Економія енергоресурсів: Утеплення труб опалення допомагає знизити втрати тепла, яке в випадку відсутності ізоляції розсіюється в навколишньому середовищі, опалюючи приміщення теплопункту, підвалу, горища та технічних поверхів, а не доставляючи тепло в квартиру. Утеплення систем опалення дозволяє економити до 75% теплової енергії при транспортуванні енергоносія. А якщо ми говоримо про труби холодної води, то їх утеплення збільшує ефективність роботи системи холодного водопостачання і знижує енерговитрати на підігрів води до комфортної температури всередині будинку.

Зниження витрат на обслуговування: Утеплені труби вимагають меншої кількості регулярних ремонтів і обслуговування. Це може заощадити гроші як для мешканців, так і для керуючих компаній, особливо в довгостроковій перспективі.

Запобігання замерзанню: У холодні зимові місяці температура води в трубах холодного водопостачання може знижуватися до нуля і нижче. Якщо труби не утеплені, є ризик, що вода в них замерзне, що може призвести до їхнього руйнування. Це може спричинити аварії і вимагати дорогих ремонтних робіт.

Поліпшення якості водопостачання: Утеплення трубопроводів  допоможе запобігти утворенню конденсату на поверхні труб холодної води, що може бути особливо проблематичним у зимовий період. Це може підвищите температуру води, що надходить, і запобігти корозії металевих труб, виходу з ладу насосного та електричного обладнання

Які технічні системи будинків українців насамперед потребують захисту?

Теплоізоляції потребують трубопроводи холодного і гарячого водопостачання, опалення, кондиціонування та каналізації.  У випадку з холодним водопостачанням метою є запобігання промерзанню труб, утворенню конденсату і появи корозії. А для гарячих труб — це зменшення тепловтрат і заощадження коштів на опалення. Здавалося б, нонсенс – навіщо утеплювати і без того майже завжди гарячі труби опалювальної системи, але не треба забувати що, у разі аварійного відключення ізольовані гарячі труби певний час зберігають тепло, рятуючи комунікації від перемерзання. Також теплоізоляція зовнішніх систем допомагає погасити небажані шумові ефекти і знизити вібрацію. Як показує практика застосування технічної ізоляції в українських реаліях, термін експлуатації конструкцій з використанням якісної теплоізоляції і за умов правильного монтажу, збільшується на 25-35%, та дозволяє дотримуватися санітарних норм роботи обслуговуючій компанії


Від чого залежить якість теплоізоляційного матеріалу?

Теплоізоляційні матеріали для систем трубопроводів повинні мати низьку теплопровідність, бути стійкими до механічних ушкоджень, паропроникаючими і водночас водовідштовхуючими, негорючими, а також забезпечувати звукоізоляцію і поглинати вібрації. Крім того, важливою характеристикою є зручна форма випуску матеріалу, що забезпечує швидкість, простоту і надійність монтажу.

Всі ці властивості притаманні мінераловатним утеплювачам, які є найбільш універсальними в сфері технічної ізоляції. Їх використовують як всередині неопалювальних приміщень, так і під час підземної і надземної прокладки комунікацій.

Сьогодні на будівельному ринку широко розповсюджені мінеральні утеплювачі циліндричної або напівциліндричної форми, оснащені пазами для швидкого та зручного вкладання. Саме цей вид є найбільш стійким до механічних ушкоджень і деформації під впливом високих і низьких температур.

В Україні лідером з виробництва технічної ізоляції на основі мінеральної вати є компанія SWEETONDALE.

Циліндри та ламельні мати SWEETONDALE – якісне, довговічне та зручне рішення

Циліндр SWEETONDALE — це утеплювач з мінеральної вати на основі базальтових порід, який застосовується для теплоізоляції трубопроводів на об'єктах різних галузей промисловості (включаючи харчову промисловість) і будівельного комплексу, а також в цивільному будівництві для технічної ізоляції систем опалення, трубопроводів гарячої і холодної води. Він є негорючим матеріалом із граничною температурою застосування +700 °С. Покриття алюмінієвою фольгою дозволяє досягти більш високого рівня теплоізоляції, її напуск значно спрощує монтаж.

Мат ламельний SWEETONDALE — це  тепло- і звукоізоляційний матеріал, який формуються з брусків (ламелей) кам'яної вати, приклеєних до армованої фольги. Завдяки цьому він має підвищену міцність на стиск і незначно деформується під час монтажу.

Фольговане покриття з проклеєними швами виконує функцію пароізоляційного шару, що дозволяє на холодних трубопроводах і повітроводах не встановлювати додатковий пароізоляційний шар. Застосовується при температурі ізольованих поверхонь до +250 ⁰С.

Використовується для теплопароізоляції повітроводів, вентиляційного обладнання, резервуарів, а також трубопроводів і плоских поверхонь.


Чому саме технічна теплоізоляція SWEETONDALE?

Компанія SWEETONDALE є лідером на українському ринку теплоізоляційних матеріалів з мінеральної вати і екструзійного пінополістиролу. На заводах підприємства встановлено найсучасніше обладнання, яке дозволяє дотримуватися високих стандартів виробництва і контроля якості продукції. А висококваліфіковані інженери завжди готові відповісти на питання споживачів, допомогаючи обрати найкраще конструктивне рішення та надаючи рекомендації по монтажу технічної ізоляції для вашої споруди. Отримати консультацію можливо за телефоном гарячої лінії - 0 800 50 07 05

Ознайомитись з повним переліком матеріалів запрошуємо на корпоративному сайті https://sweetondale.cz 

 

Джерело: SWEETONDALE
Інформацію опубліковано на правах реклами
Похожие статьи:
14.09.2023
2431
Кам’яна вата сьогодні широко застосовується у сучасному приватному і цивільному будівництві. П...
05.12.2023
2057
Чи можемо ми, живучи в умовах мегаполісу, стверджувати: «Мій дім – моя фортеця!»? ...
28.09.2023
2653
Подбати про утеплення підлоги у приватному будинку, приміщенні цокольного поверху чи квартирі &ndash...
0001